Новини

На Сумщині алкоголь будуть продавати щодня

У Сумській області змінюються правила реалізації алкоголю. Сумська ОВА разом із рестораторами, представниками торговельних мереж, контролюючих і правоохоронних органів дійшли спільної згоди в цьому питанні.

У магазинах придбати пиво, слабоалкогольні напої і вино можна буде щоденно: у будні - з 11.00 до 19.00. У вихідні, як і було до цього, магазини продаватимуть алкоголь будь-якої міцності у час своєї роботи. У барах, ресторанах, кафе алкоголь можна буде вживати протягом всього тижня з 11.00 до 21.00. Людям у військовій формі відпускати алкоголь заборонено!

Є різні думки з цього питання, зазначає голова ОВА, але статистика говорить про наступне: у два рази менше, ніж торік, надійшло акцизного податку (18 млн грн проти 36 млн); майже у три рази збільшилась кількість експертиз на визначення стану алкогольного сп’яніння; значно збільшилась кількість госпіталізацій внаслідок алкогольних інтоксикацій і отруєнь сурогатами; збільшилась кількість правопорушень, скоєних у стані алкогольного сп’яніння.

Ці нововведення почнуть діяти на всій території області з часу опублікування офіційного розпорядження (попередньо з вівторка, 14 червня).


п»ї
Читайте у цій рубриці

Під Сумами виявили «сюрприз» у вигляді небезпечного звалища

Рештки свинячих туш з Донбасу виявили містяни під Сумами - у районі вул. Лебединської. Чоловік, який побачив стихійне звалище 5 червня, коли шукав гриби, звернувся у поліцію та до ЗМІ. 8 червня на місце виїхали представники обласного управління Держпродспоживслужби.

«Такі відходи... Читати статтю повністю

На виїзній дорозі з Сум відновлюють пошкодження

Російські окупанти, рухаючись дорогами Сумщини, нещадно понівечили не тільки покриття, а й складові проїзних частин. Дісталося й шляху, що на виїзді з обласного центру в бік Ромен. Там дорогу вже лагодять.

На дорожній розв’язці поблизу Сум (дорога Н12) відновлюють пошкодження. Зокрема... Читати статтю повністю

У Сумах відремонтували колектор на вулиці Прокоф’єва

Працівники каналізаційного господарства виконали роботи з ліквідації пориву самопливного колектору діаметром 400 мм по вул. Прокоф’єва в Сумах. Зношеність мереж та дія агресивних речовин стічних вод спричинили газову корозію, що зруйнувала верхню частину каналізаційної труби.

Сумські... Читати статтю повністю

Рибалкам під ноги кинули гранату - двоє в лікарні

8 червня близько 18.00 до поліції зателефонував чоловік та повідомив, що на одній із місцевих водойм невідомий кинув гранату у бік людей. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. Як попередньо встановили працівники поліції, чотири чоловіка рибалили на озері. Раптом... Читати статтю повністю

Посадовці поділилися зарплатою з добровольчими формуваннями

Минулого тижня рішенням виконкому було знято 38 млн грн із зарплатного фонду Сумської міської ради. «Ми зняли кошти з усіх підрозділів міськради та апарату виконкому, - уточнив мер Сум. - Ці гроші направили на дофінансування добровольчих формувань». Нагадаємо, у травні була разова... Читати статтю повністю

Віддав наказ розстріляти...

Минулого тижня за процесуального керівництва Конотопської окружної прокуратури про підозру заочно повідомили військовому коменданту гарнізону м. самари збройних сил РФ, який віддавав накази про жорстоке поводження з цивільними (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, військовослужбовець... Читати статтю повністю

Голова ОВА підписав розпорядження про гроші на дороги Сумщини

В документі пропонується внести до обласного бюджету Сумської області на 2022 рік такі зміни: 1) по головному розпорядникові коштів спецфонду обласного бюджету - департаменту фінансів Сумської ОДА зменшити обсяг нерозподілених трансфертів з держбюджету в частині субвенції з державного... Читати статтю повністю