Люди

Національний театр ім. Щепкіна очолив новий керівник

В №27 ВШ ми розповіли читачам про те, що керівництво Сумської ОВА веде перемовини з Луганським обласним академічним українським музично-драматичним театром щодо його приєднання до колективу нашого національного театру ім. Щепкіна.

Нагадаємо, що у зв’язку з російською окупацією Луганська у грудні 2014-го цей театр було евакуйовано до Сєвєродонецька. Але наразі колектив театру потребує нової домівки. Тож чому б їм не оселитися в Сумах? - вирішила обласна влада.

І от минулого тижня театр ім. Щепкіна очолив новий керівник. Сергій Дорофєєв - гарний фа-хівець, який у свої 36 років має досвід роботи режисера, сценариста, ефективного менеджера. Останні вісім років він керував Луганським обласним академічним українським музично-драматичним театром, відновивши його роботу з нуля після переміщення з Луганська. Також він - засновник та голова Всеукраїнського фестивалю театрів «СвітОгляд», експерт Українського культурного фонду, культурний менеджер всеукраїнських та міжнародних проєктів. Сподіваємося, з появою молодого керівника та частини трупи наш театр вийде на якісно новий рівень і ми побачимо свіжі, оригінальні та професійні роботи.

Микола ж Юдін, який до цього часу очолював колектив щеп-кінців, тепер керуватиме Сумським обласним академічним театром дітей та юнацтва.


п»ї
Читайте у цій рубриці

Виграш - на підтримку ЗСУ та зоозахисній організації

Читати статтюПІВТОРИ тисячі гривень - це розмір премії, що отримала Олександра Костюченко, учениця 6-А класу Конотопської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату, за перше місце в конкурсі юних авторів Сумщини зі своїм нарисом «Марія Свята, Ти їх збережи» (керівниця І.Ф. Романова) про «сталевого»... Читати статтю повністю

«Сильна Україна» - це про Суми!

Читати статтюЖурналістка ВШ взяла участь у зйомках кліпу на пісню української співачки Маші Гойї

ІНФОРМАЦІЮ про те, що Суми долучаться до націо-нального патріотичного проєкту і разом з іншими містами будуть представлені в кліпі, виклала в соцмережах активна сумчанка Ірина Крячко.

Саме вона... Читати статтю повністю