Ділова розмова

Кішечка-талісман із Бучі

Як стиліст-перукар із Сум допомагає постраждалим домашнім тваринам

ВІДОМИЙ у Сумах та столиці стиліст-перукар Сергій Зима під час війни став волонтером. Чоловік допомагає постраждалим домашнім тваринам - рятуючи, лікуючи та знаходячи їм притулок. Трансформація зі стиліста в народного волонтера, як пояснює сам Сергій, відбулася, коли він опинився у звільнених від окупації містечках та зрозумів, що там дуже багато роботи.

В тому числі - по спасінню наших чотирилапих друзів. «Так ми рятуємо свої душі! Від навали смутку і страху. Бо це дійсно відволікає, заряджає та додає сил! - пояснює народний волонтер та закликає інших допомагати - руками, коштами, репостом. - Всі, хто мене знає, розуміють, як мені болить за тварин. Ці беззахисні створіння помирають під обстрілами, від голоду та зневоднення, від знущань іродів, що прийшли на нашу землю! Вони не розуміють, що відбувається, вони налякані та самотні. Та, незважаючи на все, що довелося пережити, вони вірні та люблячі! Тваринки слухняно залишаються біля своїх спалених домівок. Віддано та ніби сподіваючись на диво, сидять біля могил своїх господарів у дворах! В Україні навіть тварини людяніші за русню! Тому я знаю, що ми допоможемо і знайдемо кожному новий дім!»

Так на сторінках Сергія Зими у соцмережах почали з’являтися щемливі та оптимістичні історії про врятованих котів та собак із Ірпеню, Бучі, Бородянки... Одна із останніх - про чорношерсту кішечку-красуню з Бучі, яка завдяки волонтеру знайшла люблячу сім’ю в Ромнах на Сумщині. До речі, її назвали символічно - Буча. «Кішка-талісман, - розповідає Сергій Зима. - Ви, я думаю, здогадались, звідки таке ім’я. Та те, що пережила ця пантера, відомо тільки їй і Богу. Її дістали з-під завалів у героїчному місті Буча. Чоловік, що передав її нам, плакав і благав врятувати кицю. Контузія, численні забої і поранення. Ми боялися, що не встигнемо довезти її до клініки. На сьогодні це найдорожче і найтриваліше лікування. Цілодобові крапельниці майже два тижні, реабілітація - і ось Буча вже вдома. У новій люблячій сім’ї в місті Ромни. Я не знаю, скільки життів залишилось у цієї сміливої кішки, та з упевненістю можу сказати, що проживе вона їх у теплі, спокої і любові. Не раз ловлю себе на думці, наскільки сильна наша країна! Сміливо і впевнено стоять до кінця навіть тварини! Все буде Україна!

Незламна! Незламні! Неймовірні!»


п»ї
Читайте у цій рубриці

Самохідна артустановка та танк Т-90 з «сюрпризами»

На минулому тижні спе-ціалісти-вибухотехніки зведеного загону Нацполіції спільно з вибухотехніками ВТВ ГУНП в Сумській області розмінували дві одиниці військової техніки на території Сум і району.

Ворожа самохідна артилерійська установка, яку залишили російські військові на автодорозі... Читати статтю повністю

Військова таємниця Чорнобаївки

Навіщо Путін дев’ятнадцять разів кидав своїх солдатів у м’ясорубку

СЕЛО Чорнобаївка на Херсонщині стало відомим завдяки регулярним розгромам російських окупантів та їхньої військової техніки. 2 травня війська РФ потрапили під удар українських сил увісімнадцяте. 5-го - вдев’ятнадцяте.

У... Читати статтю повністю

Будинок - вщент, а він стоїть!

Подробиці історії вцілілого після ракетного обстрілу чайника з Великої Писарівки

КУПА каміння та уламків - от і все, що залишилось у мешканця Великої Писарівки Олександра Єременка від нажитого за довгі роки. Обстріли росій-ськими ракетами, які відбулися в прикордонному населеному... Читати статтю повністю