Ділова розмова

«Пора наводить порядок!»

Депутатская группа «ЗА ЛЮДЕЙ» Сумского облсовета инициирует созыв внеочередной сессии

Вопрос эффективности работы управления имуществом Сумского облсовета, и не только, давно волнует многих областных депутатов. В частности, депутатская группа «ЗА ЛЮДЕЙ» считает эту проблему настолько серьезной, что требует как можно скорее вынести ее на обсуждение областных парламентариев. Тем более после ставшего известным расследования СБУ и обысков, прошедших в управлении.

«Сегодня как никогда остро стоит вопрос об эффективности работы всех руководителей области, всех структурных подразделений. Тем более тех, которые руководят работой больниц, - считает руководитель депутатской группы «ЗА ЛЮДЕЙ» Андрей Кисиль. - Давно пора перестать играть в подковерные игры. Ожидаем поддержки всего депутатского корпуса. Пора наводить порядок в доме!»

Голові Сумської облради Володимиру Токарю

Депутатська група «За людей» у Сумській обласній раді впродовж трьох років порушувала питання ефективності роботи структурного підрозділу обласної ради - управління майном під керівництвом Дмитра Нагорного. Під час розгляду на сесії питання про призначення Д.Нагорного на посаду начальника

управління майном ви, Володимире Миколайовичу, особисто брали відповідальність за результати його роботи на себе.

Наприкінці 2019 року депутати проголосували за проведення перевірки роботи згаданого управління майном, проте ви дане рішення депутатського корпусу проігнорували.

Наслідком безконтрольності та безкарності Д.Нагорного було зведення нанівець питання реконструкції Сумського онкодиспансеру. Уклавши договір на проектування робіт із будівництва бункеру для лінійного прискорювача з фірмою, яка мала завідомо сумнівну репутацію та роботи фактично не виконала, Д.Нагорний таким чином продемонстрував свою некомпетентність та безвідповідальність.

У результаті величезна кількість онкохворих мешканців нашої області позбавлені можливості отримати якісне лікування в себе вдома та змушені «гастролювати» в пошуках порятунку по інших областях країни.

Останні події, пов’язані з відкриттям кримінальних проваджень щодо Д.Нагорного, наглядно ілюструють реальний стан справ в управлінні майном.

Очевидно, і ми у цьому переконані, що ця негативна, катастрофічна ситуація склалася при обізнаності та потуранні з боку керівництва обласної ради.

Звісно, ми живемо в правовій, демократичній державі, і питання про притягнення Д.Нагорного до кримінальної відповідальності за вчинення можливих корупційних правопорушень належить виключно до компетенції правоохоронних органів та суду. Проте ми - депутати - зобов’язані оцінити таку роботу начальника управління майном та прийняти рішення щодо доцільності подальшого перебування Д.Нагорного на такій відповідальній посаді.

Враховуючи ту обставину, що управління майном облради безпосередньо контролює роботу комунальних закладів охорони здоров’я, які наразі ведуть боротьбу з коронавірусною хворобою, перебування Д.Нагорного на посаді начальника управління потенційно ставить під колосальну загрозу ефективну роботу таких закладів, а відповідно - і порятунок життя наших земляків.

Керуючись ст.35, 40, 48 Регламенту роботи Сумської облради сьомого скликання, ми вимагаємо скликати позачергову сесію Сумської обласної ради, на розгляд якої винести питання про висловлення недовіри начальнику управління майном Дмитру Нагорному та звільнення його із займаної посади; створення тимчасової контрольної комісії із залученням, зокрема, правоохоронних органів для вивчення питання будівництва бункера для лінійного прискорювача Сумського обласного онкодиспансеру; проведення незалежного фінансового аудиту управління майном облради та комунальних закладів, які перебувають у сфері управління облради. ІП

Голова групи Андрій Кисіль


п»ї
Читайте у цій рубриці

Убытки премиям не помеха

КП «Электроавтотранс» получило 14,5 млн. убытка, а директор - 470 тыс. зарплаты

РеЧь идет о выполнении финансового плана КП «Электроавтотранс» за 2019 год, отчет о котором обнародован на сайте мэрии.

Конечно, на прибыльную работу предприятия никто особо не надеялся и финплан изначально... Читати статтю повністю

До «Великого будівництва» - готові!

Сумська компанія вразила користувачів «Фейсбуку» своїми запасами будівельних матеріалів

КомпанІЯ RGM group готується впроваджувати програму президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Держава інвестує значні ресурси в розвиток дорожньої інфраструктури, дає унікальний... Читати статтю повністю

Оздоровительный центр на Набережной никак не проверят

Строительство на Набережной р. Стрелки, напротив Дома природы, давно вызывает у сумчан немало вопросов. Ведь если раньше речь шла о небольшом сооружении на этом месте (поскольку внизу проходит речка Стрелка), то на выходе у застройщика получился огроменный комплекс, занявший, наверное,... Читати статтю повністю

Будівельний флагман Сумщини

Оренда і купівля комерційної нерухомості - в самому центрі Сум!

Один із будівельних лідерів Сумщини АТ «Сумбуд» успішно розвиває напрямок комерційної нерухомості, пропонуючи орендарям і покупцям торговельні та офісні приміщення в центрі міста.

Площі, що надаються в оренду, позитивно... Читати статтю повністю

«Ощадбанк» просит льготу по арендной плате

Сумское областное управление «Ощадбанка» обратилось к депутатам Сумского горсовета с просьбой поддержать учреждение в это сложное для всех время и на период карантина установить для отделений банка символическую арендную плату в размере 1 гривни.

Как известно, банковские и финансовые... Читати статтю повністю