Соціум

Як пройшов минулий тиждень на Сумщині?

31 травня - близько опівночі ворог з літака, який не перетинав кордон України, здійснив два пуски ракет по території Есманської громади. Майже одночасно з цим розпочався артобстріл Білопільської громади із САУ. Майже о 3-й ночі з території росії також обстріляли Великописарівську громаду - близько 10 ударів артилерії. В усіх випадках обійшлося без людських жертв.

З 17.15 до 18.15 спостерігачі зафіксували 16 вибухів (приходів) по околицях населених пунктів Середина-Буда та Прогрес. Вогонь вівся з міномету (калібр 80 мм та 120 мм).

1 червня - Білопілля зазнало авіаудару з літаків Су-35. Вогнем артилерії зазнала ураження і територія у районі С.-Буди.

Близько 13.30 ворог здійснив ракетний удар з літака по території Шалигінської громади Шосткинського району. Було випущено шість ракет.

А на територію Краснопільської громади ворожі безпілотники скинули саморобні вибухові пристрої у вигляді детонатора, пластида та купи кульок для пневматичної зброї. Зверху - оперення від воланчика. Вірогідний радіус ураження 30-50 м. Нагадуємо: не чіпайте незнайомі предмети та не намагайтеся їх знешкоджувати самостійно!

2 червня - близько опівночі російський літак здійснив три ракетні удари по території Сумського району, Краснопільської громади. Один будинок зруйнований вщент - пряме потрапляння ракети. Ще кілька будинків пошкоджені, великі руйнування у домогосподарствах. Частина Краснопілля залишилася без електроенергії, було пошкоджено і газопровід. Троє людей були поранені. Усі - цивільні мешканці Краснопілля. Живі, у лікарні.

Після 17.00 росіяни почали вести вогонь з мінометів по території Миропільської громади (Сумський район) - близько 20 прильотів.

3 червня - два російських гвинтокрили перетнули повітряний простір України та залетіли на 500 м на територію Сумщини. Українські захисники запобігли просуванню вертольотів вглиб країни, зупинили їх та розвернули назад. Але гвинтокрили, на жаль, не вдалося збити та приземлити...

О четвертій ранку містяни здригнулися від потужного вибуху, який пролунав орієнтовно на околиці Сум. Після чого вже в іншій стороні сталося ще декілька не таких гучних прильотів та пролунала сирена. Міський голова Сум Олександр Лисенко повідомив про обстріли с.Н. Піщане, яке відноситься до Сумської громади. Чотири вибухи на території Сумського району. Жертв серед цивільного населення немає.

Також о 9.15 спостерігачі зафіксували вісім вибухів (приходів), попередньо з міномету на напрямку н.п. Старікове. О 10.05 зафіксовано п’ять вибухів (приходів) по території України на напрямку Шалигіне.

4 червня - по нашій території росіяни випустили шість ракет «повітря-земля». В результаті вибухів пошкоджені будинки в одному з населених пунктів Сумської громади. Жертв немає.

5 червня - росіяни атакували близько 4-ї ранку, під вогнем опинився Шосткинський район. Били з мінометів по населених пунктах, також в цей час над територією області пролетіли дві ракети. Окрім того, ворог відкрив вогонь і по території Білопільської громади.

6 червня - після 9-ї ранку з території росії ворог відкрив вогонь з мінометів, близько чотирьох ударів по Великописарівській громаді.

Після 14-ї години росіяни наче сказилися: зі своєї сторони відкрили вогонь з мінометів по території Шалигінської громади - близько 30 прильотів.

Продовжився мінометний вогонь по території Великописарівської громади - 10 прильотів.

А перед тим ворожий БПЛА скинув саморобний вибуховий пристрій.

Є і гарні новини з ворожої сторони: росіяни продовжують бити самі по своїм територіям. Обстріляли н.п. тьоткіно, постраждали, за їх словами, будинки, залізниця, завод.


п»ї
Читайте у цій рубриці

Медзаклад не ліквідують, а розвивають!

ПРИГОЛОМШЛИВА новина про те, що у Великій Писарівці скоро не буде медзакладу, ширилася місцевими групами в соцмережах. Навколо неї ро-зігрався серйозний ажіотаж, адже, враховуючи географічне розташування населеного пун-кту і транспортні труднощі, пов’язані з війною, місцеві мешканці... Читати статтю повністю

З Києва до Шостки пустили швидкісний поїзд

Столицю України з північчю Сумщини тепер сполучає поїзд 774/773 Київ - Шостка. Відправлення з Києва - о 10.00, прибуття о 15.09. Із Шостки відправлення о 15.50, прибуття до Києва - о 20.51.

Потяг зупиняється на станціях: Видубичі, Дарниця, Бровари, Ніжин, Пліски, Бахмач, Конотоп,... Читати статтю повністю

Сумщина: 100 днів війни

Як Сумська область пережила цей непростий проміжок часу

МИНУЛОГО тижня виповнилося сто днів, як почалася жорстока й кровопролитна війна росії проти України. Сумщина однією з перших у країні стикнулася з ворогом. Сорок два дні зі ста на території області перебували ворожі війська.... Читати статтю повністю

Афера з гуманітаркою чи сфабрикована справа?

Екс-заступниця голови Сумської ОВА відкидає звинувачення в махінаціях із благодійною допомогою

ІЗ початку війни Україні допомагають багато держав і простих людей, які доправляють в нашу країну велику кількість гуманітарної допомоги. Але, як це завжди буває, у великій бочці меду... Читати статтю повністю

Чому в місті немає гарячої води?

Сумську ТЕЦ пропонують перевести з газу повністю на вугілля

МИНУЛОГО тижня ТОВ «Сумитеплоенерго» попередило, що у зв’язку з регламентними профілактичними роботами на обладнанні Сумської ТЕЦ, котельних та теплових мережах припиняє гаряче водопостачання в Сумах на два місяці - до... Читати статтю повністю

Гуманітарні набори - таємниця?

БАГАТЬОМ українцям зараз важко виживати, особливо тим, хто лишився без житла, нажитого роками майна, і потрібно все починати спочатку. Нелегко й тим людям, котрі залишилися без роботи і не отримують ніякої фінансової допомоги від держави з тих чи інших причин.

Трохи легше тим,... Читати статтю повністю

Тростянецька лікарня: які перспективи?

ТРОСТЯНЕЦЬКА міська лікарня, яку під час окупації з танків розстріляли російські військові, поступово повертається до життя. Чимало благодійних та волонтерських організацій допомагають у відродженні закладу, надаючи необхідні матеріали, медикаменти, сані-тарні авто та навіть сучасне... Читати статтю повністю