Наше місто

Замість двох зупинок - одна?

ПОКИ в країні точиться жорстока війна, життя в місті йде своєю чергою. І влада продовжує приймати досить неочікувані рішення. До того ж жодного документа виконкому чи сесії Сумської міської ради на офіційному порталі немає починаючи з кінця лютого...

Звичайно, й будь-яких логічних пояснень нововведенням - також. Зокрема, це стосується одного з останніх рішень - щодо скасування зупинки транспорту на вул. Набережній р. Сумки «Вул. Лугова» (що біля перехрестя з вул. Горького). Це була досить зручна зупинка для багатьох. Кому було потрібно на ринок - йшли на ринок, кому в центр міста - переходили до площі Незалежності чи на вул. Кооперативну. Тому люди почали обурюватися таким рішенням у соцмережах і вимагати пояснень. Але ж коротеньке пояснення надало тільки КП «Електроавтотранс», та й то зробило просто посилання на рішення виконкому від 19.04.22 року. Якого, до речі, ніде нема. А на всі питання типу «нащо тоді ставили?», «куди тепер подінуть зупинковий комплекс?» відпо-віли: то не їх повноваження, вони відповідають тільки за курсування транспорту, а зупинками займається департамент інфраструктури.

«Пасажири, що найчастіше обирають для поїздок автобуси №62, №58А, у зв’язку зі скасуванням зупинки «Вул. Лугова» нарікають на велику відстань між зупинками. Звертаємо увагу, що на ділянці «Олександрівська гімназія» - «Центральний ринок» функціонує зупинка «Сквер «Дружба», про що свідчить відповідний знак. На даній зупинці здійснюється посадка/висадка пасажирів», - роз’яснили на КП «Електроавтотранс».

Але ви бачили зупинку «Сквер «Дружба»? Сміх, та й годі! Тобто міська влада скасувала зупинку, яку облаштували за всіма правилами ще в 2017 році, і залишила ОЦЕ! Відповідний знак! Чи є в тому логіка?

Тим більше, що відомо: у 2018-му департамент інфраструктури робив такі комплекси за кошти в сумі 70-80 тис. грн: наприклад, на цій же вулиці інша зупинка громадського транспорту - №144 «Площа Незалежності» - вартувала 79048 грн.

То навіщо й дійсно було витрачати кошти, якщо через п’ять років скасували зупинку? Сумчани вважають, що це помилка. Так, Олена Руденко написала: «Очень удобная остановка. Что от этого изменится? Ее убрали те люди, которые ездят на своих машинах и им неинтересно ничье мнение. Остановка возле рынка всегда переполнена». Тетяна Білошапка теж зазначила: «Нормально: захотели - сделали, захотели - отменили... А людей кто-нибудь спросил?!» А Борис Котов зробив акцент на витрачених коштах: «Де подивитись саме рішення? Яка аргументація? Поставили конструкцію, витратили кошти, а тепер знімають зупинку!»

Ми теж не могли не поцікавитися в відділі транспорту та зв’язку, з якої причини було прийняте таке рішення. Хто його ініціатор і взагалі яка подальша доля даної зупинки? Виявилося, що логіка таки є. Але не всім вона, мабуть, сподобається. Проте керівник відділу транспорту Сергій Яковенко повідомив:

- До міста звернулося ке-рівництво Центрального ринку і запропонувало поєднати зупинку на Луговій, а також зупинку на вул. Засумській і перенести її ближче до ринку. Там, де зараз прибрали кіоски і зробили парковку, вони хочуть зробити велику комфортну зупинку. Щоб не тикати зупинки одна на одній, і було прийняте таке рішення. Зупинка в цьому місті відповідатиме всім нормативам. І в нас були звернення і від підприємців, і від сумчан - покупців ринку. Це дуже зручний для всіх варіант.

- А з точки зору безпеки? Зараз зупинка на Луговій розташована біля регульованого переходу, як і зупинка за Центральним ринком. Але коли її розташувати на ділянці після повороту на Набережну р. Стрілки, то поряд опиниться тільки нерегульований перехід...

- Але зупинку зроблять недалеко від регульованого переходу на Центральному ринку. Тобто нова зупинка буде відповідати нормативам безпеки набагато краще, ніж сьогоднішні варіанти.

Що ж, рішення прийняте. Побачимо, наскільки воно дійсно зручне та чи сподобається людям.


п»ї
Читайте у цій рубриці

У Сумах вулиці Мухіної хочуть дати ім’я сумського скульптора

В Єдиній системі місцевих петицій з’явилася пропозиція про перейменування вул. Мухіної на вулицю імені скульптора, педагога, героя-захисника України Руслана Миколайовича Мовчана. «Пропонуємо перейменувати вулицю, названу на честь радянського скульптора Мухіної, на вулицю українського... Читати статтю повністю

З 27 травня комунальні автобуси відновили перевезення у повному обсязі

Як повідомило КП «Електроавтотранс», усі заплановані 12 автобусів тепер курсують за вісьмома маршрутами у відповідності до розкладів. Проте підприємство все ж таки звертає увагу сумчан на те, що графіки можуть порушуватися (мається на увазі відсутність транспортного засобу на лінії... Читати статтю повністю

Газони на Харківській - буде гарно!

На вул. Харківській у Сумах із боку ТЦ «Мануфактура» ще недавно газони були в жалюгідному стані - квола трава, місцями бур’ян, і тільки іноді, біля кафешок та інших торгових точок, зустрічалися симпатичні острівці клумб. Так бути не повинно, вирішили у департаменті інфраструктури... Читати статтю повністю

Долучайтеся до перейменування вулиць!

МОЖНА довго дискутувати на тему: навіщо займатися перейменуваннями зараз, адже в країні ще точиться війна. Але Суми - досить активне місто, і багато містян прагнуть розставити крапки над «і» в цьому питанні раз і назавжди.

Так, за інформацією департаменту комунікацій та інформаційної... Читати статтю повністю