Феміда

Викрав легкове авто разом із водієм!

Сумський апеляційний суд відмовив у пом’якшенні вироку зухвалому зловмиснику

СУМСЬКИЙ апеляційний суд відмовив у пом’якшенні вироку викрадачу автомобіля, який разом із транспортним засобом викрав і водія!

Пресслужба судової установи нагадує, що свого часу чоловік попросив мешканця Шостки підвезти його до лісового масиву в одному з мікрорайонів районного центру. Після того як вони прибули у місце призначення, пасажир не тільки заволодів авто, але й позбавив волі водія транспортного засобу. Коли ж останній намагався втекти, то викрадач його наздогнав, вклав у руки муляж вибухового пристрою, схожого на гранату, та, висмикнувши кільце, наказав тримати пристрій в руках, бо інакше вибухне. Проте на цьому зловмисник не зупинився. Оскільки в транспортному засобі виявилося менше пального, ніж йому було потрібно, то він, погрожуючи вибуховим пристроєм, почав вимагати гроші у водія викраденого автомобіля. Після того як потерпілий віддав, що мав, йому вдалося втекти.

Зловмиснику висунули обвинувачення за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 1 ст. 187 (розбій) та ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом), а вироком Шосткинського міськрайонного суду йому було призначено покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

«Проте, вважаючи таке покарання занадто суворим та несправедливим, обвинувачений намагався оскаржити його в суді апеляційної інстанції. У своїй скарзі він просив змінити вирок суду першої інстанції, застосувавши до нього ст. 69 КК України та призначивши міру покарання з урахуванням пом’якшуючих обставин. Так, до пом’якшуючих обставин зловмисник просив віднести наявність у нього цивільної дружини та її неповнолітнього сина, з яким він підтримує соціальні зв`язки. Крім того, батьки дружини є пенсіонерами та потребують догляду, який може надати лише він, оскільки його дружина наразі перебуває за кордоном на заробітках», - зазначили в установі.

Однак, розглянувши матеріали кримінальної справи, колегія суддів кримінальної палати Сум-ського апеляційного суду залишила без змін вирок суду першої інстанції, а апеляційну скаргу обвинуваченого, відповідно, без задоволення. Суд апеляційної інстанції в своїй ухвалі вказав, що при призначенні покарання суд першої інстанції належним чином взяв до уваги особу обвинуваченого, який є раніше судимим, та ступінь тяжкості вчинених ним злочинів. Тож позбавлення волі строком на вісім років у даному випадку - справедливе покарання.


п»ї
Читайте у цій рубриці

«Герої» в погонах - під розслідуванням

Чи можна знімати дії поліцейських на телефон під час воєнного стану?

ЖИТЕЛЬКА Роменського району виклала в соцмережі запис свого спілкування з місцевою поліцією. Ситуація досить неоднозначна, жінка розмовляла на підвищених тонах і відкрито, що важливо, знімала на телефон весь процес.... Читати статтю повністю

Ділки контролювали збір коштів у Сумській колонії

СУМСЬКА обласна прокуратура затвердила та 29 червня направила до суду обвинувальний акт стосовно трьох чоловіків, які організовували злочинні зі-брання та поширювали злочинний вплив в установі виконання покарань (ч. 2 ст. 255-1 та ч. 1 ст. 255-2 КК України).

Двоє з них відповідатимуть... Читати статтю повністю

У Шостці 3-річна дівчинка випала з третього поверху

ПРО дитину, яка випала з вікна квартири на третьому поверсі, в поліцію повідомили медики. Співробітники поліції виїхали негайно. Як попередньо встановили правоохоронці, до трагедії призвело відчинене вікно в одній із кімнат.

Коли бабуся, яка наглядає за дитиною, відволіклася на... Читати статтю повністю

Трагічний постріл

На Сумщині дядько випадково вбив 7-річного племінника

НАША країна кожного дня несе великі втрати на фронті протистояння з росією. Страшно, що війна торкнулася не тільки дорослих, а й маленьких українців. Так, за інформацією ювенальних прокурорів, на 4 липня внаслідок збройної агресії... Читати статтю повністю

Про махінації, халати та посівну картоплю

Читати статтюНа Сумщині до правоохоронців було подано чотири заяви, що стосувалися проблем із гуманітаркою

ІЗ 24 лютого область отримує гуманітарну допомогу - від міжнародних організацій, благодійників, українських підприємств, небайдужих людей і держави. Скільки всього продуктових наборів... Читати статтю повністю