Соціум

Біля Альтанки висадили алею Слави ЗСУ

ПРАЦІВНИКИ міської централізованої бібліотечної системи спільно з фахівцями КП «Зеленбуд» і родиною вимушених переселенців у рамках акції «100 лілій в 100 громад заради Перемоги!»

24 травня висадили в Сумах алею з цих квітів на честь воїнів ЗСУ.

Благодійну акцію ініціювала газета «Сільський вісник» у партнерстві з Асоціацією сільських, селищних та об’єднаних громад України за підтримки CIB Holland B. V. На участь в акції зголосилося понад 100 громад, серед яких обрали найбільш мотивованих, тих, що мають місце для висадки та прихистили більше ВПО.

Директор міської централізованої бібліотечної системи Юлія Заговора розповіла, що першою про таку ініціативу дізналасяь одна з їхніх працівниць. Не гаючи часу, почали збирати необхідні документи. Коли вже майже втратили надію на перемогу, надійшло сповіщення про посилку. А в ній - пакунки з ліліями п’яти видів!

Як повідомила начальниця відділу культури Наталія Цибульська, за умовами організаторів акції, лілії мали бути висаджені у знаковому для сумчан місці. У Сумах більш знакового за Альтанку годі й шукати, тому спільно з керівництвом КП «Зеленбуд» обрали для квітів одну з клумб біля символу міста. Висаджувати лілії сумчанам допомагали вимушені переселенці з Дружківки Донецької області Алла Журавель із сином. У Сумах вони лише кілька днів, але, кажуть, місто подобається: в ньому затишно та спокійно, тож із радістю відгукнулися на пропозицію приєднатися до створення алеї, аби таким чином віддячити воїнам за оборону України. А сумчанам - за гостинність.

Отак гуртом висадили в середмісті 100 різнокольорових лілій, які символізують різні народи, що допомагають Україні боротися з російськими загарбниками, з побажанням якнайшвидше зустрітися на цьому місці, щоб відсвяткувати Перемогу над окупантом.


п»ї
Читайте у цій рубриці

Без урочистостей і святкувань

Як в умовах воєнного часу школярі завершать навчальний рік?

КІНЕЦЬ 2021-2022 навчального року - не такий, як попередні, адже в Україні йде війна. Частина сумських учнів через бойові дії виїхали за межі міста та навіть країни, проте за можливості не припиняли навчатися онлайн, опановуючи... Читати статтю повністю

Пологи приймали... в підвалі

ПІД час окупації Сумщини військами рф у Великописарівській лі-карні окулістка прийняла унікальні пологи. У підвалі, без світла, без акушера-гінеколога, та ще й під кулями... Те, що тоді відбулося, просто не вкладається в голові!

Все почалося з того, що з настанням війни й активних... Читати статтю повністю

Як пройшов минулий тиждень на Сумщині

24 травня - ввечері ворог обстріляв прикордоння Сумської області. Близько 17.05-17.18 спостерігачі зафіксували сім вибухів (приходів) з території рф у бік с. Бояро-Лежачі, ймовірно, з міномета. Також близько 17.15 зафіксовано вісім вибухів в районі с. Толстодубове. Втрат, на щастя,... Читати статтю повністю