Ділова розмова

Самохідна артустановка та танк Т-90 з «сюрпризами»

На минулому тижні спе-ціалісти-вибухотехніки зведеного загону Нацполіції спільно з вибухотехніками ВТВ ГУНП в Сумській області розмінували дві одиниці військової техніки на території Сум і району.

Ворожа самохідна артилерійська установка, яку залишили російські військові на автодорозі Суми - Лебедин, мала всередині вибухонебезпечні сюрпризи у вигляді 26 снарядів 152-го калібру. Боєприпаси з підривачами піддалися термічній дії вогню і становили надзвичайну небезпеку - тому вилучалися і транспортувалися до місця знищення саперами з обережністю.

Ще один небезпечний об’єкт, танк Т-90, знищений нашими оборонцями на в’їзді в Суми і відомий жителям обласного центру по розміщеному на ньому транспаранті «руський корабль», мав у середині корпусу майже не використаний боєкомплект - близько 30 снарядів калібру 125 мм. «Небезпечними для людей є всі без виключення боєприпаси, і ті, що піддалися термічній дії вогню, і ті, що зовні виглядають як нові. Навіть гільзи від порохового заряду танкового снаряду 125-го калібру. Вона обгоріла, але капсульна втулка ціла, і від нагрівання чи механічного впливу може вибухнути та спричинити людині значні ушкодження», - попе-реджує головний спеціаліст відділу забезпечення вибухобезпеки управління вибухотехнічної служби Нацполіції Михайло Трохименко.


п»ї
Читайте у цій рубриці

Кішечка-талісман із Бучі

Як стиліст-перукар із Сум допомагає постраждалим домашнім тваринам

ВІДОМИЙ у Сумах та столиці стиліст-перукар Сергій Зима під час війни став волонтером. Чоловік допомагає постраждалим домашнім тваринам - рятуючи, лікуючи та знаходячи їм притулок. Трансформація зі стиліста в народного... Читати статтю повністю

Військова таємниця Чорнобаївки

Навіщо Путін дев’ятнадцять разів кидав своїх солдатів у м’ясорубку

СЕЛО Чорнобаївка на Херсонщині стало відомим завдяки регулярним розгромам російських окупантів та їхньої військової техніки. 2 травня війська РФ потрапили під удар українських сил увісімнадцяте. 5-го - вдев’ятнадцяте.

У... Читати статтю повністю

Будинок - вщент, а він стоїть!

Подробиці історії вцілілого після ракетного обстрілу чайника з Великої Писарівки

КУПА каміння та уламків - от і все, що залишилось у мешканця Великої Писарівки Олександра Єременка від нажитого за довгі роки. Обстріли росій-ськими ракетами, які відбулися в прикордонному населеному... Читати статтю повністю