Люди

Був кондитером - став пекарем: 18-річний конотопчанин допомагав землякам і ВСУ, а тепер мріє про кондитерську

ВІСІМНАДЦЯТИРІЧНИЙЄвгеній Ковальов - кондитер. Але з початку війни вирішив допомагати людям з рідного Конотопу, випікав і розвозив їм хліб, а зароблені гроші перераховував на ЗСУ.

«Виїжджати з міста планів у мене зовсім не було - тож я вирішив залишатися до кінця у себе вдома і вирішив допомагати, чим зможу», - говорить Євгеній.

Коли хлопцю було 11 років - він самостійно знайшов волонтерів та допомагав їм плести маскувальні сітки. Зараз він навчається на технолога харчової продукції та розвиває себе у кондитерській справі. Коли ж почалася війна, Євгенію довелося швидко перевчитися на пекаря. «Вирішив пекти бездріжджовий хліб, - згадує хлопець. - Адже в доступі в магазинах хліба не було, як і борошна - його давали по ліміту, треба було відстоювати черги. Я виклав пост в Інстаграм, Фейсбук. І люди почали писати, замовляти, репостити. Дякую всім, хто створив черезтинне радіо. Вони мені також допомагали збирати кошти на борошно. Вчителі мої скидали, рідні, близькі, усі, чим могли, допомагали. Максимум у мене було 30 штук хлібців. Це за день. Прокидався о 5-й ранку, лягав спати о 21:00, 22:00. Увесь цей час пік».

Рецептів бездріжджового хліба Євгеній перепробував чимало. Зупинився на заквасці, борошні, воді та солі. Потрібний результат отримав із третьої спроби. Усі замовлення хлопець розвозив власними силами, адже на той момент у Конотопі було неспокійно. За один хлібець масою 600 г брав 25 грн. Усі отримані кошти перераховував на армію. Привозив хліб і на блокпости військовим. «Мені не вірили, що це я готував, вони казали: «Може, то рідні та близькі? - продовжує Женя. - Кажу: «Ні, то я готував!» Люди були дуже здивовані і в той же час дуже раді, що їм принесли хлібець».

Випікав хліб Євгеній Ковальов до середини квітня. За цей час вдалося виготовити понад 200 буханок. «Вдома роботи не було, чуєш постійно десь вибухи, а так ти печеш хліб, чимось займаєшся, відволікає дуже сильно», - згадує хлопець.

Тепер Євгеній уже повернувся до роботи - до місцевого кафе, де продовжує готувати десерти. Хлопець зізнається, зараз пече лише у вихідні через брак часу. Однак надалі планує вдосконалюватися як пекар та відкрити після перемоги власну кондитерську або кав’ярню.


п»ї
Читайте у цій рубриці

«Окопний» майстер-клас у Сумах

Читати статтюКРУТІ сухпайки, що самі підігріваються, більшість наших бійців бачила тільки на сто-рінках соцмереж, але й ми хитро зроблені - ще в 2014 році, під час першої навали росіян, військові та волонтери почали робити окопні свічки зі звичайних консервних бляшанок, залишків свічок і картону.

В... Читати статтю повністю

Сумський дизайнер запропонував марки для збору коштів ЗСУ

СУМЧАНИН Дмитро Дубовик пропонує сет марок власного дизайну. В соцмережі «Фейсбук» він розповів: «Всім миру! Збираю передзамовлення на марки. Ціна 333 грн. Сет має такий вигляд, і марочками можна розраховуватися на пошті».

Собівартість такого сету на «Укрпошті» - 250 грн, решта... Читати статтю повністю

Сонце для армії: яке воно? (оновлено)

Читати статтюЯк волонтери виготовляють для наших хлопців зарядні станції

НЕМОЖЛИВО зараз воювати, не маючи енер-гії для підзарядки телефонів, дронів, рацій, тепловізорів тощо. Вирішувати цю проблему допомагають зарядні станції «Сонце для армії», які працюють на сонячній енергії. Їх виготовляє... Читати статтю повністю







Новини
Реклама
Новини
Новини
Будь в курсі!