Будьмо здорові!

Знімаємо зубний біль в домашніх умовах

Зубний біль дуже важко переноситься і вважається одним із найбільш нестерпних. Тому знімати його потрібно перед походом до стоматолога, а не замість нього. Якщо затягнути з візитом до лікаря - можна втратити зуб назавжди. Як позбавитися зубного болю в домашніх умовах?

Холод

Прикладіть до хворого місця шматочок льоду або прополощіть рот холодною водою. Холод дуже ефективно бореться із зубним болем. А ось гаряче при болю в зубі їсти і пити не можна - інакше стане гірше.

Сольовий розчин

Для зняття зубного болю рекомендується прополоскати рот сольовим розчином. У склянці теплої води розчиніть чайну ложку солі без гірки. Якщо біль дуже сильний, для посилення ефекту додайте трохи харчової соди і пару крапель йоду.

Часник

Не дуже приємний, але ефективний метод проти зубного болю - це свіжий часник. Подрібніть зубчик часнику і прикладіть до хворого місця або розжуйте хворим зубом невеликий шматок часнику. Якщо часник занадто гострий для вас, пожуйте його зі шматком чорного хліба.

Приправа гвоздика

Незвичайний спосіб зняття болю в зубі - за допомогою приправи гвоздики. Покладіть кілька бутонів на язик або прикладіть до хворого місця. При сильному болі можна подрібнити гвоздику в ступі й додати кілька крапель олії. Цю суміш прикладають до хворого місця.

Ефірні олії

Нанесіть на вату кілька крапель будь-якої ефірної олії, наприклад сосни, чайного дерева, евкаліпта або гвоздики. Прикладіть вату з олією до хворого місця і тримайте кілька хвилин.

Відвар лікарських трав

Приготуйте відвар з лікарських рослин з протизапальними властивостями, щоб зняти зубний біль. До них відносяться дубова кора, шавлія, звіробій, деревій, хвощ.


п»ї
Читайте у цій рубриці

Ні - літнім набрякам ніг!

ВАТЯНІ, опухлі й нерідко натерті навіть зручним взуттям ноги можуть зіпсувати все літо. І це пов’язано не тільки з улюбленими босоніжками чи вживанням великої кількості рідини, а й з іншими причинами: зайвою вагою, сидячим способом життя, роботою на ногах, тісним одягом, а також... Читати статтю повністю

Кабачок - дієтичний та корисний!

КАБАЧОК - це різновид гарбуза, разом з ним він був завезений до Європи в XVI столітті. Спочатку він використовувався лише як декоративна рослина поряд із завезеною тоді ж картоплею. Про корисні властивості цього овочу європейці дізналися в XIX столітті, коли стали вживати його в... Читати статтю повністю

Як зберігати малину, щоб ягоди не втратили корисні властивості

Сезонна ягода малина - чудове джерело корисних вітамінів і мікроелементів. Якщо вам потрібно зберегти плоди надовго, то найкраще їх заморозити. Як зберегти малину на невеликий термін?

По-перше, важливо не брати пом’яті ягоди, оскільки пошкоджена малина зберігатиметься менше. А значить,... Читати статтю повністю