Ділова розмова

Юрій Бойко: «Підтримка вітчизняної промисловості

повинна бути пріоритетом економічного розвитку держави»

В умовах важкої кризи уряд залишив людей і підприємства України напризволяще. Про це під час робочої поїздки Сумщиною заявив співголова ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ - ЗА ЖИТТЯ Юрій Бойко.

Побувавши на ТОВ «Керамейя» та АТ «СМНВО-Інжи-ніринг», він оглянув виробничі майданчики, поцікавився сьогоденням підприємств, процесом їхньої модернізації та продукцією, яку вони випускають.

На зустрічі з колективом ТОВ «Керамейя», що виготовляє клінкерну цеглу і бруківку, говорили про проблеми, з якими стикається українська промисловість.

«Мені було приємно побачити, що виробництво, на якому ми зараз перебуваємо, розвивається та рухається вперед. Воно завойовує нові ринки, підвищує якість продукції, відкриває реальні робочі місця, а не просто декларує їхнє створення», - зазначив Юрій Бойко.

Він підкреслив, що держава повинна допомагати таким підприємствам.

«Вартість енергоносіїв має бути доступною, податкова політика - лояльною, необхідне лобіювання вітчизняної продукції на зовнішніх ринках. У цьому полягає роль держави, якщо вона не на словах, а на ділі прагне розвивати економіку», - сказав Юрій Бойко.

У «СМНВО-Інжиніринг» спів-голова опозиційної політсили поспілкувався з генеральним директором Володимиром Лук’яненком, відвідав цехи, поговорив із працівниками. Як зауважив керівник підприємства, у серпні-вересні у Сумах побували і президент, і прем’єр, утім, на візит до одного з найбільших заводів області та країни часу не знайшли.

Юрій Бойко подякував сумським машинобудівникам, зазначивши, що саме завдяки їхній роботі про Україну знають у світі.

«Я побачив відродження виробництва. Ще кілька років тому завод йшов до загину, його збиралися розпиляти на метал. І те, що сьогодні підприєм-ство працює, має замовлення, створює робочі місця, - це заслуга і його керівника, і всього колективу», - наголосив народний депутат.

Крім того, Юрій Бойко обговорив із генеральним директором нагальні проблеми підприємства. Співголова опозиційної фракції пообіцяв свою підтримку і готовність лобіювати інтереси машинобудівників у Верховній Раді.

«Машинобудування - це хребет економіки, від якого залежать усі галузі та сфери нашого життя. І коли в бюджеті на наступний рік немає жодної цільової програми підтримки промисловості, це означає, що ні цей уряд, ні ця влада не розуміють економічних процесів та не мають бачення розвитку країни. Фракція ОП-ЗЖ направила свої пропозиції до бюджету-2021, у яких ми вказали, де взяти на це гроші й чому це повинно бути одним із пріоритетних напрямків фінансування», - акцентував увагу Юрій Бойко.

***

Сумська команда опозиціонерів, зокрема й депутати обради, на своєму рівні пообіцяли впроваджувати регіональні програми для кожного окремого підприємства, аби на місцях створювалися належні умови для залучення інвестицій, був прописаний план розвитку і підтримки виробничого сектору. Тільки так, переконані вони, вдасться відновити економіку Сумщини.


п»ї
Читайте у цій рубриці

Будівельний флагман Сумщини

Від будівництва - до перевірки матеріалів і конструкцій

Один з найбільших забудовників Сумської області АТ «Сумбуд» працює відразу в декількох напрямках. Перше - це спорудження житлової нерухомості, зокрема мова йде про новий мікрорайон «Еспланада», що знаходиться в центрі Сум біля... Читати статтю повністю

Народний депутат Тетяна Рябуха

вимагає на ділі повернути пільговий проїзд для учнів молодших класів

ПогоджуюЧи в черговий раз підвищення плати за проїзд, Сумська міська рада втішила населення низкою пільг, погоджених з перевізниками, зокрема - пільговим проїздом учнів 1-4 класів під час навчального року.

Адже... Читати статтю повністю

Об’єднати всіх задля розвитку регіону!

Володимир Токар: «Незважаючи на всі політичні протиріччя, в обласній раді ми прагнули шукати компроміс»

Про це заявив голова регіонального парламенту Володимир Токар, який очолює депутатський корпус обласної ради сьомого скликання протягом останніх чотирьох років. Але варто нагадати,... Читати статтю повністю

Почему подняли тарифы на обследования?

Действительно ли в частных клиниках Сум в два раза повысили цены?

На прошлой неделе в ВШ обратились два жителя Сум, которые заявили, что местные частные медицинские центры, воспользовавшись ситуацией, якобы стали сильно завышать стоимость обследований.

- Представьте себе, стою я... Читати статтю повністю

Влада готується до безпечних виборів

Сумська міська рада виділила 305 тисяч гривень на забезпечення дільниць протиепідемічними засобами

ЧерговІ місцеві вибори в Україні, які відбудуться 25 жовтня, припали на час пандемії коронавірусу. Що це означає? Як виконати свій громадський обов’язок безпечно? Як усе відбуватиметься?... Читати статтю повністю

Бізнесу - комфортні умови!

На Сумщині підписано Меморандум про співпрацю податкової служби та Асоціації платників податків. Документ передбачає новий етап комунікації з платниками податків. Метою підписання Меморандуму є втілення ефективних форм співпраці для забезпечення участі громадськості в реалізації... Читати статтю повністю

Идите вы в... Харьков

Горожане часто обращаются в редакцию с жалобами на непомерные цены и невозможность что-то с этим сделать.

- Это безобразие, - возмущалась сумчанка в редакции ВШ на прошлой неделе. - Цены в аптеках растут как на дрожжах! Где антимонопольный комитет? Где обещанный мониторинг и действенные... Читати статтю повністю