Соціум

Захист солдата рф, який розстріляв пенсіонера з Сумщини, домігся пом’якшення вироку

Першому засудженому за воєнні злочини росіянину, сержанту 4-ї гвардійської Кантемирівської танкової дивізії Вадиму Шишимаріну змінили вирок. Замість довічного ув’язнення він рішенням суддівської колегії отримав 15 років тюрми.

Таким чином Шишимарін отримав змогу бути обміняним і повернутись до росії. Як раніше коментував хід процесу адвокат Ілля Новіков, довічний вирок означав, що росіянин втрачав будь-які шанси на обмін, адже людину з таким вироком за законами України помилувати і одразу відпустити президент не має права. Згідно зі ст. 87 Кримінального кодексу України, засудженому довічно можна лише замінити вирок на як мінімум 25-річний тюремний строк. Просити про таке помилування можна лише після відбуття 20 років ув’язнення. Таким чином, якби Шишимарін програв апеляцію, шлях до обмінного фонду для нього був би закритий.

Вирок Шишимаріну Солом’янський райсуд Києва виніс 23 травня. Його було засуджено до довічного ув’язнення за вбивство беззбройного цивільного на Сумщині. Шишимарін свою провину в суді визнав і попросив пробачення у вдови вбитого ним Олександра Шеліпова Катерини. Адвокати відразу оголосили, що подаватимуть апеляцію.

Нагадаємо, 28 лютого цього року Вадим Шишимарін із автомата Калашникова розстріляв 62-річного мешканця смт Чупахівка Охтирського району Олександра Шеліпова, який вів узбіччям дороги велосипед. Чоловік помер на місці - всього в декількох десятках метрів від свого будинку...

Новий етап медичної реформи


п»ї
Читайте у цій рубриці

Новий етап медичної реформи

НЕ встигли пересічні громадяни призвичаїтися до нововведень медичної реформи, як уже розпочинається її новий етап. Наразі МОЗ та обласні адміністрації працюють над відновленням роботи лікарень на звільнених від ворога територіях Київської, Черні-гівської та Сумської областей.

Прийняте... Читати статтю повністю

З великого обійстя - кухня та сковорідка...

ГЛУХІВЧАНИ Ганна Тихонівна та Федір Кін-дратович в одну мить втратили все, що наживали довгі роки... Їй - 79 років, йому - 80... Ворожий снаряд влучив у обійстя пенсіонерів, зруйнувавши вщент будинок і всі господарські споруди.

Того злощасного дня по Глухову були артобстріли і ракетні... Читати статтю повністю

На Сумщині шахраї видають себе за керівника Сумської ОВА!

Минулого тижня голова Сумської ОВА Дмитро Живицький розповів про те, що останнім часом до нього почали доходити дивні факти: невідомі люди телефонують, представляючись ним особисто або його помічниками чи радниками, і просять надати кошти як гуманітарну допомогу!

Також надсилають... Читати статтю повністю

У лісництві додалося совенят!

Читати статтюСумське обласне управ-ління лісового та мисливського господарства нагадало історію про трьох совенят - Тишку, Гришку і Лахмача, що оселились у Великобобрицькому лісництві і стали улюбленцями відвідувачів дендропарку (до речі, Тишка і Гришка - це дівчатка).

Цих совенят у квітні минулого... Читати статтю повністю

Як будуть працювати ТРЦ?

МИНУЛОГО тижня ке-рівник Сумської ОВА Дмитро Живицький підписав розпорядження щодо максимального забезпечення захисту населення під час війни.

Так, у документі йдеться про те, що районні військові адмі-ністрації, а також міські голови Конотопа, Охтирки, Сум, Шостки, Ромен, Глухова... Читати статтю повністю

На Великописарівщині здетонували 11 мін!

Протягом тижня рашисти постійно обстрілювали прикордонні громади Сумщини з різних видів зброї.

26 липня - Середино-Будську громаду накрили мінометним вогнем - 14 прильотів. Внаслідок цього обстрілу були пошкоджені вікна в будинках, паркани, лінія електропередач та трансформатор.... Читати статтю повністю

Партизанська страшилка для орківських колон

Читати статтюЯк стецьківські добровольці зорганізувалися та чинили опір ворогу на початку війни

СУМЩИНА як прикордонна з росією область однією з перших потрапила під масовану навалу сухопутних військ окупанта. Колони ворожої техніки, які зранку 24 лютого стрімко рухалися населеними пунктами... Читати статтю повністю

Перша виставка mail-art на Сумщині

Читати статтюУДЕНЬ 140-річного юві-лею відомого україн-сько-американського художника-футуриста та одного з головних діячів українського авангарду Давида Бурлюка (1882-1967) в Лебединському міському художньому музеї представили Міжнародну виставку mail-art Futurism: 140-th Anniversary of the Artist... Читати статтю повністю