Ділова розмова

Суми виділили постраждалим кошти на компенсацію за оренду житла, і не тільки

СУМСЬКИЙ виконком 29 квітня ухвалив рішення про забезпечення нагальних видатків. Зокрема, 5 млн грн спрямували КП «Електроавтотранс» в якості фінансової допомоги замість компенсації різниці в тарифах, яку не могли надавати в період дії в комунальному громадському транспорті безкоштовного проїзду.

Виділені кошти підуть на сплату боргу комунального перевізника за електроенергію, на ремонт тролеї по вул. Г. Кондратьєва, яка зазнала пошкоджень під час війни, та зарплату працівникам.

Вже традиційно в Сумах надали допомогу захисникам міста: передбачили 1,3 млн грн на пошиття форми для членів добровольчих формувань Сумської міської тергромади, 15 млн грн - на разове заохочення їхнього складу.

Також міський уряд виділив кошти на оплату комунальних платежів закладам освіти та медицини.

Обласний центр, як відомо, зазнав бомбардувань з боку російського агресора - тож багато сімей залишилися без нормальних умов проживання. Адже їх будинки чи квартири пошкоджені або ж зовсім зруйновані. Тим, хто втратив дах над головою, вирішили допомогти коштами. Тому виконком затвердив Положення про розмір, умови та порядок виплати цільової щомісячної матеріальної допомоги для покриття витрат на проживання сумчанам, чиї домогосподарства постраждали, були зруйновані чи пошкоджені внаслідок збройної агресії росії проти України та визнані непридатними для проживання. «Відновлення будинків чи квартир - процес тривалий. Проводяться обстеження, експертизи. Деякі люди проживають у гуртожитках, інші винаймають житло. Тож до кінця року ми забезпечимо підтримку всім, хто вимушений сплачувати за оренду через дії агресора», - зазначив міський голова Сум.


п»ї
Читайте у цій рубриці

«Головне сьогодні - допомагати людям, підтримувати їх!»

Директор КП «Зеленбуд» Олег Скрипка розповів про роботу підприємства в умовах війни

ВЕСНА-2022 стала для України важкою, болючою і кривавою. Не оминула біда і Суми. Але, незважаючи на небезпеку, від’їзд багатьох жителів і труднощі воєнного періоду, місто радує око доглянутими зеленими... Читати статтю повністю

Якщо спливає термін дії...

Міністерство юстиції України - про внутрішні та закордонні паспорти

ВІДПОВІДНО до інформації, наданої Державною міграційною службою України 6 березня, в умовах воєнного стану тимчасово з 25 лютого призупинялася робота інформаційно-комунікаційних систем ДМС та надання адмінпослуг,... Читати статтю повністю