Феміда

Трагічний постріл

На Сумщині дядько випадково вбив 7-річного племінника

НАША країна кожного дня несе великі втрати на фронті протистояння з росією. Страшно, що війна торкнулася не тільки дорослих, а й маленьких українців. Так, за інформацією ювенальних прокурорів, на 4 липня внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули вже 345 дітей, поранено - понад 644. Тобто разом постраждало понад 989 дітей!

На жаль, малеча втрачає життя не тільки від ворожої зброї окупантів, а й через прикру випадковість, у звичайному житті... Саме такий випадок стався минулого тижня на Сумщині.

1 липня вранці, близько 8-ї години, до поліції надійшло повідомлення про те, що в одному з сіл Роменського району - с. Зюзюки - 7-річний хлопчик отримав поранення з пневматичної зброї. На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група. Як попередньо з’ясували працівники поліції, 48-річний родич дитини в момент перезаряджання пневматичної гвинтівки випадково здійснив постріл та влучив у племінника. Як наслідок - від отриманого поранення хлопчик помер на місці.

Пізніше стало відомо, що на території власного домоволодіння разом із племінником чоловік стріляв із пневматичної рушниці. Коли хлопчик зайшов у коридор, дядько вистрілив йому в спину. Чоловік стверджує, що постріл стався випадково...

Поліцейські затримали чоловіка у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України і повідомили йому про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Слідство триває. За клопотанням слідчого та прокурора Роменської окружної прокуратури рішенням суду 3 липня підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без визначення розміру застави.

«Володіння зброєю - це велика відпові-дальність. Не кажучи вже про будь-який по-стріл», - зазначають фахівці. На жаль, на Роменщині постріл виявився надзвичайно трагічним...


п»ї
Читайте у цій рубриці

Викрав легкове авто разом із водієм!

Сумський апеляційний суд відмовив у пом’якшенні вироку зухвалому зловмиснику

СУМСЬКИЙ апеляційний суд відмовив у пом’якшенні вироку викрадачу автомобіля, який разом із транспортним засобом викрав і водія!

Пресслужба судової установи нагадує, що свого часу чоловік попросив мешканця... Читати статтю повністю

Про махінації, халати та посівну картоплю

Читати статтюНа Сумщині до правоохоронців було подано чотири заяви, що стосувалися проблем із гуманітаркою

ІЗ 24 лютого область отримує гуманітарну допомогу - від міжнародних організацій, благодійників, українських підприємств, небайдужих людей і держави. Скільки всього продуктових наборів... Читати статтю повністю

У Шостці 3-річна дівчинка випала з третього поверху

ПРО дитину, яка випала з вікна квартири на третьому поверсі, в поліцію повідомили медики. Співробітники поліції виїхали негайно. Як попередньо встановили правоохоронці, до трагедії призвело відчинене вікно в одній із кімнат.

Коли бабуся, яка наглядає за дитиною, відволіклася на... Читати статтю повністю

Ділки контролювали збір коштів у Сумській колонії

СУМСЬКА обласна прокуратура затвердила та 29 червня направила до суду обвинувальний акт стосовно трьох чоловіків, які організовували злочинні зі-брання та поширювали злочинний вплив в установі виконання покарань (ч. 2 ст. 255-1 та ч. 1 ст. 255-2 КК України).

Двоє з них відповідатимуть... Читати статтю повністю

«Герої» в погонах - під розслідуванням

Чи можна знімати дії поліцейських на телефон під час воєнного стану?

ЖИТЕЛЬКА Роменського району виклала в соцмережі запис свого спілкування з місцевою поліцією. Ситуація досить неоднозначна, жінка розмовляла на підвищених тонах і відкрито, що важливо, знімала на телефон весь процес.... Читати статтю повністю