Будьмо здорові!

Насильство протягом дев’яти років

Сумського збоченця, що полював на юних дівчаток, взято під варту без права на заставу

Прессекретар прокурора Сумської області Наталя Науменко у черговий раз закликала минулого тижня сумських бать-ків: «Говоріть зі своїми дітьми. Зробіть усе, щоб вони розповідали вам про свої проблеми, а не вирішували їх самі!»

На жаль, привід для цього дійсно вагомий, адже на Сумщині затримали дорослого чоловіка, який упродовж 9 років (!) примушував дівчинку до вступу з ним у статевий зв’язок...

За процесуального керів-ництва Сумської окружної прокуратури 16 червня цього року взяли під варту 51-річного жителя Сумського району, приватного підприємця, діяльність якого була пов’язана з наданням розважальних послуг дітям в обласному центрі. За інформацією прокуратури, він створив фейковий акаунт, зареєструвався як дівчина-підліток, знайомився з малолітніми дівчатками, входив у довіру, а потім шантажував їх. Так, у 2013 році обманним шляхом чоловік отримав відверті фото 13-річної сумчанки Вікторії (ім’я змінено). Після чого почав шантажувати дівчину тим, що оприлюднить ці знімки. Психологічний шантаж та тиск продовжувались декілька днів, а коли чоловік зрозумів, що дитина доведена до відчаю, запропонував їй зустрітись. Під час зустрічі він змусив її вступити з ним у статевий зв’язок. Упродовж наступних дев’яти років чоловік періодично зустрічався з дівчинкою та вчиняв з нею дії сексуального характеру. Їхні зустрічі він часто знімав на телефон.

Коли Віка подорослішала, вона відмовилась від зустрічей з чоловіком, проте він почав знову шантажувати її оприлюдненням фото та відео. А за знищення компрометуючих матеріалів ще й почав вимагати від неї 1 тисячу доларів США. Відтак уже 22-річна дівчина не витримала такого тиску та звернулася до поліції.

За результатом спецоперації чоловіка нарешті затримали в порядку ст. 208 КПК України. Також йому повідомили про підозру у примушуванні до вступу в статевий зв’язок та вимаганні (ч. 3 ст. 154, ч. 4 ст. 189 КК України). За клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду 18 червня підозрюваному, який 9 років примушував дитину до вступу у статевий зв’язок, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 серпня 2022 року без права на заставу.


п»ї
Читайте у цій рубриці

Ефективні поради для збереження волосся влітку

Спека призводить до нестачі вологи, яку можна помітити на шкірі та волоссі. Клопоту додають вплив УФ-променів, фарбування, сушіння феном... Тож як допомогти своєму волоссю влітку?

Натуральні шампуні

Найкращий спосіб захистити волосся від додаткового висихання - тимчасово використовувати... Читати статтю повністю

Продукти-енергетики, що допоможуть подолати втому

Якщо у вас буде достатньо енергії, ви впораєтеся з будь-якою роботою. У нинішніх умовах досить легко відчути себе виснаженим. Не існує ліків від хронічної втоми, але є способи боротися з цим станом. Ось продукти, які допоможуть полегшити симптоми.

Цільнозернові

Тіло потребує вуглеводів... Читати статтю повністю

Правда про холеру від інфекціоніста

Ірина Троцька пояснила, чи варто очікувати спалаху хвороби на Сумщині

РОСІЙСЬКІ пропагандисти дедалі частіше почали поширювати фейки про нібито наявну біологічну зброю на території України. Про мігруючих «птахів-убивць» ми вже чули, тепер лякають страшилками про заражену питну... Читати статтю повністю

Сумська питна вода - безпечна для споживання!

У пабліках та чатах різ-них міст України розповсюджується фейкове повідомлення про можливий спалах холери через холерну паличку у водопровідній воді. Поширення такої неправдивої інформації, ймовірно, спрямовано на дестабілізацію ситуації та на-гнітання паніки серед населення.

Із... Читати статтю повністю