Будьмо здорові!

Шість порад для людей із сидячою роботою

Перевірити тиск. Сидяча робота пов’язана з порушенням кровообігу, тромбозом, гіпертонією. Тим, кому доводиться багато годин сидіти на стільці, потрібно знати свої цифри АТ.

Пройтися сходами. Використання сходів замість ліфта покращить кровообіг, що підвищує шанси надовго зберегти здорове серце. Тим, хто під час підйому сходами відчуває біль у грудях чи задишку, - рекомендується звернутися до лікаря.

Не зловживати кавою. Звичка використовувати кофеїн для боротьби із занепадом енергії протягом дня може сприяти підвищенню АТ. Адже кава діє як нейростимулятор, і це може призвести до негативних наслідків.

Готувати самостійно. Щоб краще контролювати кров’яний тиск, лікарі радять носити із собою домашню їжу. Вона містить менше солі, олії та консервантів на відміну від фастфуду.

Періодично вставати із-за столу. Щонайменше раз на годину потрібно підніматися зі стільця, щоб пройтися. Сидіння не лише погіршує обмін речовин, а й може спровокувати ожиріння та діабет.

Глибоко дихати. Своє робоче місце потрібно час від часу покидати, розминатися, виходити надвір. На свіжому повітрі рекомендується виконувати глибокі розмірені вдихи та видихи.


п»ї
Читайте у цій рубриці

Амброзія - справжній зелений агресор!

АМБРОЗІЯ полинолиста - один із найнебезпеч-ніших в Україні бур’я-нів-алергенів. Він за-смічує посіви всіх польових культур, а також городи, сади, виноградники, луки, пасовища, полезахисні лісосмуги.

Амброзія здатна витісняти та пригнічувати культурні рослини і навіть інші бур’яни.... Читати статтю повністю

Сонячні фрукти - абрикоси, персики, нектарини

ЧУДОВА пора - літо! На зміну одним фруктам та овочам приходять інші, тож не потрібно втрачати нагоду не тільки наїстися їх від душі, але й запастися на зиму. Нарешті з’явилися ніжні персики, ароматні абрикоси та соковиті нектарини! Вони не лише смачні, а й дуже корисні.

Багато хто... Читати статтю повністю

Кардіологи назвали солодощі, які покращують роботу серця

На здоров’я серця впливає введення в раціон корисних продуктів. Медики зазначають, що гіркий шоколад покращує роботу серця. Рекомендується споживати близько 10 грамів темного шоколаду для підвищення пружності кровоносних судин. На думку Європейського Центру безпеки харчових продуктів,... Читати статтю повністю

Високий холестерин: як знизити рівень без ліків

При підвищенні рівня холестерину в крові лікар може призначити спеціальні препарати. Але є способи, що дозволяють його знизити без ліків.

Зміна раціону. Знизити холестерин без ліків допоможе вживання лосося і сардин, які містять велику кількість жирних кислот омега-3. Крім того,... Читати статтю повністю