Будьмо здорові!

Оздоровлюємо шкіру обличчя

ПЕРЕД початком літа, спекотних днів і акти-візації сонячних променів настав час по-піклуватися про шкіру. Скраби, маски для обличчя, пінки для вмивання і тоніки - все це можна приготувати в домаш-ніх умовах. Є універсальні косметичні засоби, які підійдуть для будь-якого типу шкіри. Про них і поговоримо далі.

Для початку встановіть свій тип шкіри. Правильний догляд починається з розуміння, яка у вас шкіра. Суха шкіра лущиться, має лускатий і грубуватий вигляд. Жирна - блискуча, має схильність до забруднення пор і чорних цяток. Комбінована шкіра - в одних місцях (щоки) суха, в інших (чоло, ніс, підборіддя) жирна. А ось нормальна шкіра збалансована, чиста та не чутлива.

Очищаюче молочко: 2 ст. л. квітів ромашки; 2 ст. л. листя м’яти; 2 ст. л. горобини; 1 ч. л. подрібненої шкірки лимона; 500 мл окропу; 1 ч. л. горілки; 2 ст. л. гліцерину. Змішати ромашку, м’яту, горобину і лимонну шкір-ку, залити окропом, далі варити на повільному вогні пів години. Процідити, додати горілку і глі-церин. За допомогою очищаючого молочка вранці можна очистити шкіру обличчя від бруду, а ввечері зняти макіяж.

Вівсяний гель для вмивання. Очищає шкіру від забруднень, при цьому не сушить її та не порушує кислотно-лужний баланс. Для приготування треба взяти вівсяні пластівці, череду, лаванду і календулу (по одній столовій ложці) і залити окропом (8 столових ложок). Закип’ятити, дати охолонути і протерти через сито. Потім додати 2 ч. л. оливкової олії, 2 ч. л. рідкого мила, а також 4 краплі ефірної олії. Вмивайтеся гелем щовечора.

Огірковий тонік. Найпрості-ший рецепт - це взяти огірок, порізати на дрібні кубики, залити киплячим молоком, варити протягом 5 хвилин. Потім дати охолонути і процідити. Перелити в скляну ємність. Використовувати такий тонік двічі на день. Зберігати засіб в холодильнику, а краще робіть кожен день новий.

Крем для обличчя з ромашок. Необхідно 50 г маргарину розтерти з двома жовтками, додати в отриману суміш 2 ч. л. оливкової олії та настоянку ромашки до отримання густої консистенції.

Йогуртовий крем з воском. До 10 г воску додаємо 7 мл натурального йогурту. Обидва інгредієнти збиваємо і помі-щаємо в підготовлену баночку. Цей крем добре підходить для проблемної шкіри і для усунення розширених пор.

Домашній пілінг і скраби для очищення обличчя. Необ-хідно періодично робити процедуру під назвою пілінг. Для цього використовують різні засоби, які прибирають ороговілі частинки з обличчя. Для більш глибокого очищення використовують скраби. Але варто пам’ятати, що такі процедури потрібно робити один раз на тиждень для жирної шкіри, а для інших типів шкіри - і рідше, раз на два тижні.

Пілінг з вівсяних пластів-ців. Розмолоти в кавомолці невелику кількість вівсяних пластів-ців, змішати з теплою водою, сметаною або йогуртом. Механічний пілінг потрібно робити отриманою кашицею. Нею злегка протирають лоб, щоки і під-боріддя.

Маски для обличчя. Догляд за обличчям за допомогою масок також вкрай необхідний. Вони зволожують і живлять шкіру, відбілюють і допомагають боротися зі зморшками. Важлива умова - це робити їх регулярно і наносити на 15-30 хвилин залежно від призначення маски.

Зволожувальна маска на основі огіркового соку. Збити до появи піни 2 ст. л. огіркового соку, 1 ст. л. вершків, 20 крапель трояндової води. Нанести на шкіру обличчя товстим шаром і залишити на 20 хвилин. Зняти маску м’якою тканиною. Потім протерти трояндовою водою. Цю маску можна застосовувати для догляду за будь-яким типом шкіри.

Маски від чорних цяток (вугрів). Неприємні чорні цяточки на обличчі з’являються, коли надлишковий шкірний жир, відмерлі клітини та бактерії блокують пори шкіри. Очисну маску для обличчя в домашніх умовах можна зробити з яєчних білків, меду та лимонного соку. Інгре-дієнти: 2-3 яєчні білки; 1 ст. л. меду; декілька крапель лимонного соку.

Маска від пігментних плям. Темні плями на шкірі обличчя можуть з’явитися після вугрів, запальних процесів на шкірі, із віком, під дією сонця. Пропонуємо вам рецепт маски від надмірної пігментації шкіри обличчя, яку можна приготувати в домашніх умовах із куркуми та меду. Інгредієнти: 1/2 ч. л. порошку куркуми; 1-2 ст. л. натурального меду; можна ще додати 1/2 авокадо та 1 ч. л. лимонного соку.


п»ї
Читайте у цій рубриці

12 простих кроків для здоров’я та краси

Почуваючи себе в гармонії з власним тілом і навколишнім світом, ми маємо гарний настрій, доброзичливо ставимося до інших та задоволені самі собою. Шкідливі звички, постійні стреси і неправильне харчування руйнують здоров’я людини. Кожному з нас слід щодня задумуватися про те, чи правильно... Читати статтю повністю

Віспа мавп: чи очікувати в Україні?

У СВІТІ підтвердили вже понад двісті випадків мавпячої віспи. Все-світня організація охорони здоров’я прогнозує збільшення кількості інфікованих у найближчі місяці та розширює епіднагляд у кра-їнах, де це захворювання зазвичай не трапляється. Адже віспа мавп - рідкісна інфекція,... Читати статтю повністю