Наше місто

Сумські фонтани заграли кольорами!

Театральна площа - один із наймасштабніших про-єктів 2020 року, реалізований завдяки спільним зусиллям керівництва міста та депутатського корпусу. Менш ніж за півроку тут оновили все - від пішохідних зон і зелених насаджень до фонтанів і освітлення.

Міський голова Олександр Лисенко нагадав, що реконструкцію запланували ще торік, коли вирішили від ремонту в житлових кварталах перейти до наведення ладу в середмісті.

«При плануванні робіт головним було, щоб площа залишилась зоною відпочинку. Більше того, щоб по можливості тут додалося зелених острівців, з’явились упорядковані газони, на яких сумчани та гості міста могли б відпочивати. Ми не тільки капітально ремонтуємо школи, садочки, лікарні та дороги, а й створюємо сучасні комфортні умови для відпочинку», - зазначає Олександр Лисенко.

Комплексної реновації Театральна площа чекала більше двох десятків років. Нині вона повністю оновлена. Головною її окрасою стали модернізовані динамічні фонтани з різнокольоровим підсвічуванням, роботу яких забезпечують 35 насосів.

«Тут завжди багато людей, всі відпочивають, насолоджуються атмосферою. Пам’ятаю, як багато років тому мене маленькою приводили батьки до обласного театру ім. Щепкіна, тоді на площі працювали фонтани, було гарно. Зараз, як на мене, зробили набагато краще. Мені подобається оновлена площа, а головне - вона подобається дітям. Погляньте, як вони граються біля фонтанів. Зробили добре, це - факт», - каже сумчанка Лариса.

Загалом, проєкт передбачав будівництво нових зон відпочинку, замощення тротуару, де виклали якісну бруківку місцевого виробника ТОВ «Керамейя», сучасне освітлення та заміну лавок, а також облаштування газонів із системою автоматичного поливу.

Надалі на площі висадять нові молоді декоративні дерева і кущі, дообладнають та висадять на клумбах квіткові композиції.

Реконструкцію даного об’єкту міський голова вважає одним із елементів якісного перетворення зовнішнього вигляду центральної частини міста. Надалі в планах міської влади - продовження робіт з відновлення Театральної площі вже за Сумським національним академічним театром ім. Щепкіна, реконструкція майдану Незалежності, дитячого парку «Казка» та парку ім. Кожедуба.

«Містяни хочуть змін. І ми демонструємо зміни не на словах, як це роблять інші, а реальними справами. Ми напрацювали концепцію подальших дій і разом із сумчанами втілюватимемо їх у життя», - сказав Олександр

Лисенко.


п»ї
Читайте у цій рубриці

В Сумах обновили сквер Небесной Сотни

Памятник уже установлен, осталось только высадить деревья и кустарники

На ул. Петропавловской в Сумах уже практически закончили обустройство сквера Небесной Сотни. Уже установлен и памятник. Напомним, что его автор - известный украинский скульптор Катиб Мамедов.

В тендере же на... Читати статтю повністю

Утечки воды - под контроль

Зачем сумскому городскому водоканалу коррелятор и металлоискатель?

Необходимость оперативно обнаружить и ликвидировать утечку воды из трубопроводов никому доказывать не нужно.

При порывах вода заливает проезжую часть, подтапливает подвальные помещения жилых и производственных зданий,... Читати статтю повністю

Треть дворов в Сумах уже европейские?

В этом году в областном центре отремонтировали около 40 придомовых территорий

Как ни ругают программу «Евродвор», которая работает в Сумах с 2015 г., но жители домов, где такая красота появилась, в большинстве своем довольны «европреображением».

В этом году в областном центре преобразились... Читати статтю повністю

Молодіжний центр для дозвілля та розвитку

ВІдкриттЯ центру відбулось за участі молоді, міських посадовців та ЗМІ. Присутній на відкритті міський голова Олександр Лисенко нагадав: у 2016 році, коли постало питання реконструкції будівлі, надходило чимало пропозицій.

Дехто хотів зробити з молодіжного центру розважальний, дехто... Читати статтю повністю

Детская больница продолжает утепляться

В Сумской детской больнице Св. Зинаиды активно продолжается внедрение энергосберегающих технологий. Начиная с августа утепляют новый (инфекционный) корпус. Строители работают ударно - уже выполнено 60% запланированного.

Этот инвестиционный проект реализуется за кредитные средства... Читати статтю повністю