Ділова розмова

Нова офтальмологія в Сумах

Ласкаво просимо до «Ай-Кью Клінік»!

Очні захворювання знаходяться на 6-му місці за поширеністю в Україні. І тепер у жителів Сум з’явилася чудова можливість розв’язати будь-яку проблему із зором прямо в своєму місті.

Про можливості нового медичного центру розповість кандидат медичних наук, головний лікар «Ай-Кью Клінік», офтальмохірург із досвідом роботи більше 20 років Андрій Сергійович Євтушенко.

- Андрію Сергійовичу, хто такі «Ай-Кью Клінік»?

- «Ай-Кью Клінік» - це мережа центрів відновлення зору, яка давно та успішно працює в Харкові. Оскільки в нас багато іногородніх пацієнтів, особливо з Сум, ми вирішили зробити крок назустріч і відкрити центр відновлення зору саме в Сумах, у самому центрі міста.

- Які захворювання лікують в «Ай-Кью Клінік»?

- Спектр наших можливостей дуже широкий - від лікування найпростіших особливостей зору, наприклад короткозорості або астигматизму, до найскладніших операцій в офтальмології - операцій на сітківці. Ми спеціалізуємося на хірургії катаракти, віт-реоретинальній хірургії, лікуванні глаукоми та лазерній корекції зору.

- Чи правда, що видалення катаракти - це важка операція?

- Найпоширенішим очним захворюванням після 50 років є катаракта, або так зване помутніння кришталика. Пацієнти відчувають погіршення зору, «димку» перед очима. Це природний процес, унаслідок якого «рідний» кришталик втрачає еластичність і прозорість. Щоб повернути і поліпшити зір, необхідно замінити помутнілий кришталик на новий штучний. До того ж ми маємо можливість залишити пацієнту хороший зір зблизу або вдалину чи ж узагалі позбавити від окулярів на все життя. Якість зору залежить від обраного кришталика, який підбирається пацієнту лікарем після діагностики. Для пенсіонерів завжди діє спеціальна ціна.

Навіть більше, якщо у пацієнта високий ступінь короткозорості чи далекозорості або вік не дозволяє зробити лазерну корекцію, ми пропонуємо рефракційну заміну кришталика. Технічно це така ж операція, як і катаракта, - практично - це чудова можливість позбутися окулярів, навіть у складних випадках.

Операція з видалення катаракти триває не більше 15 хвилин. Вона безболісна та абсолютно безпечна. А вже до кінця грудня в нас діє знижка 3500 грн на хірургію катаракти.

- Існує таке захворювання, як глаукома. Чи правда, що воно невиліковне?

- Дійсно, глаукома є невиліковним захворюванням на пізній стадії. І на самому початку проходить абсолютно безсимптомно. Чим раніше ми виявимо дане захворювання - тим більше шансів зберегти зір нашим пацієнтам. Назавжди позбутися від підвищеного внутрішньоочного тиску неможливо. Але можливо контролювати це захворювання спеціальними препаратами. Якщо ж очні краплі не допомагають - вихід є. Ми пропонуємо лазерне та оперативне лікування за новітніми світовими методиками і протоколами.

- Хірургія сітківки. Кому і навіщо показані такі операції? Хто схильний до даної патології?

- Розриви і відшарування сітківки - це завжди невідкладні стани, які вимагають ургентного втручання. Вони часто виникають у людей із високим ступенем короткозорості, а також у результаті таких захворювань, як цукровий діабет, наприклад. Ми давно та успішно оперуємо дану патологію, тому якщо ви стали помічати спалахи, блискавки перед очима або випадання полів зору - вам потрібно відвідати офтальмолога якнай-

швидше.

- А що можете запропонувати в молодому віці? Кому показана лазерна корекція?

- Лазерна корекція показана молодим людям від 18 і до 45 років. Це прекрасна можливість позбутися від контактних лінз та окулярів на багато років. Щотижня в Харкові ми проводимо десятки таких операцій. Вони займають не більше 10-15 хвилин і абсолютно комфортні та безболісні. А наші пацієнти після лазерної корекції кажуть, що шкодують лише про одне - про те, що вони не зробили її раніше!

- За якою методикою проводяться лазерні корекції?

- У наших пацієнтів є можливість зробити як контактну лазерну корекцію, так і безконтактну. Вони обидві ефективні та безболісні.

- Як проходить лазерна корекція зору?

- Перед такою операцією необхідно пройти діагностику зору в нашому центрі. Після неї лікар підтвердить або спростує наявність протипоказань для корекції. Видасть список необхідних обстежень та аналізів і призначить день операції. У день операції пацієнт приходить у призначений час, оформляє документи і запрошується в передопераційну кімнату. Там йому закапають краплі (місцева анестезія) і оброблять антисептиком. Далі - не більше 15 хвилин в операційній. І ви виходите вже з новим зором.

- Яким обладнанням може порадувати «Ай-Кью Клінік»?

- Ми встановили діагностичне і хірургічне обладнання останнього покоління європейського, американського та японського виробництва.

Записатися на діагностику зору можна за тел.: 095-078-71-80, 097-219-36-05.

Адреса: м. Суми, вул. Фабрична, 11. Праворуч від входу в ТРЦ «Мануфактура» з боку парковки.

***

Кожному, хто завітає до нас до 31 грудня 2021 р., - діагностика зору за 200 грн


п»ї
Читайте у цій рубриці

Что такое сумской ШОБ и зачем он?

У молодежи областного центра появился свой инструмент общественного участия

Со следующего года в Сумах начнет работать школьный общественный бюджет (ШОБ). Напомним, что идея его создания не возникла на пустом месте.

Сначала в областном центре появился и стал довольно популярным... Читати статтю повністю

Місто отримає найкращий полігон

Олександр Лисенко: «Робота триває планово, тож жодних сміттєвих криз не буде»

Утилізація сміття для великого міста - важливе питання. Адже щодня з Сум вивозяться значні обсяги відходів. Нині за кошти міського бюджету успішно триває будів-ництво нового сектору Великобобрицького сміттєвого... Читати статтю повністю

«Я тоже хочу внести свой вклад!»

Не так давно с визитом в Сумскую область приезжал Почетный консул Республики Казахстан в г. Харьков Эмин Наджафли. Конечно, в высоких кабинетах речь шла о привлечении инвестиций казахского бизнеса для развития Сумской области.

Но когда гость услышал от председателя Сумского облсовета... Читати статтю повністю

Горздраву нужны площади на Леваневского

Не так давно уже бывший ЦДМ (Центр досуга молодежи) сетовал по поводу предложения перевести их в другое помещение - в 10-м микрорайоне. Фото нового пристанища центра оставляли желать лучшего.

Но почему вообще появился этот вопрос, стало ясно на заседании одной из профильных комиссий... Читати статтю повністю

Чтобы выжить, надо объединиться

Удастся ли на этот раз создать в Сумах машиностроительный кластер?

Последние пять лет в Сумах время от времени говорили о необходимости создания машиностроительного кластера. Но дальше встреч и разговоров представителей власти и руководителей соответствующих предприятий дело как-то... Читати статтю повністю