Будьмо здорові!

Відтерміновуємо посивіння волосся: кілька ефективних лайфхаків

Поява сивого волосся пов’язана з ослабленням функції клітин-меланоцитів, які продукують меланін, що забезпечує волоссю його природний колір. Попри це, відтермінувати початок посивіння цілком можливо. Найшвидшим і дієвим способом позбавлення від сивини є фарбування волосся, але, на жаль, при частому застосуванні ця процедура може несприятливо позначитися на його красі та здоров’ї. Ділимося альтернативними прийомами для ефективної профілактики посивіння.

Якісне і повноцінне харчування. Вкрай важливо достатнє надходження з їжею необхідних мікроелементів і поживних речовин. Включіть у свій раціон їжу, яка містить достатню кількість білка, кальцію, цинку, міді, селену, вітамінів групи В, бета-каротину: наприклад, морську капусту, волоські горіхи, фундук, листові овочі, бобові, яйця, сир, броколі, печінку, цитрусові, яблука, ягоди і т. д. Також корисні продукти, в яких міститься достатня кількість омега-3 - оливкова олія, риб’ячий жир, деякі сорти риби.

Питний режим. Вважається, що недостатня кількість рідини уповільнює обмінні процеси і засвоєння необхідних поживних речовин. Тому візьміть за правило вживати як мінімум 1,5-2 л чистої води на день.

Постарайтеся по максимуму виключити зі свого життя стрес. При необхідності - зверніться за допомогою до психолога або психотерапевта.

Дотримуйтеся здорового способу життя - частіше гуляйте на свіжому повітрі (2-3 години на день), позбавтеся від шкідливих звичок (паління, алкоголь).

Проводьте в домашніх умовах доглядові процедури, що покращують мікроциркуляцію. Наприклад, масаж волосистої частини голови по 3-5 хвилини на день. Відмінним варіантом стане процедура дарсонвалізації курсами по 10 процедур два рази на рік.

Використовуйте рослинні маски на основі рицинової олії, настоянки стручкового перцю і вітамінів групи В. Вони добре стимулюють мікроциркуляцію, а рицинова олія сприяє виробленню природного пігменту.

Спробуйте фармацевтичні препарати на основі вітамінів групи В, С, А, з вмістом мікроелементів і амінокислот, необхідних для синтезу меланіну (таких як цистеїн і тирозин) - всі препарати застосовуються тільки за призначенням лікаря.

Використовуйте лосьйони, що містять сірку, біотин, інозитол, - всі вони відновлюють вироблення меланіну і сприяють зменшенню сивини.

Пройдіть курс мезотерапії волосистої частини голови з вмістом необхідним мікроелементів і вітамінів. Це також відмінний спосіб профілактики раннього посивіння волосся.

Натуральні фарбники для

посріблілого волосся

Для фарбування посивілого волосся можна використовувати натуральні методи, що сприяють до того ж його зміцненню.

Вийде червонуватий відтінок, якщо змішаємо сік моркви (100 мл) і сік буряка (100 мл). Надягаємо рукавички, ретельно намочимо волосся, промокнемо рушником (щоб не стікала вода). Розподіляємо сік по всій довжині, вкриваємо шапочкою для душу, рушником, для кращого ефекту - зігріваємо феном. Через годину змиваємо суміш із звичайним шампунем і проточною водою. Щоб побачити відчутний результат, повторюємо процедуру щодня протягом тижня.

Пшеничний відтінок можна отримати за допомогою ромашки. Заливаємо суцвіття ромашки (5 ст. л.) гарячою водою (2 склянки), кип’ятимо на вогні до зменшення відвару в два рази. Остуджуємо, промиваємо ним волосся щодня протягом 7 днів.

Каштановий колір: візьмемо дрібно нарізану ріпчасту цибулю (1 ст. л), мед (1 ст . л), реп’яхове масло (1 ст. л.), коньяк, розчинну каву (1 ст. л.). Ретельно змішаємо компоненти, отриману кашку акуратно втираємо в корені волосся. Потім накриємо голову поліетиленовою плівкою, почекаємо півгодини. По закінченню часу - обполіскуємо водою, залишаємо волосся висохнути природним шляхом, потім промиваємо шампунем.


п»ї
Читайте у цій рубриці

Кропива ти моя, кропива!

УПРИРОДІ існує багато трав - деякі з них потрібно шукати, купувати або вирощувати. Кропива ж росте переважно поблизу людського житла, проте її корисні властивості часто недооцінюються.

За вмістом корисних речовин рослина перевершує багато культурних рослин, хоча вважається бур’яном.... Читати статтю повністю

Війна: як не втрапити в «емоційну яму»?

ГНІВ, страх, занепокоєння, розгубленість і тривога - наша психіка була просто не готова до такого перебігу подій, саме тому зараз ми вкрай вразливі до різного ступеня почуттів. Окрім постійної загрози фізичних травм, багато українців переживають травми психологічні.

Люди вже понад... Читати статтю повністю