Ділова розмова

Тетяна Скрипка: «Мрії збуваються!»

Раніше, аби нагодувати 80 дітей, центр возив їжу із заміської бази, що за 25 кілометрів від Сум. Так тривало більше двадцяти років. Але зараз ситуація суттєво змінилася. Як зазначає Олена СУЩЕНКО, директорка Сумського обласного центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю:

«Нарешті через 20 років знайшлася людина, яка підставила нам плече! Тетяна Василівна подивилася дітям в очі і прийняла рішення негайно допомогти центру».

Нагадаємо, що Центр надає послуги дітям з ДЦП, затримкою та порушенням психічного розвитку, аутичним спектром, синдромом Дауна, спинно-м’язовою атрофією та порушенням фізичного розвитку.

Комплексна реабілітація за індивідуальним підходом дає змогу адаптувати і пристосувати дитину з інвалідністю до соціальної реальності, щороку послугами центру користуються понад 700 дітей з вадами здоров’я.

У листопаді 2021 року на проспекті Лушпи, 16, було розпочато реконструкцію харчоблоку з подальшим облаштуванням їдальні.

За сприяння нардепки Тетяни Скрипки на реконструкцію було виділено майже 3 млн гривень із коштів на соціально-економічний розвиток територій. Проєктно-кошторисною документацією передбачено та запроваджено облаштування приміщень сучасною системою вентиляції, новітнім обладнанням для харчоблоку (промислова овочерізка, тістоміс, міксер, варильні котли, холодильне обладнання, електрична плита, контейнери для зберігання овочів, мийки та сушки для посуду, електричний водонагрівач, кондиціонери, сучасне освітлення, тощо).

Приміщення їдальні має сучасний дизайн і облаштоване зручними меблями для комфортного перебування дітей та їх законних представників.

«Програма першої леді Олени Зеленської, яку я втілюю в життя на Сумщині, спрямована на покращення якості харчування дітей, - зазначає Тетяна СКРИПКА, народна депутатка України.

- Це модернізовані за системою НАССР харчоблоки, смачне і корисне дитяче меню. Важлива системна робота: спочатку будівництво, реконструкція, ремонт харчоблоків, потім - оснащення їх сучасною технікою та обладнанням. В Україні не повинно бути жодного центру реабілітації, школи, садочка, де відсутній сучасний харчо-блок, заклади, де навчаються або лікуються діти з інвалідністю, - поза чергою!»


п»ї
Читайте у цій рубриці

Патрульные «фантомы» на дорогах

За сутки работы в Киеве и Киевской области полицейские составили 990 протоколов!

За 26 дней января в Сумах произошло 110 ДТП, в которых погиб один человек, а пятнадцать получили травмы. Столько аварий не было давно, причем это еще без учета ДТП, в которых повреждения автомобилей... Читати статтю повністю

«Авангард»: еще реконструкция

На завершение городского стадиона направят 40 миллионов гривен?

На одну из самых долгоиграющих реконструкций - стадиона «Авангард» на ул. Труда, 5, - Сумы в 2022 году запланировали 20 млн грн. Финансирование на эту же сумму ожидается и из госбюджета.

Эти работы мэр Сум Александр... Читати статтю повністю

«Даний проєкт рішення - передчасний!»

Реорганізація 5-тої лікарні може серйозно позначитися на якості надання послуг пацієнтам

Сумська міська клінічна лікарня №5 продовжує лишатися на передовій протистояння з небезпечною коронавірусною інфекцією. Медичний заклад уже не перший рік приймає хворих із підозрою на COVID-19... Читати статтю повністю

Почти миллиард дорожной субвенции:

на какие магистрали Сумщины предлагает направить средства ОГА и согласится ли с этим облсовет?

На сайте Сумской ОГА появилось распоряжение Дмитрия Живицкого от 27 января о распределении государственной субвенции на ремонт дорог на 2022 год, которая составляет 960,8 млн грн. Речь... Читати статтю повністю

Сумской горсовет на время отменил повышение тарифов

На сессии Сумского горсовета 26 января, как и предполагалось, был поставлен вопрос об отмене решения исполкома о корректировке тарифов ООО «Сумытеплоэнерго» в сторону их повышения. Напомним, что Сумской горисполком согласовал данное изменение тарифов в рабочем порядке и в нарушение... Читати статтю повністю

Бюджет Сумської громади-2022: незважаючи на складну ситуацію, соціальну спрямованість збережено!

Минулого тижня депутати Сумської міськради підтримали проєкт бюджету громади на 2022 рік. Він буде складним, але видатки на соціальну сферу вдалося зберегти.

У цілому доходи бюджету становитимуть 3,56 млрд грн, а видатки - 3,74 млрд грн. Через складну ситуацію в економіці вперше... Читати статтю повністю