Ділова розмова

Банк «Надра» - дванадцять років заради клієнтів

26 жовтня один з найбільших банків України святкує своє 12-річчя

Цими днями один з найбільших банків України - «Надра» - святкує свій день народження.

Здобутки, яких досягнула ця фінансова установа за дванадцять років свого існування, не можуть не вражати. Адже наразі кожний двадцятий українець користується платіжними картками «Надра», понад два мільйони клієнтів співпрацюють з цим банком. Завдяки кредитам банку «Надра» десятки тисяч громадян придбали помешкання та автомобілі, а тисячі підприємств відкрилися або модернізувалися. Численні театральні постановки й інші резонансні мистецькі події теж відбулися завдяки підтримці банку «Надра». Відтак можна сміливо стверджувати, що банк «Надра» відіграє одну з визначних ролей у житті України та українців.

У сумському регіоні банк «Надра» є однією з лідируючих фінансових установ. Користуючись святковою нагодою, ми поставили декілька питань в.о. директора Сумського регіонального управління банку «Надра» ВАЛЕНТИНУ ХОМЕНКУ:

- Валентине Григоровичу, дванадцять років для банку - багато це чи мало?

- У нашій країні, яка нещодавно відзначала чотирнадцятиріччя своєї незалежності, дванадцять років стабільної роботи і безперервного зростання - це дуже багато. Але якщо проаналізувати здобутки і досягнення банку «Надра» за цей період, дивуєшся, як багато зроблено всього лише за дванадцять років!

- А якими є здобутки банку в нашій області?

- Реалізуючи стратегічні цілі банку, Сумське регіональне

управління динамічно розвиває систему продажів, створюючи зручні комфортні відділення, обладнані за останніми передовими технологіями і орієнтовані на обслуговування всіх категорій клієнтів. Сьогодні банк «Надра» у Сумській області представлений розгалуженою мережею: працює 4 філії та 37 відділень, кожне з яких надає повний комплекс сучасних банківських послуг. Окрім того, для зручності клієнтів встановлено 39 банкоматів, а також близько 40 платіжних терміналів «Надра» для обслуговування платіжних карток у магазинах, готелях, ресторанах. З метою повнішого забезпечення мешканців м.Суми та області сучасними якісними банківськими послугами «Надра» планує до кінця року відкрити ще 4 відділення у регіоні.

- Пане Валентине, якими саме послугами може прислужитися ваш банк для споживачів - фізичних осіб?

- По-перше, якщо вам набридли нескінченні черги у залах сплати комунальних платежів на поштах і в ощадкасах - завітайте до найближчого відділення банку «Надра». У будь-якому з них можна оплатити усі комунальні послуги, телефон (і без жодних комісійних!), а також мобільний зв’язок, послуги інтернет-провайдерів, здійснити податкові та інші платежі.

По-друге, якщо вам потрібна квартира чи автомобіль, але вільних коштів дещо бракує, варто скористатися банківським кредитом. Банк «Надра» пропонує на вигідних умовах кредити на придбання нових легкових автомобілів та купівлю старих авто, а також спеціальну програму Trade-In, що дозволяє придбати нову легкову автомашину в обмін на стару, вартість якої зараховується до вартості нового авто. Кредит можна взяти й задля купівлі помешкання або дому як на первинному, так і на вторинному ринку нерухомості. Окрім того, в банку «Надра» працює програма «Покращення житлових умов», згідно з умовами якої можна придбати нову квартиру, а в якості гарантії першого внеску виступить квартира, якою зараз володієте ви або треті особи, наприклад ваші родичі або знайомі.

По-третє, якщо ви маєте тимчасово вільні кошти, ви можете їх не лише безпечно зберігати, а й заробити, відкривши депозитний рахунок. У банку «Надра» можна зробити депозитні вклади «Класичний», «Авансовий» (з виплатою відсотків «наперед», тобто одразу при відкритті рахунку), «Преміальний» (внесок, у якому після першого півріччя нараховується підвищена відсоткова ставка), скористатися ще цілою низкою зручних депозитних продуктів. І це лише маленька частка з понад 200 послуг, що їх пропонує банк «Надра».

- А які найближчі плани банку «Надра»?

- Зараз відбувається вдосконалення структури й процесів роботи банку. Працюють різноманітні навчальні програми, тренінги, семінари для працівників, покликані привести роботу банку у відповідність до європейських стандартів банківської діяльності. Адже стратегічна мета банку «Надра» - сучасний національний універсальний банк європейського рівня, менеджери якого можуть запропонувати усім клієнтам різні комплекси банківських послуг.

- Скажіть, якщо не секрет, до свого дня народження банк «Надра» підготував якісь сюрпризи для клієнтів?

- Звісно, так! З нагоди свята у період з 20 жовтня по 20 листопада 2005 року в усіх відділеннях «Надра» діятиме спеціальна акція «Дванадцять бажань осені»: розігруються грошові призи - 12 тисяч доларів і 12 тисяч гривень, - а також вигідні пільгові ставки для клієнтів по депозитних вкладах і по кредитуванню авто й житла - «плюс 12% за депозитом» і «мінус 12% за кредитом». Окрім того, у період проведення акції кожний, хто здійснить будь-яку операцію у відділеннях банку, може взяти участь у безпрограшній лотереї.

- Дякуємо, Валентине Григоровичу, за детальну розповідь. Що ви побажаєте читачам нашої газети?

- Щиро вітаю нинішніх і майбутніх клієнтів банку «Надра» і всіх сумчан з 12-річчям нашого банку! Зичу подальшої конструктивної та плідної співпраці, добробуту і процвітання!

Григорий Финов


п»ї