Будьмо здорові!

Все, чого ви не знали про пшоняну кашу

ПРО пшоно відомо досить давно. Протягом століть жителі Африки, Індії та Китаю готували з «золотої крупи» каші, супи, пиво, квас, борошно та хлібобулочні вироби. В Україні пшонка була основною стравою на столі. З часом з’явилися інші крупи, а пшоно відійшло на задній план. Дарма!

Хоча це досить калорійний продукт - 370-380 ккал на 100 г, - пшоно має низький глікемічний індекс. Крім того, в ньому є вітаміни групи В, а саме піридоксин, який підвищує метаболізм, допомагає витрачанню енергії, не підвищує апетит і сприяє спалюванню жиру. Пшоно не містить глютену, що дуже важливо для людей, які страждають непереносимістю глютену (пшеничного білка). У пшоні велика кількість фосфору, який потрібен для формування кісток, для утримання кальцію в кістках. Також - магній, необхідний для хорошої серцевої діяльності.

Які корисні властивості у пшоняної каші?

Пшоняна каша рідше викликає алергію в порівнянні з іншими крупами. Людям із чутливим травленням (часті запори або розлади) рекомендують включити в раціон саме пшоняну кашу, тому що вона легко перетравлюється організмом.

Пшоняна каша позитивно впливає на організм людини, виводить з організму антибіотики. Жителям великих міст і несприятливих екологічних регіонів слід звернути увагу, що пшоняна крупа виводить із організму токсини. Дієту з розсипчастої пшоняної каші рекомендують людям при діабеті, атеросклерозі, гепатиті. При панкреатиті призначають харчування, що складається з пшоняної каші, щодня по-трібно з’їдати по тарілці «золотої крупи». Пшоняна каша - ідеальний продукт для людей, які страждають ожирінням і хочуть схуднути. Страви з пшона перешкоджають відкладенню жиру в організмі.

Чим багата пшоняна каша?

Вітамін В1: бореться з утомою і депресією, підтримує роботу серця, покращує апетит, зміцнює нервову систему.

Вітамін В2: усуває лупу і прищі, зміцнює волосся і нігті.

Марганець: зміцнює кістки, нормалізує рівень цукру в крові, захищає від вільних радикалів, покращує роботу нервової системи, зменшує шкірні висипи, нормалізує рівень холестерину.

Мідь: надає тканинам еластичності.

Клітковина: сприяє зниженню ваги, бореться з запорами і гемороєм.

Магній: зміцнює нервову систему і кістки, покращує циркуляцію крові, перешкоджає виникненню судом, покращує роботу серцево-судинної системи, запобігає головним болям.


п»ї
Читайте у цій рубриці

Чи треба класти хліб у холодильник?

Розвінчуємо міфи про їжу та напої, в які люди вірять до сих пір

КОЛИСЬ давно людина їла тільки те, що давала природа. Так у її життя ввійшли м’ясо тварин і птахів, риба, молоко, злаки, сіль, овочі, фрукти, ягоди, мед, спеції. Це було природним харчуванням, паливом для організму.

З... Читати статтю повністю

Як вибирати пшоняну крупу?

Вибираючи пшоняну крупу, зверніть увагу на зовнішній вигляд зерен. Якщо крупа блідо-жовта, то каша вийде не розсипчастою, а розмазаною і з бідним вмістом поживних речовин. Найсмачніша та найкорисніша каша виходить із крупи яскраво-жовтого кольору.

На відміну від інших круп, які можна... Читати статтю повністю

Чим замінити майонез у салаті?

Майонез - дуже жирний і калорійний продукт, від якого масово відмовляються прихильники здорового харчування. Тож ми зібрали найкра-щі натуральні заправки, які з легкістю замінять його в будь-якому салаті. Повірте, так буде ще смачніше!

Натуральний йогурт

Густий білий несолодкий... Читати статтю повністю







Новини
Реклама
Новини
Новини
Будь в курсі!