Культура

В рамках «Сумської Мельпомени» - конкурсна казка

Не зважаючи на небезпеку захворіти, у суботу в Сумському обласному театрі для дітей та юнацтва зібрався повний зал маленьких глядачів із батьками.

В цей день відбулась остання дитяча вистава в форматі обласного конкурсу театрального мистецтва «Сумська Мельпомена» - музична казка за п’єсою Самуїла Маршака «Кицин дім». Динамічний сюжет вистави в постановці заслуженого артиста України Валерія Микитенка, віртуозна комедійна гра акторів, весела музика Володимира Прихожая, декорації від художника Дмитра Кобузана, цікаві костюми від художника з костюмів Ольги Ледньової, комічні танці від балетмейстера Інни Шабельської та світлові спецефекти від художника з освітлення Володимира Гайсинського з перших же хвилин занурили юну публіку разом із батьками в чудовий, фантастичний світ казки. А ось і відгуки.

Єгор Курочкін, 11 років: «Вистава мені сподобалась. Я взагалі-то постійно дома сиджу за комп’ютером, а тут мама сказала, що ми йдемо до театру родиною, і я погодився. За грою акторів було цікаво спостерігати і фантазувати. З усіх казкових персонажів більш за всіх сподобалась Свиня (актриса Любов Голубцова). Вона така харизматична! І, якщо тато дозволить взяти комп’ютер, - я обов’язково проголосую!»

Оксана Карпенко (фізичний реабілітолог у «Феліцитас») із сином Ярославом

(5 років): «Ми дуже часто ходимо до театру, майже кожні вихідні, тож знаємо, напевно, вже всіх акторів. Вважаю, що такі проекти, як «Сумська Мельпомена», - дуже потрібні, актори повинні творчо зростати. В нашій сім’ї є актори-фаворити, за творчістю яких ми слідкуємо, тож будемо за них вболівати. Сьогодні з казкових персонажів нас дуже вразила Коза (артистка Яніна Каба). Яскраво зіграна роль! Також сподобались Курка (актриса Вікторія Данченко) та Козел (актор Сергій Демиденко). А взагалі-то всі учасники вистави активні! Обов’язково будемо голосувати».

Наталія Покинь-Череда (бухгалтер) та її донечка Мішель (4 роки): «На вистави до ТЮГу ми ходимо щотижня. Наш візит сьогодні був запланований заздалегідь. Багатьох акторів ми вже знаємо і сьогодні їх побачили в нових ролях. Дуже сподобалась Коза, яку зіграла Яніна Каба. Ми цю актрису минулого разу бачили Сорокою. Вона завжди цікава, казкова. Голосувати, звичайно, будемо. І малюнок плануємо намалювати. Вдячні всім, хто проводить такі конкурси, в яких ми - глядачі - можемо відмітити виставу, що сподобалась, та акторів».

Відгуки цікаві, а всім, хто слідкує за конкурсними виставами «Сумської Мельпомени», нагадуємо, що в програмі залишилася ще одна вистава. Тож 18 березня о 17.00 запрошуємо всіх дорослих до театру ім. Щепкіна на виставу «Що трапилось у зоопарку».

Тетяна Свелеба


п»ї
Читайте у цій рубриці

«Да поможет нам Фройд!»

Под таким названием в Сумской городской галерее прошла выставка живописи Ирины Гаршиной. Фройд, он же более привычный для многих Фрейд, - психиатр и психолог, основоположник психоанализа. Один из тех, о ком все слышали, но работы которого мало кто изучал. Наверное, от посетителей... Читати статтю повністю

Премьера: белое на белом

Зрители тепло приняли новый спектакль щепкинцев по пьесе французского драматурга

Спектакль по пьесе французского драматурга Ясмины Реза «АРТ» был поставлен на малой сцене театра им. Щепкина. Актеры с удовольствием играли, а зрители с удовольствием им внимали, время от времени «подыгрывая»... Читати статтю повністю