Ділова розмова

Інформація про виконання обласного бюджету Сумської області за 2020 рік

На виконання вимог статті 28 Бюджетного кодексу України щодо доступності інформації про бюджет Департамент фінансів Сумської обласної державної адміністрації представляє інформацію про виконання обласного бюджету Сумської області за 2020 рік.

За 2020 рік до обласного бюджету Сумської області надійшло 3 185,6 млн. гривень, з них до загального фонду - 2191,5 млн. гривень, що складає 93,9% до затверджених обсягів, спеціального фонду - 994,1 млн. гривень, або 92,9%.

З державного бюджету отримано: дотацій - 293,6 млн. гривень, субвенцій - 1651,0 млн. гривень, з них передані для розподілу між місцевими бюджетами області - 328,9 млн. гривень.

До загального фонду обласного бюджету податків та зборів (власного фінансового ресурсу) отримано 1082,3 млн. гривень, що складає 92,1% до затверджених на рік показників. До спеціального фонду - 104,9 млн. гривень (109,4%).

Видатки обласного бюджету склали 3217,2 млн. гривень, або 89,3% до затвердженого річного плану, з них загальний фонд - 2036,4 млн. гривень (92,7%), спеціальний - 1180,8 млн. гривень (84,1%).

Видатки загального фонду (без урахування трансфертів місцевим бюджетам області) склали 1635,4 млн. гривень, з них видатки соціального спрямування - 1582,9 млн. гривень, з яких: 801,0 млн. гривень спрямовано на освіту (93% до затверджених призначень на рік); 365,7 млн. гривень - охорону здоров’я (94,3%); 213,5 млн. гривень - соціальний захист і соціальне забезпечення (95,3%); 115,1 млн. гривень - культуру і мистецтво (95,3%); 85,4 млн. гривень - фізичну культуру і спорт (86,1%).

На виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ спрямовано 1225,9 млн. гривень, що забезпечило її повну та своєчасну виплату. На придбання продуктів харчування використано 55,2 млн. гривень, медикаментів - 30,4 млн. гривень, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв із обласного бюджету у звітному періоді було направлено 121,4 млн. гривень.

По спеціальному фонду за рахунок різних джерел (кошти обласного, державного та місцевих бюджетів) на фінансування будівництва, реконструкції, капітального ремонту об’єктів соціально-культурного призначення та на оновлення матеріально-технічної бази закладів соціально-культурної сфери використано 230,9 млн. гривень.

Кредиторська заборгованість бюджетних установ по загальному фонду станом на 1 січня 2021 року обліковується в сумі 18,9 млн. гривень.

Більш детальна інформація про виконання обласного бюджету Сумської області за 2020 рік знаходиться за посиланням: www.finansy.sm.gov.ua

Одночасно повідомляємо, що публічне представлення інформації про виконання обласного бюджету за 2020 рік відбудеться о 14 годині 17 березня 2021 року в приміщенні Сумської обласної державної адміністрації (3-й поверх). ІД


п»ї
Читайте у цій рубриці

Рекламистам дали еще неделю

Городская власть планирует осовременить наружную рекламу в Сумах

ГородскаЯ власть уже давно заявляет о намерении изменить внешний вид наружной рекламы в областном центре. И, надо сказать, некоторые перемены уже заметны. Правда, если в центральной части рекламоносители поновее и современнее,... Читати статтю повністю

Пора махнуться на колеса не глядя!

Удастся ли власти за неделю решить, что делать с передвижными сооружениями?

На январском заседании Сумского горисполкома вопрос размещения в Сумах кофебусов и других архитектурных форм на колесах был снят с рассмотрения и отправлен на доработку - чтобы власть в принципе решила, каким... Читати статтю повністю

Будівельний флагман Сумщини

Оренда і купівля комерційної нерухомості - в самому центрі Сум!

Один із будівельних лідерів Сумщини АТ «Сумбуд» успішно розвиває напрямок комерційної нерухомості, пропонуючи орендарям і покупцям торговельні та офісні приміщення в центрі міста.

Площі, що надаються в оренду, позитивно... Читати статтю повністю

В Сумах разрушается 12 жилых домов

По запросу департамента инфраструктуры Сумского горсовета все компании-управители, обслуживающие в Сумах так называемый бывший коммунальный жилфонд, провели обследование жилых домов на своих территориях и назвали те, где ситуация самая плачевная, можно сказать - аварийная.

Таких... Читати статтю повністю

Сумчане требуют распустить исполком!

Неделю назад мы уже писали о том, что электронные петиции, касающиеся стоимости проезда и качества обслуживания в сумских маршрутках, - самые популярные среди горожан.

Они быстро набирают необходимое для рассмотрения властью количество голосов. Потому не вызвала удивления и скорость... Читати статтю повністю

Спортзал для сумских патрульных

В 2020 году управление патрульной полиции в Сумской области обращалось в горсовет с просьбой помочь с ремонтом подвального помещения в здании управления на Белопольском шоссе, 18/1. Там патрульные хотят сделать спортзал, ведь от хорошей физической формы патрульных полицейских во... Читати статтю повністю