Наше місто

Сховища з антисанітарними умовами...

ОДНА з сумських народних обраниць - Дар’я Резнік - на останній сесії Сумської міської ради винесла на розгляд влади дуже необхідний запит - щодо забезпечення контролю належного санітарного стану підвальних приміщень багатоповерхівок.

Річ у тім, що з 24 лютого, коли росія віроломно напала на нашу країну і був оголошений воєнний стан, мешканці багатоповерхівок, особливо в тих районах, де відсутні бомбосховища, змушені були переховуватись під час повітряної тривоги у підвальних приміщеннях. Але всі розуміють, що в Сумах тільки в окремих випадках можна знайти пристойні підвали. Більшість же знаходиться в жахливому стані через застарілі внутрішньобудинкові системи, у тому числі аварійний стан каналізаційних систем будинків... І не всі сумчани мали змогу привести підвали до ладу.

Тим не менш воєнний стан подовжено майже до кінця серпня, і не факт, що не буде подовжено ще. Кожного дня Сумщина зазнає ворожих ударів із боку рашистів. Тому з підвальними приміщеннями саме час розібратися!

«Підвальні приміщення будинків роками не прибираються, не дезінфікуються, там не проводиться дератизація (для знищення гризунів), при цьому дані профілактичні заходи входять до складу і передбачаються діючими тарифами як обов’язкові для застосування», - зазначає депутатка. А тому вимагає від органів влади: 1) організувати і проконтролювати проведення профілактичних заходів з дератизації та дезінфекції підвальних примі-щень будинків житлового фонду м. Суми; 2) зобов’язати ке-рівників діючих компаній та голів ОСББ, на яких покладається функція з управління багатоповерховими будинками, протягом літнього періоду провести необхідні санітарні, будівельно-технічні заходи, спрямовані на створення безпечних умов проживання мешканців у будинках та створення належних умов для укриття під час оповіщення населення про повітряну тривогу.

Сподіваємося, що міська влада стане на бік містян і допоможе розгребти ті авгієві стайні, на які перетворилася значна частина сумських підвалів.

Анна Макарова


п»ї
Читайте у цій рубриці

Суми: нова квітуча родзинка

Читати статтюВ Покровському сквері до Дня Конституції розбили патріотичну клумбу, і не тільки

УЦЕНТРІ Сум, на Покровській площі, неподалік від каплички, КП «Зеленбуд» до Дня Конституціїрозбило нову тематичну клумбу - «Карта України».

- Сама клумба вже висаджена чорнобривцями, а за декілька днів... Читати статтю повністю

Куди зникають розклади руху?

Читати статтюЛИШЕ пару місяців тому сумчани ходили пішки не по одному кілометру, щоб купити найнеобхідніші ліки і продукти. Раділи як діти, коли нарешті на вулицях міста після деокупації області з’явились перші тролейбуси, автобуси, маршрутки...

Але сьогодні містяни починають критикувати КП... Читати статтю повністю