Ділова розмова

Хто на мера? В Сумах пройшли перші опитування

На якого майбутнього міського голову очікують жителі обласного центру

ПІслЯ офіційного оголошення Верховною Радою про проведення місцевих виборів 25 жовтня в Сумах стартували інтернет-опитування щодо очікувань жителів міста й майбутнього вибору мера. І результати їхні вийшли досить несподівані.

По-перше, повністю зламався міф про те, що Олександр Лисенко - безперечний і безальтернативний переможець. Або якщо не він, тоді Тетяна Рябуха, нібито заявлена кандидатка від Зе-команди, хоча офіційних підтверджень ще немає. Результати опитування, проведеного на сайті телеканалу «СТС», наявно доводять, що наразі переможець «мерських» перегонів - колективний альтернативний інший кандидат, такий собі містер Джокер. І це не О.Лисенко, і не Т.Рябуха. Так, 43,7% учасників опитування відповіли, що чекають на інших кандидатів, безпосередньо О.Лисенко набрав 15,3% голосів, а Т.Рябуха - 12,2%.

За іншим опитуванням, яке провів сайт «Суми Post», кандидатів більш детально персоналізували. І ось тут альтернативний кандидат отримав прізвища можливих лідерів першого туру мерських перегонів. На перше місце з результатом 14,3% від загальної кількості респондентів вийшов досвідчений державний управлінець Дмитро Живицький, що стрімко набирає рейтинг серед мешканців міста Суми, на другому - екс-голова ОДА часів В.Януковича Юрій Чмирь (12,8%), на третьому - Олександр Соколов, який представляє ОПЗЖ Медведчука-Рабіновича (11,2%). При цьому маніпулятивно нав’язувані «безальтернативні» Олександр Лисенко і Тетяна Рябуха практично поділили четверте місце, набравши 10,8% і 10,1% відповідно. В опитуванні взяли участь понад 3200 респондентів, тобто вибірка є досить показовою та такою, що відображає реальну картину на сьогодні.

Наявна ситуація доводить, що сумчани хочуть змінити нинішнього міського голову. І тут ламається другий міф про «бездумний вибір» будь-якого кандидата від «Слуги Народу». Опитування свідчать, що люди хочуть бути впевненими в своєму майбутньому та стабіль-ному розвитку міста. Час «котів у мішку» минув, сумчани розуміють, що життя міста - це їхнє власне життя, тому очільника обиратимуть більш при-скіпливо та свідомо.

Тепер головне - не дати спрацювати маніпулятивній схемі «вибора без вибору», коли під діючого мера від влади виставляється завідомо слабкий кандидат, який може вийти до другого туру, і таким чином будуть «злиті» вибори не в інтересах сумчан.

Зараз - лише початок виборчих перегонів, і навіть не всі учасники ще заявлені. Тому будемо слідкувати за подіями, аналізувати біографії кандидатів, їх професійний досвід та заявлені програми, щоб восени зробити свідомий вибір, який визначить наше майбутнє на найближчі 5 років.


п»ї
Читайте у цій рубриці

Будівельний флагман Сумщини

Нові будинки - нові можливості!

Один із лідерів будівельного ринку міста Суми АТ «Сумбуд» продовжує будівництво найбільшого в нашій області проєкту - мікрора-

йону «Еспланада». Він складається з декількох десятків сучасних енергозберігаючих будинків, квартири в яких мають індивідуальне... Читати статтю повністю

Сумські депутати хочуть позбавити енергетиків навчального полігону

З 70-х років минулого століття АТ «Сумиобленерго» належить навчальний полігон за адресою: м. Суми, вул. Мі-рошниченка, 33, де проходять постійні навчання та практичні тренування оперативних бригад електромонтерів і працівників технічних під-розділів товариства.

Це потрібно для перевірки... Читати статтю повністю

Сумщина в зеленой зоне: есть ли ограничения?

С 3 августа вступило в силу разделение Украины на четыре карантинные зоны - зеленую, желтую, оранжевую и красную в зависимости от эпидемической ситуации по коронавирусу.

Сумщина пока попала в зеленую зону. Что это значит? Остаются ли какие-то ограничения? У нас по-прежнему в силе... Читати статтю повністю

В Сумах запутались с договорами на вывоз мусора

На совещании в Сумской мэрии 3 августа начальник горинспекции по благоустройству Руслан Голоперов поднял проблему, которая возникла в связи с проведением недавнего конкурса на определение в областном центре мусороперевозчиков. Территории, которые обслуживают ООО «А-Муссон» и «Сервисресурс»,... Читати статтю повністю

Сумщина в зеленой зоне: есть ли ограничения?

С 3 августа вступило в силу разделение Украины на четыре карантинные зоны - зеленую, желтую, оранжевую и красную в зависимости от эпидемической ситуации по коронавирусу.

Сумщина пока попала в зеленую зону. Что это значит? Остаются ли какие-то ограничения? У нас по-прежнему в силе... Читати статтю повністю