Власть

Олександр Лисенко: «Суми заплатять медикам по 7-10 тис. гривень за роботу з інфікованими коронавірусом»

У Сумах медики, які досліджують та лікують COVID-19, отримають щомісячні доплати до зарплати.

З метою матеріального стимулювання медичних працівників, які безпосередньо задіяні в наданні медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, з ініціативи міського голови Олександра Лисенка члени виконавчого комітету розробили та затвердили Порядок встановлення та виплати додаткової доплати до заробітної плати.

Згідно рішення виконавчого комітету від 28 квітня 2020 року №220 «Про затвердження Порядку встановлення та виплати додаткової доплати до заробітної плати працівникам, що задіяні безпосередньо у наданні медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2», доплати здійснюватимуть із бюджету Сумської міської ОТГ, у тому числі - за рахунок економії фонду оплати праці працівників апарату та виконавчих органів міськради.

Кошти виплачуватимуть працівникам шести медичних закладів Сум, а саме: КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», КНП «Клінічна лікарня №4», КНП «Клінічна лікарня №5», КНП «Центральна міська клінічна лікарня», КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» та КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2».

Доплата встановлюється лікарям, у тому числі лікарям-консультантам, медичним сестрам, молодшим медичним сестрам, лаборантам, фельдшер-лаборантам, рентген-лаборантам та біологам.

«Лікарі зараз на передовій!

І оплата їхньої праці має бути рівнозначна відповідальності, яка на них покладена, й ризику, на який вони щодня наражають себе та свої родини», - зауважив місь-кий голова Олександр Лисенко.

У відповідності до рішення виконкому лікарі отримуватимуть 10 тис. грн. на місяць, медичні сестри - 7 тис. грн. на місяць, молодші медичні сестри, за умови перебування в закладі охорони здоров’я більше п’яти пацієнтів на час надання медичної допомоги, - 7 тис. грн. на місяць.

Забезпечити ведення обліку робочого часу медпрацівників, які задіяні в лікуванні пацієнтів, хворих на COVID-19, мають керівники закладів охорони здоров’я.

Також доплати передбачені лікарям-консультантам та іншим медпрацівникам, які можуть бути залучені до лікування хворих на коронавірус. Їм доплачуватимуть за фактичний час роботи з пацієнтом. Це стосується й лікарів, медичних сестер, лаборантів та фельдшерів-лаборантів, задіяних у наданні первинної медичної допомоги.


п»ї
Читайте у цій рубриці

На что живут депутаты Сумского облсовета

У кого зарплата - больше 70 тысяч в месяц, а кто смог заработать за год 8 миллионов

КампаниЯ по декларированию доходов чиновников, госслужащих и депутатов всех уровней за 2019 год продолжается. И в этот раз мы расскажем о том, сколько зарабатывают и что имеют в «закромах» некоторые... Читати статтю повністю

Харьковская команда губернатора Сумщины

Зачем новому главе ОГА целых восемь советников, половина из которых - не местные?

Новоиспеченный губернатор Сумщины Роман Грищенко, с назначением которого так долго тянул президент, точно так же не спешит с назначением своих заместителей.

Возможно, этому помешал карантин, из-за которого... Читати статтю повністю