Ділова розмова

Суми - у десятці успішних і комфортних міст!

З 25 жовтня місто зобов’язане отримати новий вектор розвитку

До своєї програми як майбутнього кандидата на посаду голови Сумської міської громади Володимир Лободін та його команда вносять пункти, спрямовані на те, щоб у найближчі п’ять років Суми почали розвиватися відповідно до вимог часу, нарешті вибравшись з епохи «п’ятирічного застою».

«Якість життя в містах оцінюють за різними критеріями. Але є кілька базових: це економічне становище; рівень працевлаштування і легкість пошуку роботи; чи почувають люди себе безпечно; якість послуг, які вони отримують; які є перспективи для ведення бізнесу. Ну і, звичайно ж, головне - рівень задоволеності людей місцем свого проживання. Так ось, у дослідженнях останніх років Суми, на жаль, вище 15-ї сходинки не підіймалися. Наше завдання це виправити», - констатує Володимир Лободін.

Він разом із членами команди партії «ЗА МАЙБУТНЄ» кожного дня спілкується із сумчанами різного віку, професій, поглядів. Говорить, коли минулого тижня зустрічалися зі студентами педагогічного вишу, то вони відверто говорили, що не бачать перспектив залишатися у Сумах, багато хто взагалі думає про те, щоб виїхати з країни. Серед основних причин: і рівень заробітних плат, і проблеми з працевлаштуванням, і стан міста, яке ніби застигло без розвитку. «Що може зробити для молодих спеціалістів безпосередньо місцева влада? Ми плануємо надавати безповоротну фінансову допомогу стартапам, тобто власним проектам молоді. Крім цього, на сумських програмістів є великий запит за кордоном. Оскільки ця професія дозволяє працювати віддалено, то наше завдання - забезпечити умови, щоб вони залишалися жити у Сумах. У нашій програмі вже є пункт - створення сумського IT-хабу. А ще ми залучатимемо місцеві підприємства до співпраці та разом з ними створимо програму заохочення талановитої молоді з різних галузей».

Робота, спрямована на те, щоб молодь нарешті побачила своє майбутнє у Сумах, - лише один із пунктів програми Володимира Лободіна і команди «ЗА МАЙБУТНЄ». Є також план створення кількох тисяч робочих місць, промоції та підтримки сумського виробника на місцевому та національному рівнях, а також ще ряд заходів, які позитивно вплинуть на економічну спроможність громади та її привабливість для життя.

«Чим вищою є планка, яку собі ставиш, тим більше вдається зробити. Цей принцип я перевіряю роками на власному досвіді. Моє завдання і завдання нашої команди на наступні 5 років - вивести місто в ТОП-10 кращих міст в Україні. Ми готові», - наголошує Володимир Лободін.


п»ї
Читайте у цій рубриці

Будемо працювати на відновлення країни!

Юрій Чмирь поведе команду ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ - ЗА ЖИТТЯ на місцеві вибори

Про це стало відомо 16 вересня під час партійної конференції, на якій відбулося висування кандидатів у депутати місцевих рад та міських голів на виборах

25 жовтня 2020 року. Сам захід відбувся у Путивлі... Читати статтю повністю

Будівельний флагман Сумщини

Комерційна нерухомість -у самому центрі Сум!

Один із будівельних лідерів Сумщини АТ «Сумбуд» успішно розвиває напрямок комерційної нерухомості, пропонуючи орендарям і покупцям торговельні та офісні приміщення в центрі міста.

Площі, що надаються в оренду, позитивно виділяються не... Читати статтю повністю

Очередная попытка с мусорным заводом

Почетные граждане Сум попросили в аренду для его строительства 5,5 га за «Химпромом»

15 сентЯбрЯ Сумской горсовет на внеочередной сессии дал добро ООО «Лест-Инвест» на разработку проекта землеустройства по отводу земельного участка площадью 5,5 га на ул. Николая Лукаша. Эта земля... Читати статтю повністю

Кто претендует на кресло городского головы Сум?

На сегодня известно о семи вероятных кандидатах, и самовыдвиженцев среди них нет

Регистрация кандидатов для участия в местных выборах 25 октября еще официально не началась, но многие уже заявили о намерениях идти на выборы и побороться за кресло городского головы Сум.

Так, на третий... Читати статтю повністю

Надія Вайло: «Наш край» не дасть закрити жодного сільського медичного закладу на Сумщині»

В селІ Некрасове Глу-хівського району мешканці навіть у думках не допускають можливість закриття місцевого фельдшерського пункту. «Після операції в районі повернулася до села. Мені потрібен постійний догляд і лікарський контроль, бо здоров’я мене підводить, - говорить місцева мешканка... Читати статтю повністю

Команда «Батьківщини» Сумщини йде на вибори перемагати

21 вереснЯ відбулася прес-конференція обласної партійної організації ВО «Бать-ківщина», під час якої презентували кандидатів до Сумської обласної ради.

«Батьківщина» йде на місцеві вибори під гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА. Це люди, що вже протягом 21 року на чолі з лідером Юлією... Читати статтю повністю