Люди

14-річний Влад допомагає відновлювати Охтирку

МІСТО-ГЕРОЙ Охтирка, яке дуже постраждало від російської агресії, відновлюється! І заслуга в цьому людей, які не можуть стояти осторонь: волонтерів, небайдужих і звичайних охтирчан, яким болить доля рідного дому.

Виявляється, серед них є й юні помічники - як ось Влад, про якого розповів охтирчанин Олександр Хатько.

«Герої серед нас! Я хочу розповісти про одну людину! Уперше я його побачив десь 8 березня і з тих пір щодня бачу як він працює на благо міста, розбираючи важкі завали! Здавалося б, нічого не звичайного, крім одного!

Цьому хлопчику - 14 років! Вдумайтесь, 14!!! Він ще й дев»яти класів не закінчив! Юнака звуть Влад, і на питання, навіщо йому це, адже важко, він відповів: «А чому не я? А хто, якщо не я?!»

Він не скаржиться, що щось йому не так, не пред»являє нікому претензії, а сам у свої чотирнадцять робить наше місто кращим. Кого правильно вважати героєм? Солдата? Так! Лікаря? Так! Волонтера? Згоден! Але для мене героєм є і буде цей 14-річний Влад! І дай Бог, щоб після Перемоги цей хлопчик отримав свою, заслужену частку слави!»


п»ї
Читайте у цій рубриці

Тони, крейсер «Москва»!

Двоє підлітків із Сум створили гру, де треба топити російські кораблі

БЛИЗЬКО тижня тому вийшла патріотична міні-гра, де потрібно нищити російські кораблі та зомбі-солдатів, які намагаються висадитися на український острів.

Гра нагадує про події першого дня війни - 24 лютого 2022... Читати статтю повністю

Врятувати ноги вже не було шансів...

Як від знущань окупантів 28-річний тростянчанин втратив обидні ступні

АНАТОЛІЮ Філіпову 28 років. Під час окупації він залишився в рідному Тростянці. Морозного вечора молодий чоловік йшов до товариша, коли на вулиці його зупинили російські солдати - схопили і прив’язали до стовпа.... Читати статтю повністю

Як конотопчанка - навідниця САУ підсмажує ворога

КОНОТОПЧАНЦІ Тетяні Чубар усього 23 роки. П’ять із них дівчина віддала службі у ЗСУ.

Від початку військового нападу росії на Україну вона воює в 58-й окремій мотопіхотній бригаді ім. Гетьмана Івана Виговського, служить навідницею самохідної артилерійської установки.

23-річна білявка,... Читати статтю повністю