Родители и дети

Творчество наших читателей

В этой рубрике мы публикуем стихи, сочинения, размышления юных литераторов и журналистов. Пишите, думайте, творите.

Сегодня в «Дебюте» - Вика Кривенко, студентка машиностроительного колледжа. Вчера, 16 марта, ей исполнилось 16 лет. От всей души поздравляем!

Дорожче золота

Багатьом світ здається жорстоким і несправедливим. Але, на мою думку, саме це і робить нас сильнішими, допомагає вижити, знайти і вирізнити світлі моменти й радіти їм. Адже якби не було ніяких проблем, то все було б однотонним і ми не помічали б таких простих, але таких чаруючих моментів, як прихід весни і танення криги, перших кроків маляти і радісних сліз матері. Саме проблеми дозволяють нам знаходити промені сонця в сірому небокраї, радіти блакитному небу після сильної зливи.

Одним з кольорів веселки, що з’явилася після грози, є дружба. Саме вона - обов’язкова складова всіх почуттів. Дружба тримає світ, допомагає нам відчути себе потрібним, живим.

На жаль, людям важко відрізнити друга від приятеля, саме тому багато хто і розчаровується в дружбі, вважаючи туман матеріальним тілом. Адже приятель - це людина, з якою можна обговорити популярні теми, ходити по магазинам і на дискотеку, але перевірку така людина не витримає. А друг - це людина, що завжди тебе підтримає, допоможе в скрутній ситуації, ніколи не покине, з нею ти вільно себе почуваєш і можеш розмовляти на будь-які інтимні теми.

На жаль, поняття «друг» і «приятель» я почала відрізняти пізно. В дев’ятому класі мене зрадила подруга, з якою я дружила ще з дитсадка. Але я дякую долі за той випадок, тепер я вирізняю друзів і приятелів. Я маю одну гарну подругу, перевірену часом, а всі інші - просто знайомі, приятелі.

Дружба - це тонка та тендітна річ, і, знайшовши у багнюці цей «діамант дорогий», потрібно докласти максимум зусиль для того, щоб він не втратив свого блиску.

Я довго вагалася, кого ж назвати другом, але я була дурепою, адже я його мала, але не хотіла помічати. Оля вже тисячу разів доводила мені, що друг - це все. Одного разу, коли ми відпочивали у неї в селі, її знайомий вкрав в мене плеєр. Я тоді дуже засмутилася і довго плакала, а що ж, ви думаєте, робила Оля? Вона пішла до знайомого і, не дивлячись на те, що він був вдвічі більший за неї і кремезний, почала вимагати, щоб він повернув те, що вкрав! Я дуже здивувалася цьому і думала, що нічого не вийде, але через двадцять хвилин плеєр був у мене в руках! Ось що таке справжня дружба!

Хотілося б кожному побажати знайти справжнього друга. Саме тоді ви почнете жити. Бережіть своїх друзів і не відпускайте їх.


п»ї
Читайте у цій рубриці

Конкурс для бабушек

Детский лепет

CтраниЧка «Киндер-Шансик» продолжает конкурс, который полюбился вам, наши дорогие читатели. Присылайте или приносите в редакцию веселые и умные перлы ваших малышей. И обязательно с фотографией! Мы их опубликуем. А кроме того, победители и участники получат призы!... Читати статтю повністю

Для умников и умниц

(Восстановите тексты пословиц на основе цитат из Библии)

Яблоко от яблони далеко не ...

«Какова мать, такова и дочь» (Иез.16,44).

***

Молодость плечами крепка, старость ...

«Слава юношей - сила их, а украшение стариков - седина» (Притч.20,29).

***

От худого семени не жди доброго... Читати статтю повністю