Ділова розмова

Прийшов час змінити ситуацію. Зробимо це разом!

Команда «Слуги Народу» презентувала «Стратегію розвитку Сумщини»

На минулому тижні, 8 вересня, на території аеропорту «Суми» політична сила «Слуга Народу» презентувала програму регіонального розвитку та представила свою команду на Сумщині. До її складу ввійшли відомі та поважні в регіоні люди, більшість з яких раніше не були при владі, але відчувають у собі сили і змогу разом з командою Президента Зеленського реалізувати стратегічні плани, які за минулої влади залишалися переважно на папері.

 
Майбутня кандидатка на посаду Сумського міського голови - Тетяна Рябуха

Серед них - майбутні кандидати в депутати Сумської обласної ради: ЗЕЛЕНСЬКИЙ Віталій Миколайович (асистент кафедри трудового права та права соціального забезпечення Київського національного університету ім. Шевченка); ЧЕГРИНЕЦЬ Людмила Вікторівна (начальниця радіостанції радіогрупи інформаційно-телекомунікаційного вузла Сумського обласного військового комісаріату); ФЕДОРЧЕНКО Віктор Михайлович (генеральний директор ТОВ «БВКК «Федорченко»); КУЖЕЛЬ Оксана Василівна (начальниця відділу з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Роменської міської ради); БАНЯ Микита Віталійович (голова Сумського обласного штабу ПП «Слуга Народу»); МЕДВІДЬ Вікторія Юріївна (доктор економічних наук, професор кафедри економіки та підприємництва СНАУ), кандидати в депутати Сумської міської ради: КАЛЬЧЕНКО Ігор Володимирович (керівник апарату Сумської ОДА); РЄЗНІК Олег Миколайович (заступник директора з наукової роботи навчально-наукового інституту права СумДУ), а також КОЛЄСНІК Людмила Олексіївна (начальниця відділення АБ «Укргазбанк» м. Ромни) - майбутня кандидатка на посаду Роменського міського голови м. Ромни та народна депутатка України, майбутня кандидатка на посаду Сумського міського голови - Тетяна Рябуха.

Місце зустрічі було обране не випадково, оскільки одним із головних пунктів програми «Стратегії регіонального розвитку» є реконструкція ОКП «Аеропорт Суми». Сама презентація відбулася під час робочого візиту Президента України Володимира Зеленського до Сум. Він наголосив, що місцеве самоврядування та регіональний розвиток є фундаментом розвитку країни: «Місцеві вибори в жовтні 2020 року - це шанс побудувати наш дім під назвою «Україна» майже з нуля. Адже Україна починається з кожного села, міста, громади, регіону. Саме ці люди втілюватимуть чіткий план розвитку економіки та соціальної сфери на Сумщині в найближчі роки».

План розвитку економіки та соціальної сфери Сумського регіону в найближчі сім років представила народна депутатка України, довірена особа В.О. Зеленського на президентських виборах та майбутня кандидатка на посаду Сумського міського голови - Тетяна Рябуха. Вона зазначила, що ця стратегія, на відміну від усіх попередніх за роки незалежності, народжувалася не в столичних кабінетах і не спускалася зверху, а розроблялася безпосередньо в регіоні, з залученням місцевих науковців, експертів, громадських діячів. Сумщина - унікальний історичний, багатий агропромисловий край, в якому близько 200 підприємств машинобудівної, хімічної промисловості та нафтогазових родовищ (43% від загальнодержавних запасів). Найближчі сім років регіон насамперед підтримуватиме інноваційні промислові підприємства, розвиватиме переробну промисловість. У соціальній і культурній сфері пріоритетним стане покращення якості життя місцевих жителів та розвиток туристичної галузі. Крім того, ремонт державних, місцевих доріг та реконструкція мостових переходів, забезпечення високошвидкісним Інтернетом населених пунктів, будівництво важливих для області об’єктів. А саме: «Медичне містечко», завод з виробництва сухого молока А2, олійно-жировий комбінат, міжнародний центр з біатлону, реконструкція ОКП «Аеропорт Суми». Не дивлячись на те, що на втілення всього вищезазначеного потрібно близько 15 млрд грн, команда «Слуги Народу» впевнена, що зробити це цілком реально! Тому що вперше за роки незалежності план ґрунтується на сильних сторонах і можливостях регіону. Крім того, є гроші, передані в місцеві громади під час децентралізації, та команда, яка втілюватиме цю стратегію на всіх рівнях - від місцевих рад у найвіддаленіших територіальних громадах до парламенту, уряду та Президента.

Доповнив виступ своєї колеги по Верховній Раді голова Сумської обласної організації «Слуга Народу» Михайло Ананченко: «Минулого року переважна більшість жителів регіону, як і по всій Україні, повірила команді Президента, повірила в можливість реальних змін в країні. За рік оновлений парламент (де більшість - реальні слуги народу) зняв депутатську недоторканність, повернув відповідальність за незаконне збагачення, завершив реформу децентралізації. І робота триває. Та успішною країна може бути, коли успішним буде кожен окремий регіон.

Саме зараз завдяки ініціативам Президента ми маємо унікальний шанс відбудувати практично з нуля територію, на якій живемо і хочемо, аби тут залишались жити наші діти. Сьогодні тут присутні люди, котрим не байдуже, якою Сумщина буде за рік, два, п’ять, а точніше 7 років, бо саме на стільки розраховано виконання амбітного плану, окресленого в стратегії регіонального розвитку.

Усі зміни, які впроваджують Президент, уряд і парламент, мають реалізовуватися на місцях. Лише так, разом, ми можемо зробити Україну успішною державою. Сьогодні, на жаль, місцева влада на Сумщині не готова до роботи на результат, посадовці тримаються за крісла, розподіл бюджетних коштів - непрозорий, корупція панує у владних кабінетах.

Саме тому команда «Слуги Народу» веде до влади на Сумщині досвідчених, нетолерантних до корупції людей з авторитетом в громаді, вмінням працювати в команді і на результат. Аби разом перезавантажити місцеву владу і скористатися шансом побудувати владну вертикаль однодумців».

Вся команда «Слуги Народу» наголошує на тому, що молодь має лишатися вдома! Тому потрібно вкладати в науку і освіту майбутніх спеціалістів, які працюватимуть на благо і процвітання нашої країни.

«Дякую, пане Президенте, що робите ставку на молодь і даєте шанс молодим впливати на державні процеси, а тепер ще і делегуєте повноваження наводити порядок на місцях», - звернувся до Президента його тезка за прізвищем Віталій Зеленський, майбутній кандидат в депутати Сумської обласної ради. «Чому я вирішив іти в політику? Все просто. Тому що бачу, як наші студенти, а працюю я на кафедрі трудового права в Київському національному університеті ім. Шевченка, здобувши освіту (в одному з найкращих вузів!) їдуть реалізовувати себе деінде, піднімати економіку, на жаль, не нашої країни. Тож прийшов час змінити ситуацію. Давайте зробимо це разом! І почнемо саме тут, бо Сумщина - частина України, Сумщина - це всі, хто стоїть зараз поряд зі мною на сцені, сидить в залі, Сумщина - це ми!» - наголосив він.

Сумщина славиться не лише своїм вигідним геополітичним розміщенням та природними ресурсами. Насамперед - це край талановитої інтелектуальної молоді! Саме в нашому місті розташовані 4 потужні вузи, один з яких входить не тільки до кращих вишів України, а й світу! «Я представник одного з провідних вузів України, а саме Сумського державного університету, який за підсумками міжнародного рейтингу Times Higher Education, проведеного у 2020 році, увійшов до 600 кращих університетів світу, - продовжує виступ команди «Слуга Народу» Олег Рєзнік. - Переконаний, що молодіжна еліта нашого міста має високий потенціал для реалізації стратегії розвитку Сумщини, зважаючи на проведення молодими вченими актуальних наукових досліджень, що мають значення для управління та виробництва. Саме ми маємо формувати політику благополуччя, успішності та справедливості на місцевому рівні. І ми маємо для цього всі можливості, зважаючи на триваючу реформу децентралізації. Тож разом з командою Президента влада на місцях буде продовжувати розвиток наукового потенціалу Сумщини».

Крім молодих, енергійних та перспективних, до команди «Слуги Народу» на Сумщині ввійшли досвідчені професіонали своєї справи, які роками вибудовували свій авторитет. Одним з таких є Віктор Михайлович Федорченко, генеральний директор ТОВ «Будівельна виробничо-комерційна компанія «Федорченко», підприємець, майбутній кандидат в депутати до Сумської обласної ради: «Я маю багатолітній досвід роботи в бізнесі. За роки моєї діяльності я зміг не тільки налагодити роботу на своєму підприємстві, а й розібратися з нюансами в банківській системі, зарекомендувати себе не тільки в Сумах, а й вийти на міжнародний рівень. Ми постійно інвестуємо в наше місто, своєчасно сплачуємо податки, які мають іти на його розвиток, але нинішня влада невміло розпоряджається цими коштами. Я вирішив іти до обласної ради саме з цією командою, бо в нас є чіткий план розвитку нашого регіону. Я хочу поділитися своїм досвідом, щоб навести лад».

Підвів підсумок виступу сумської політичної сили «Слуга Народу» Президент, який зауважив, що вірить в нашу команду «з інтелектом в очах», та побажав їй успіху й перемоги.

***

«Не красти, не брехати, не здаватися». Ця настанова, що давали виборці «Слугам Народу» на парламентських виборах, доповниться новими словами: «Працювати, а не шукати відмовки!» Жителі Сумщини повинні знати, якщо є проблема - вирішимо це разом!» - Михайло Ананченко

***

«Сумщина дійсно унікальний регіон з величезним потенціалом, а реформа децентралізації, завершена командою «Слуги Народу», надала повноваження і фінансові можливості його розкрити.

Кожен з нас окремо і всі ми разом несемо відповідальність за розвиток нашого дому, бо тут народилися наші діти, тут живуть наші батьки і тут живемо ми. Я вірю, що Сумщина ще заявить про себе не лише в Україні, а й у світі. І я впевнений: ми зробимо це разом!» - наголосив Микита Баня.


п»ї
Читайте у цій рубриці

Будівельний флагман Сумщини

«Сумбуд» презентував унікальну книгу про історію свого підприємства

У історико-краєзнавчому нарисі, який побачив світ до 75-річчя «Сумбуду», Михайло Манько зібрав унікальні архівні документи та спогади будівельників про становлення підприємства.

Зокрема, мало хто знає, що історія... Читати статтю повністю

Сумы поделили на шесть округов

Почему не на четыре, как сказано в законе, и чем это чревато для некоторых партий?

6 сентЯбрЯ Сумская городская территориальная избирательная комиссия (ТИК) приняла решение разделить территорию Сумской ОТГ на шесть избирательных округов.

Обсуждение по этому вопросу длилось целых... Читати статтю повністю

Выборы-2020: кандидат имеет значение

Что такое избирательная квота и как будут делиться депутатские мандаты в Сумском горсовете

Как мы уже писали, грядущие местные выборы в Украине, назначенные на 25 октября, впервые будут проходить по новым правилам, которые прописаны в Избирательном кодексе.

В частности, выборы депутатов... Читати статтю повністю

Благоустрій міста має бути в пріоритеті!

Володимир Лободін: «Сумчани нарівні з владою мають вирішувати, як у майбутньому розвивати місто»

Проблеми в багатоповерхівках та у приватному секторі міста Суми різні, але причина у цих проблем одна - відсутність у міської влади зацікавленості у системному вирішенні проблем та конкретної... Читати статтю повністю

Олена Мельник: «В Сумах мають бути відкриті філії провідних столичних медичних клінік та інститутів»

11 вереснЯ відомий кардіохірург міжнародного рівня, директор Інституту серця МОЗ України Борис Тодуров разом зі своїми кращими фахівцями Інституту серця здійснював безкоштовний прийом пацієнтів зі складними діагнозами у Сумському обласному кардіо-логічному диспансері.

Візит лікарів... Читати статтю повністю

Газ за новими правилами: що потрібно знати українцям

З 1 серпнЯ в Україні було скасовано механізм гарантованого постачання газу населенню за регульованими цінами. Відтепер вартість блакитного палива буде формуватися за ринковими механізмами, а постачальники газу будуть боротися за споживача, від чого останній повинен тільки виграти.

Що... Читати статтю повністю

Реальны ли аукционы на установку киосков?

Не так давно постоянная депутатская комиссия по земле и архитектуре Сумского горсовета столкнулась с необычным вопросом - продажей участка на торгах на право аренды для размещения... киоска.

Такой проект решения подготовил для рассмотрения на сессии горсовета департамент обеспечения... Читати статтю повністю

Володимир Зеленський відвідав Сумщину

Чим відзначився та запам’ятався області візит глави держави?

Минулого тижня з робочим візитом на Сумщині вперше побував Президент України Володимир Зеленський. В рамках поїздки глава держави відвідав у Сумах Меморіал героям АТО, де поспілкувався з ветеранами та їх сім’ями, ознайомився... Читати статтю повністю

Цель - спасти больное сердце!

Уже полтора года, как на базе Сумской областной больницы работает Центр рентгеноваскулярной хирургии с функцией реперфузионных вмешательств, где в режиме 24х7 оказывают экстренную помощь пациентам с инфарктом миокарда.

Стоит напомнить, что появлению такого центра в нашей области... Читати статтю повністю