Ділова розмова

Повноліття безперервного розвитку

Мистецький арсенал «Агротехсоюзу» - найкращі бренди, бездоганний сервіс і вчасне постачання запчастин

Що таке репутаційні надбання? Не поспішайте з відповіддю. Вона лише на перший погляд видається легкою. Про репутаційні втрати знає кожен, і багато хто ладен поділитися з пресою інформацією про них.

Щоправда, коли йдеться про репутаційні втрати інших. Свої ми зазвичай ховаємо в найвіддаленіші куточки пам’яті - за сім замків. А надбання, надто коли про них твердять ваші партнери, - це капітал, який так чи інакше конвертується у впевнений ринковий поступ.

Усі мої співбесідники під час Дня поля на Сумщині, чи то в офіційних інтерв’ю з увімкнутим диктофоном, чи то в приватних розмовах під келих пива, твердили про порядність і щиру зацікавленість співробітників ТОВ «Агротехсоюз» у врожайному господарюванні своїх клієнтів. Це, як на мене, і є репутаційне надбання, яке щороку примножується. «Книгу скарг» «Агротехсоюзу» ми залишаємо з порожніми сторінками», - лейтмотив висловлювань моїх співбесідників.

«Поточного року відзначаємо справжнє повноліття - 21-у річницю від дня заснування, - каже директор ТОВ «Агротехсоюз» Іван Дергалюк. - Наша компанія була сервісним партнером компанії CLAAS, яка тоді заходила на український ринок. Саме у 1997 році була велика поставка зерно- й кормозбиральних комбайнів CLAAS на український ринок. Їх слід було негайно обслуговувати. А робити це винятково силами й засобами німецьких колег було складно, дорого й неефективно. Тому було

ухвалено рішення створити відповідну компанію в Україні. Шлях нами вже пройдено чималенький. І нам не соромно дивитися в очі нашим клієнтам. Адже завжди сумлінно виконували свою місію щодо забезпечення їх найкращими зразками сучасної сільгосптехніки, оригінальними запчастинами та гарантували належне сервісне обслуговування. ТОВ «Беєве» (до речі, чи не найпершими придбали у нас самохідний обприскувач HORSCH) пішло нам назустріч і надало для проведення заходу своє поле. Ми представляємо кілька брендів. Тут ви маєте змогу побачити продукцію компаній CLAAS (самохідну техніку) і HORSCH (причіпну). Крім того, в нашому прайсі є продукція компаній LEMKEN (ґрунтообробіток), GERINGHOFF (кукурудзяні жниварки) і VALLEY (системи поливу). Ринок повсякчас зростає, і є певні обставини, які змушують сільгоспвиробників переходити на енергоефективніші засоби. Зокрема, важливий чинник - кадровий, і особливо - в сегменті робітничих професій. Кордони з Євросоюзом відкриті, попит на таких фахівців з України є. На жаль, і вітчизняна система профтехосвіти не в змозі впоратися з потребами ринку. Це - виклик для українських роботодавців. Ми опікуємося вихованням і навчанням кадрів самотужки. Коли будуємо свої сервісні центри, передбачаємо там навчальні класи. Наші фахівці за тими чи іншими напрямами готують спеціалістів, які приходять до нас по закінченні вишів, підвищують рівень кваліфікації тих, хто вже працює. Проводимо навчання для механізаторів компаній-покупців (навіть багато хто з клієнтів просить проводити теcтування). І цей напрям стає дедалі популярнішим. До речі, у нещодавно відкритому головному нашому офісі під Києвом також передбачено можливості для навчання. Тобто обов’язково має бути клас, обов’язково має бути приміщення, де можна розташувати техніку, а поблизу Сум у нас є ще й поле, де ми можемо проводити налаштування техніки й одразу бачити, як усе працює.

У нашому сервісі дві частини - мобільна і стаціонарна. У мобільному сервісі наразі працює понад 30 осіб. Це свого роду 30 майстерень на колесах, які своєю чергою розподіляються на діагностичні та слюсарні автомобілі. У перших - більше діагностичного обладнання: комп’ютери, тестери гідравліки, електроніки, а у других - все потрібне для механіки. Щодо стаціонарного сервісу скажу, що, хоча майстерні є й в усіх наших сервісних центрах, але працює на повну лише центральна майстерня, позаяк не має ще такого шаленого попиту на ці послуги. Із часом із цих питань до нас звертатимуться дедалі більше клієнтів. Пригадайте бодай ситуацію з автівками. Ніде правди діти: не так давно власники авто нечасто зверталися до офіційних автосалонів, натомість послуговувалися приватниками або намагалися щось лагодити власноруч. Опісля зрозуміли, що краще йти офіційним шляхом. Думаю, така сама ситуація складеться й щодо сільгосптехніки. Той, хто раз скористався послугами наших майстерень, сумнівів щодо доцільності звертання до нас не має. Довіра - еволюційний процес, і у цій царині все йтиме поступово у бік збільшення попиту на наші послуги. Головне - витримувати марку, може, інколи й спрацювати собі в збиток, але допомогти клієнту. Стратегічно виграємо і ми, і наш клієнт. Наші власні сервісні центри розташовано в Чернігівській, Сумській і в Київській областях, також ми орендуємо приміщення у Полтавській, Одеській, Вінницькій і поки що в Харківській (але там ми вже готові будувати власний центр). Ті регіони, за які ми відповідаємо (а це здебільшого Північний Схід нашої країни), покрито нашими осередками. Плече виїзду сервісу - 150-200 км. Реакція на запити клієнтів у нас миттєва, а далі впродовж доби (може в пікові сезонні навантаження трохи довше) ми усуваємо технічну проблему, яка непокоїть клієнта. Щодо запчастин 9 із 10 заявок можемо обробити негайно (й експлуатант техніки отримає потрібне протягом доби - або нашим транспортом, або самовивезенням, або ми відправимо якимось перевізником), а якщо запчастини немає в наявності в Україні, то ми доставимо її клієнту упродовж трьох робочих днів.

В Україні є попит на трактори CLAAS. Раніше панувала думка, що CLAAS - це, передусім, комбайни. Позаторік Катерина Клаас оголосила «епоху тракторів», це своєю чергою відбивається на попиті. Ми традиційно продавали більше комбайнів CLAAS, а тепер - істотна перевага за тракторами. Зокрема, з 2013 року трактори AXION 9-ї серії здобувають дедалі більше власників в Україні, адже машини надійні, комфортні, напрочуд продуктивні та економічні. Серед продукції HORSCH безумовний лідер продажів - сівалка Maestro 24. Це - популярна машина, яка вкрай швидко закриває сівбу просапних культур. Щодо LEMKEN ведуть перед із продажів плуг (номер один у світі, у цій сфері LEMKEN завжди на крок чи на кілька кроків попереду всіх) і дискова борона Rubin.

Чи складним є поточний сезон? Знаєте, легко не буде у будь-якому разі й тепер, і надалі. Вітер завжди зустрічний. І нам усім слід бути відповідальними. Перебуваємо в реальному світі, де всі проблеми взаємопов’язані. Ми інтегруємося в глобальний світ, який є жорстким, але якщо ти зробиш усе правильно, то обов’язково отримаєш дивіденди».

«Партнерство як мистецтво» - філософія бізнесу «Агротехсоюзу». Мистецтво максимального задоволення клієнтів полягає у відповідальному ставленні до своїх обов’язків і перевищенні їх очікувань. Що ж, мистецький арсенал «Агротехсоюзу» - найкращі бренди, бездоганний сервіс і вчасне постачання запчастин - до ваших послуг. Мерщій за досконалістю! ІП

***

У фокусі Дня поля під егідою ТОВ «Агротехсоюз» на Сумщині - техніка знаних світових виробників HORSCH і CLAAS. Судячи з аншлагу на ньому (понад 350 охочих долучитися до агротехнологічної досконалості), спеціальний гість заходу Міхаель Хорш, який висловив переконання у світлому майбутті агросектору

України, має рацію.

***

Іван Сало, директор ТОВ «Беєве», Липоводолинський район Сумської області:

- У нашому господарстві всього 4827 га. Із них рілля становить 3843 га, озимі - 965, кукурудза - 287, соя - 1050, соняшник - 900, кормова група (а ми маємо тваринництво - 1200 голів ВРХ) - 575 га, решта - ячмінь, овес тощо. На сьогоднішньому заході третина представленої техніки - та, що працює у нашому господарстві. У нас - три сівалки HORSCH, і жодних інших! Працює в ТОВ «Беєве» і сучасний самохідний обприскувач HORSCH. Серед інших хотів би подякувати вправному інженеру, керівнику Сумського представництва компанії «Агротехсоюз» Євгену Омельченку. Завдяки і йому зокрема ми маємо в господарстві ту техніку, яка безвідмовно працює на виробництві й допомагає нам сягати врожайних вершин. З «Агротехсоюзом» ми співпрацюємо вже п’ять років. Це зручно, адже, скажімо, запчастини нам постачають упродовж 2-3 годин. Якась проблема - телефонуємо їм, й у будь-який час вони в змозі нам допомогти. На ринку нині чимало компаній, які пропонують схожі послуги. Проте, на жаль, деякі діють за принципом: продали й забули. Натомість «Агротехсоюз» - надійна компанія, на яку можна покластися, а техніка, яку вони пропонують, має виняткову якість!

***

Сергій Гіренко, голова ФГ «Гіренко С.О.», Липоводолинський район Сумської області:

- Маємо 450 га землі в обробітку, з них 300 га кукурудзи, 120 га соняшнику, є також пшениця та ячмінь. З «Агротехсоюзом» співпрацюємо вже шість років. Свого часу був першим клієнтом цієї компанії у нашому районі, придбав трактор CLAAS. Купляв у них ще й дискову борону Rubin, і плуг Euro Diamant виробництва LEMKEN, а також зернозбиральний комбайн CLAAS TUCANO 570. Цьогоріч придбав і культиватор LEMKEN Korund. Назагал мій підхід передбачає вкладання лише в сучасну техніку провідних світових виробників. Вона швидко окуповується, приносячи своєму власнику вагомі дивіденди. «Агротехсоюз» є надійним партнером, завжди приходить на допомогу, у разі потреби можуть чи не вночі приїхати до свого клієнта. Ми повністю довіряємо одне одному. Щиро раджу колегам скористатися послугами «Агротехсоюзу»!


п»ї
Читайте у цій рубриці

Cтроительный флагман Сумщины: особое внимание - благоустройству возле своих домов

Флагман строительной отрасли в нашем регионе ПАО «Сумстрой» продолжает реализацию крупнейшего на Сумщине проекта - микрорайона «Эспланада» (нескольких десятков современных энергосберегающих домов, квартиры в которых имеют индивидуальное отопление и улучшенную планировку).

«Эспланада»... Читати статтю повністю

Cтроительный флагман Сумщины: Новые квартиры - от «Сумстроя»

С 27 июня компания «Сумстрой» начала продажу квартир в 11-этажном доме на пр. Лушпы, 5 (корпус 26), в микрорайоне «Эспланада». Корпус имеет два подъезда и 89 квартир. Расположен он в 150 метрах от Псла, 300 метрах от озера Чеха, между двумя самыми популярными торговыми центрами города... Читати статтю повністю

Местный «ревизор» рекомендует!

В столовой СГПУ - профессиональные повара, современный интерьер и приятные цены

Планируете отметить день рождения, сыграть свадьбу, организовываете корпоративы или вечеринки, любите вкусно поесть? Тогда эта информация - именно для вас.

У многих сумчан есть такая традиция - отдыхать... Читати статтю повністю