Ділова розмова

Амбітні футбольні новачки

Екс-прокурор області - про баталії на чемпіонаті Сумщини з футболу

ЦьогорІЧ у Вищій лізі чемпіонату Сумської області змагається десять команд: «Вікторія» (Миколаївка), «Альянс» (Липова Долина), «Велетень» (Глухів), ФК «Кролевець», ФК «Шостка», «Гранум» (Сніжки), ФК «Тростянець», ФК «Тулиголовець», «LS Group» (Верхня Сироватка).

В останній момент стало відомо, що багаторазовий обласний чемпіон «Агробізнес ТSК» (Ромни) через ліквідацію клубу знявся зі змагань. Замість нього участь в турнірі візьме команда «Ромни-Альянс».

Чемпіонат обіцяє бути як ніколи цікавим і насиченим. Адже, окрім обласних лідерів - «Вікторії», «Альянсу» та «Велетня», - свою майстерність демонструють і кілька амбітних новачків. Зокрема, абсолютний дебютант змагань подібного рівня - ФК «LS Group» із селища Верхня Сироватка, що у передмісті м. Суми.

Ідея створення клубу належить керівнику юридичної компанії «LS Group» (входить в ТОП-100 найкращих юридичних фірм України) Геннадію Дем`яненку, його партнерам і колегам. Звідси, власне, і назва футбольного клубу, який було засновано в січні 2016 року.

Головний тренер «LS Group» - Ярослав Песоцький. До тренерського штабу входять Сергій Песоцький, Олег Обозний та Олександр Бондаренко.

Минулого сезону доросла та юнацька команди «LS Group» виступали у Лізі футбольних клубів Сумського району. Головна команда завершила сезон зі срібними медалями, юнаки стали чемпіонами. До речі, вони виграють дитячо-юнацький чемпіонат другий рік поспіль.

Цьогорічний сезон «LS Group» розпочав у квітні матчами Кубку регіонів Сумщини. На попередньому етапі верхньосироватці з рахунком 2:0 (забили Сергій Бабинін і Максим Мисловський) обіграли «Україну» (Токарі) та вийшли до 1/8 фіналу.

На цій стадії змагань «юристи» перемогли ФК «Тулиголовець» (Кролевецький район) з рахунком 5:0 та дісталися 1/4 фіналу Кубку регіонів. Автори голів: Євген Сайко, Андрій Бурдюг, Роман Прощенко, Станіслав Корсун та Костянтин Ковтонюк.

У чвертьфіналі «LS Group» здолав «Колос» (Шосткинський район) - 5:1 і став півфіналістом Кубку. У цьому матчі за переможців забивали Станіслав Корсун, Дмитро Бараннік, Сергій Бабинін, Андрій Бурдюг, Артем Линник.

У першому півфіналі верхньосироватські футболісти були сильнішими ще однієї команди із Сумського району - «Колос» (Северинівка) - 1:0. Вирішальний м’яч на свій рахунок записав Максим Мисловський. Тож тепер «LS Group» чекає на матч-відповідь та, можливо, фінал Кубку регіонів Сумщини.

Гарну звістку перед початком сезону отримав гравець «LS Group» Максим Мисловський. Хлопця викликали до складу студентської збірної України.

У рамках підготовки до нового сезону частково було оновлено інфраструктуру стадіону ARENA V.SYROVATKA. Зокрема, переобладнані трибуни - з лавок на крісла індивідуального типу. Облаштовано технічну зону та встановлено спеціальні конструкції з місцями для тренерів і запасних футболістів, роздягальню, кімнати для спостерігачів та арбітрів. Приведено до ладу трав’яне покриття поля та встановлено професійні футбольні ворота. До речі, такими воротами можуть похвалитися лише декілька стадіонів Сумської області.

У матчі першого туру чемпіонату Сумської області у Вищій лізі «LS Group» вдома переміг ФК «Тростянець» -1:0. На 76-й хвилині відзначився Станіслав Корсун.

У другому турі підопічні Ярослава Песоцького у гостях роз-громили ФК «Шостка» - 8:2. Хет-триком «вистрелив» Вадим Левченко, окрім нього, забивали Андрій Бурдюг, Олександр Дробоног, Ярослав Хоменко, Артем Атаманюк, Костянтин Ковтонюк.

У третьому турі «юристи» здолали «Велетень» (Глухів) - 2:0. Забитими м’ячами відзначилися Вадим Левченко та Євген Сайко.

Цікаву і безкомпромісну гру футболісти «LS Group» продемонстрували у центральному поєдинку четвертого туру проти «Альянсу» (Липова Долина). Програючи перший тайм поєдинку (0:2), підопічні Ярослава Песоцького зуміли зрівняти рахунок (забили Станіслав Корсун і Максим Стаднік). Втім, за 13 хвилин до завершення матчу більш досвідченому «Альянсу» все ж вдалося вирвати перемогу - 3:2.

Після чотирьох турів «LS Group» очолює турнірну таблицю Вищої ліги чемпіонату Сумщини.

Президент ФК «LS Group» Геннадій Дем`яненко у розмові з кореспондентом FootBoom розповів, за рахунок чого команді вдалося успішно дебютувати у чемпіонаті Сумської області.

- Геннадію Олександровичу, з яким настроєм команда почала свої виступи у чемпіонаті Сумської області?

- Настрій у керівництва клубу, тренерського штабу та футболістів рішучий. Всі налаштовані на нелегку боротьбу. Новий футбольний сезон «LS Group» розпочав виступами у Кубку регіонів Сумщини. Нашим футболістам вдалося дійти до півфіналу, чекаємо на матч-відповідь. На шляху до нього перемогли торішнього першолігового чемпіона «Україну» (Токарі) та досвідченого турнірного бійця «Колос» (Северинівка). Додає оптимізму і старт «LS Group» у чемпіонаті області. Ми вже здолали ряд потужних команд - «Велетень», «Тростянець». У рівній боротьбі мінімально поступилися «Альянсу», який торік здобув бронзу чемпіонату.

Вдячний команді та тренерському штабу за результативну гру і самовіддачу! Особлива подяка за підтримку нашим вірним уболівальникам, керівникам Федерації футболу Сумської області та владі Сумського району. Впевнений, що у цьому сезоні наша команда ще багато разів радуватиме вболівальників відмінною грою і високими результатами.

- Що, на ваш погляд, є головною запорукою вдалого старту «LS Group»?

- Гравці «LS Group» добре провели підготовчий період. Хлопці готувалися до нового сезону з повною самовіддачею. У рамках підготовки до чемпіонату команда взяла участь у зимовому футзальному чемпіонаті Сумщини. Зіграли корисні спаринги на великому полі. Тренерський штаб залишився задоволений тим, в яких ігрових кондиціях команда підійшла до сезону.

- Чи вдалося у міжсезоння підсилити склад команди?

- Так. «LS Group» підсилився деякими молодими перспективними футболістами та досвідченими хлопцями з провідних команд області. У хлопців горять очі, і для мене це - головне.

- Які у команди задачі на цей сезон?

- Мій життєвий принцип - ставити перед собою максимальні завдання, а потім їх реалізовувати. Перед футболістами і тренерами також поставлені максимальні цілі. Думаю, що вони впораються з новими викликами.

- Кого вважаєте головними претендентами у боротьбі за нагороди?

- Думаю, що цьогорічний чемпіонат може принести певні сюрпризи, бути непередбачуваним. Всі учасники налаштовані на серйозну боротьбу. Тому прогнозів щодо фаворитів давати не буду, це невдячна річ. Все розсудять зіграні поєдинки.

Своїми думками щодо успішного дебюту «LS Group» (Верхня Сироватка) у Вищій обласній лізі поділилися голова Федерації футболу Сумської області Андрій Прохорович та голова Сумської РДА Геннадій Дорошенко.

Андрій Прохорович: «LS Group» феєрично дебютував у чемпіонаті області. У стартових турах верхньосироватці обіграли двох лідерів минулого чемпіонату. Якщо команда продовжуватиме грати у такому дусі, то зможе з легкістю увійти до трійки призерів. Все залежатиме від самих футболістів. Вже зараз зрозуміло, що «LS Group» - це команда з майбутнім, адже у Геннадія Дем’яненка амбітні плани щодо розвитку клубу. Дуже хочеться, щоб в українському аматорському футболі частіше з’являлися такі клуби.

Цьогорічний рівень чемпіонату Сумської області дуже високий. Про це, зокрема, свідчить той факт, що збірна Сумської області вийшла у фінал Кубку регіонів ФФУ. У вирішальному поєдинку 23 червня у Києві на стадіоні ім. Баннікова сумчани зіграють зі збірною Львівської області.

Прикро, звичайно, що нещодавно з футбольної орбіти зійшов «Агробізнес ТSК» (Ромни). Але нічого не вдієш - це життя. Тепер уже колишні гравці «Агробізнеса ТSК» підсилили інші команди чемпіонату Сумщини. Чемпіонат від цього, порівняно з минулим сезоном, став сильнішим і конкурентнішим».

Геннадій Дорошенко: «Сумська райдержадміністрація спільно з головами сільських рад відпрацювала Програму розвитку футболу у Сумському районі. Районні команди забезпечені транспортом та коштами на час відрядження. На рівні ра-йону виділено два транші на розвиток дорослого футболу. Додатково на облаштування стадіонів направлено 740 тисяч гривень. Для нас важливо, щоб у місцевих командах грали не «легіонери», а мешканці Сумського району. Популяризуємо у районі також інші види спорту - спортивну ходьбу, волейбол, шахи, шашки, відродили районну федерацію кінного спорту. Спортсмени Сумського району виступають у національних збірних України з різних видів спорту.

ФК «LS Group» з першого дня її заснування Геннадій Дем’яненко фінансує власними силами. Керівництво рай-

держадміністрації разом з депутатським районним корпусом також всіляко намагається підтримувати команду.

Геннадія Дем’яненка, патрі-ота рідного краю, я знаю з 90-х років минулого століття. Попри високі посади, які він обіймав, Геннадій Олександрович не втратив людяності, порядності та щедрості. Кілька років тому я дізнався, що Геннадій Дем’яненко ще і футбольний функціонер. Хочеться побажати йому успіхів на цій стезі».

Вікторія Зінкевич


п»ї
Читайте у цій рубриці

Сумчане просят благоустроить остановки на Харьковской

Инициативные горожане продолжают «радовать» власть Сум своими замечаниями и пожеланиями по поводу местных остановок общественного транспорта. Одна из последних электронных петиций касается остановок «Сумсельмаш» и «Суконная фабрика» на ул. Харьковской. «Это одни из самых загруженных... Читати статтю повністю

Нет зарплаты - нет работы?

21 июнЯ в Сумах митинговали работники компрессорного завода, которые семь месяцев не получали зарплату.

Люди заявили, что с этого дня они объявляют забастовку и не будут приступать к работе, пока им не выплатят зарплату хотя бы за один месяц - декабрь 2017 года. Если это не будет... Читати статтю повністю

Для кого подорожают квадратные метры

В следующем году торговые центры, универмаги и магазины, которые зарегистрированы в других городах и не платят подоходный налог в бюджет Сум, будут платить налог на недвижимость в несколько раз больше, чем в этом году. Такое решение приняли депутаты Сумского горсовета на последней... Читати статтю повністю

Cтроительный флагман Сумщины

Микрорайон «Эспланада» - современно и удобно!

Строительство самого большого за последние десятилетия проекта - микрорайона «Эспланада» - идет полным ходом. Один из лидеров строительного рынка в нашем регионе - «Сумстрой» - продолжает возводить в центре Сум, возле реки Псел, самый... Читати статтю повністю

Местный «ревизор» рекомендует!

Читати статтюВ столовой СГПУ - профессиональные повара, современный интерьер и приятные цены

Планируете отметить день рождения, сыграть свадьбу, организовываете корпоративы или вечеринки, любите вкусно поесть? Тогда эта информация - именно для вас.

У многих сумчан есть такая традиция - отдыхать... Читати статтю повністю

Cтроительный флагман Сумщины: Новые квартиры - от «Сумстроя»

С 27 июня компания «Сумстрой» начала продажу квартир в 11-этажном доме на пр. Лушпы, 5 (корпус 26), в микрорайоне «Эспланада». Корпус имеет два подъезда и 89 квартир. Расположен он в 150 метрах от Псла, 300 метрах от озера Чеха, между двумя самыми популярными торговыми центрами... Читати статтю повністю

Запретит ли город строиться универмагу?

Сумской горисполком на своем последнем заседании поддержал электронную петицию Михаила Пылева с предложением запретить дальнейшее расширение универмага «Киев». Члены исполкома учли результаты внеплановой проверки подготовительных и строительных работ по строительству (монтажу) новых... Читати статтю повністю

Остановки будут удобными, но...

Читати статтюУже две недели на пр. Лушпы в Сумах ведутся загадочные работы. Вдоль проезжей части появляются стройматериалы, а спустя время - не очень широкая и не очень длинная дорожка из тротуарной плитки, причем прямо на газоне...

Сначала такую полоску заложили плиткой на газоне возле автостоянки... Читати статтю повністю

Что делает независимый профсоюз СНПО?

От трудового коллектива зависит - пойдет предприятие на дно или начнет возвращать свои позиции в тяжелом машиностроении

После потери основного рынка сбыта ПАО «Сумское НПО» крепко погрязло в кризисе. Да и напряженные, мягко говоря, отношения между ключевыми его акционерами не способствуют... Читати статтю повністю

Повноліття безперервного розвитку

Читати статтюМистецький арсенал «Агротехсоюзу» - найкращі бренди, бездоганний сервіс і вчасне постачання запчастин

Що таке репутаційні надбання? Не поспішайте з відповіддю. Вона лише на перший погляд видається легкою. Про репутаційні втрати знає кожен, і багато хто ладен поділитися з пресою... Читати статтю повністю