Ділова розмова

Якість, перевірена часом

Віконні системи Kommerling 76AD, 76MD - альтернатива алюмінієвим конструкціям

Ми з родиною зводимо будиночок. Стіни, дах - уже готові. Останнє, що маємо доробити у цьому сезоні, - встановити вікна та двері. Я вдячна моїй роботі, яка привела мене до вивчення віконного ринку. Зараз це для мене дуже актуально. Тож ділюся своїм досвідом та інформацією з перших вуст.

Я люблю і ціную комфорт та затишок. Виявляється, вікна теж є частиною дизайну інтер’єру та технологічним блоком у ремонті, тому до їх вибору потрібно підходити свідомо та виважено, розуміючи, що це не тимчасове, а довготривале рішення. Погодьтеся, навіть неймовірний ремонт не буде тішити, коли з вікон дутиме холодний вітер або через поганий профіль в квартирі буде завжди волого. Вивчаючи тему металопластикових вікон, я дійшла висновку, що на такому продукті не варто заощаджувати. І цьому є логічне пояснення: вікно купується не на один день і має слугувати роками. То яким воно має бути? Давайте розбиратися разом.

Вікна - це той товар, зразки якого можна подивитися, відчути на дотик. А ще, виявляється, це те, чим ми з вами дихаємо. Сучасні технології дозволяють підібрати навіть колір віконної рами як із середини приміщення, так і зовні, дотримуючись стилю будівлі або ремонту в кімнаті. При замовленні я як споживач обов’язково озвучу усі свої забаганки консультантам. Для мене важлива перш за все якість. Зверну увагу і на оптимальну функціональність металопластикової конструкції, яка забезпечує високий рівень енергозбереження та шумоізоляції зовні. Ніби все просто! Але я постала перед вибором: технологічність алюмінію чи доступність ПВХ-профілю? Чи не лише доступність? Я дуже люблю великі вікна та багато сонця в оселі. Раніше це дозволяла лише конструкція з алюмінію, але що ми маємо на ринку сьогодні? До кого звернутися за допомогою, я вже знала і одразу набрала номер знайомої мені людини - Сергія Мітлоша, директора заводу термозберігаючих конструкцій «МТЕРМО». Запитань поставила чимало і таки визначилась, що я буду встановлювати у своїй оселі. Про це читайте наприкінці матеріалу.

«Зважаючи на те, що ми виробляємо і металопластикові, і алюмінієві конструкції, коли мова йде про приватний будинок чи котедж, ми рекомендуємо встановлювати саме металопластикові вікна. Зокрема, металопласт може бути таким же безпечним і сучасним, він дозволяє робити такі ж великі вікна, як і алюмінієві конструкції, але, на відміну від алюмінію, металопластиковий профіль дає таку ж усадку, як і будинок, тому їх буде простіше відрегулювати, коли алю-мінієву доведеться через кілька років просто замінити, - ділиться своїм досвідом Сергій. - Власник алю-мінієвих вікон мало того, що витратить більше коштів при купівлі та встановленні алю-мінію, на їх обслуговування мінімум двічі на рік, так ще й немалу частку грошей витрачатиме потім на опалення оселі. Чого не скажеш про вікна з профілю ПВХ. Такі вікна, окрім енергозбереження, мають й інші характеристики. Вікно експлуатується щонайменше тричі на день (тобто людина змінює його положення з закритого на режим провітрювання та назад). Крім цього, вікна з профілю ПВХ значно витриваліші до різких перепадів атмосферної температури, опа-дів та різниці температури між внутрішньою частиною будівлі та оточуючим середовищем зовні. Якщо ви проживаєте в середовищі з агресивним кліматом, вам у нагоді стануть алюмінієві накладки, які запобігають псуванню віконних рам від зовнішніх впливів. Тому такі вікна будуть ще й надійнішими».

Якість та екологічна безпека продукту - не менш важливі складові. «Далеко не всі виробники можуть похизуватися цими якостями», - каже Сергій і запевняє, що гордий співпрацювати з найкращим німецьким брендом Kommerling. До речі, ТМ Kommerling давно підкорила серця і завоювала довіру багатьох клієнтів. Компанія номер один у світі і лідер на європейському ринку. Бренд, який асоціюється з гармонійним поєднанням надій-ності, довговічності та естетичним виглядом. А ще вікна є екологічно безпечними, бо виготовляються за екотехнологією Green Line.

Kommerling має надшироку лінійку ПВХ-систем. Особливою популяр-ніс-тю серед знавців новинок у світі вікон користується попитом 76-та та 88-ма серії. «Це убивця алю-мінієвих конструкцій», - переконаний директор «МТЕРМО». Поясню думку Сергія: попри свою елегантність, 6-камерний профіль Kommerling 76MD бездоганно витримує будь-які погодні умови, має високий рівень тепло- та шумоізоляції. Ці профілі дозволяють робити великі за роз-міром вікна без шкоди якості. Також це дозволяє суттєво зменшити витрати на опалення та підтримувати комфортний мікроклімат у при-міщенні.

Не менш важливим є і той факт, що максимальний віконний отвір дає можливість більшій кількості світла потрапити на площу, яка візуально зробить приміщення більшим. «Це «чистий» німець! Профіль виробляється і транспортується в Україну з Німеччини, - продовжує ділитися фактами Сергій. - Навіть метал виключно німецький. Вся сировина на наше виробництво надходить із відповідним маркуванням та сертифікатами якості. Європа не пропустить продукцію без належного маркування. Металопластикові конструкції мають 5 років гарантії від виробника. Що ще раз підтверджує якість та довговічність. Це інновація у віконній індустрії».

Чому ж саме алюміній раніше був лідером на віконному ринку (хоча він і значно важчий за ПВХ)? Виявляється, все просто! Він набагато легший за будь-який метал. Це перше. Друге - до появи нових технологій у виробництві ПВХ-вікон саме з алюмінію можна було зробити набагато більші конструкції.

Зараз усе змінилось. Нещодавно Kommerling представив продукцію висотою 2 м 60 см. І виготовлена вона була якраз із профільної системи Kommerling 76MD. Водночас на цей профіль можна додати алюмінієві накладки. У результаті ви отримуєте жорсткість та красу алюмінію і енергоефективність та довговічність ПВХ-вікон. Вони відрізняються від алюмінієвих систем високою теплоізоляцією, герметичністю та простотою в догляді.

Основна властивість кольорових металів у тому, що на їхній поверхні утворюється діоксидна плівка, яка не дає металу контактувати з зовнішнім середовищем. Тому він не підлягає корозії. Сплав алюмінію має достатню жорсткість і пружність, щоб його не «крутило» і віконна система залишалася недеформованою, навіть якщо будівля дасть усадку.

«Чи знали ви, що бренд Kommerling - це бренд номер один у світі на ринку вікон з профілю ПВХ? - запитує мене Сергій і пояснює чому: - Цифри говорять самі за себе. Обсяг виробництва компанії Profine, яка володіє брендом Kommerling, сягає більше 800 мільйонів євро на рік. Нині рівних Kommerling 76 немає на ринку - ані з технічних характеристик, ані з якісних».

«На заводі «МТЕРМО» все просто: ми виготовляємо якісний продукт, з дотриманням усіх встановлених технічних норм. На ринку чимало неякісної продукції, саме тому вона значно дешевша. І коли на ринку представлена продукція профільних систем ПВХ Kommerling 76 з трішки більшим цінником, то миргородській команді доводиться пояснювати, чому він такий. Ми не женемось за кількістю, для нашої команди важлива якість. Бо схибити один раз на якості - означає втратити довіру споживача назавжди...» - підсумовує Сергій.

Зрештою, у свій дім я замовила металопластикові вікна з алюмінієвими накладками темно-сірого кольору. До речі, окрім стандартних, одне з вікон у мене було панорамне, висотою 1 м 96 см. А ще декілька менших, але трикутних. Заплатила я трішки більше, ніж за ПВХ-профіль без накладок, але чи не вдвічі менше, ніж могла б віддати за алюмінієве вікно. А ще я знаю, що мені тепер буде гарно, тепло і затишно вдома, чого і вам бажаю. ІП Розмову вела Альона Сіра


п»ї
Читайте у цій рубриці

Пригород: вчера было по 20, а сегодня...

Почему перевозчики начали стремительно поднимать расценки на проезд

Село Битица находится в 20 км от Сум. С недавнего времени вместе с еще четырьмя населенными пунктами (Пушкаревка, Вакаловщина, Зеленый Гай и Никольское) они образовали Битицкий старостинский округ и вошли в состав... Читати статтю повністю

Перемычка между ТЭЦ и КСПУ городу не нужна?

ХотЯ ситуация на АО «Сумское НПО» остается стабильно тяжелой и включение тепла на территории КСПУ каждый год оказывается под угрозой, городская власть продолжает все так же халатно и легкомысленно относиться к решению этой проблемы.

Речь идет о строительстве так называемой перемычки... Читати статтю повністю

Будівельний флагман Сумщини

Фундаменти - за найновішими технологіями!

Компанія «Сумбуд» є одним із лідерів не тільки в житловому будівництві, а й ще в цілому ряді інших напрямків будівельної галузі. Так, її підрозділ «Сумбудпроект» займається проєктуванням і дизайном приміщень, обслуговуючи клієнтів не тільки... Читати статтю повністю

Горячий вопрос последней сессии

Депутаты не стали голосовать скопом инвестпрограммы «Сумытеплоэнерго» и изменения в них

В один из последних дней сентября в Сумах прошла сессия Сумского горсовета. И, как всегда, на ней не обошлось без горячих вопросов. Как ни странно, один из них действительно коснулся «горячего»... Читати статтю повністю

Возродим сумской Почаев!

Читати статтю21 октября пройдет крестный ход от Шпилевки до Сум в честь Корсунско-Шпилевской иконы Божией Матери

Когда библейские пророчества о морах, потопах, войнах буквально сбываются у нас на глазах - самое время вспомнить о крестных ходах. Ведь в крестном ходу самое главное - это молитва,... Читати статтю повністю