Будьмо здорові!

Як пити воду, щоб захистити нирки від каменів?

Вода допомагає ниркам очищати організм від метаболічних відходів. Якщо вони своєчасно не виводяться, то кристалізуються і перетворюються на каміння. На дефіцит рідини в організмі може вказувати колір сечі. Зазвичай уранці вона темно-жовта через накопичення відходів, що виробляються протягом ночі. Але якщо темний відтінок зберігається протягом дня - це свідчить, що організму не вистачає води. Кількість споживаної рідини в середньому має становити 8-10 склянок. У цей об’єм, крім води, можуть входити інші напої та рідкі продукти.

Дуже корисна вода з лимонним соком. Вона сприяє збільшенню кількості лимонної кислоти в сечі, яка, своєю чергою, не дає кальцію утворювати нерозчинну сіль із щавлевою кислотою. Водночас важливо не перестаратися з водним раціоном, оскільки робота нирок може порушитись.

Також слід враховувати, що питна фторована вода - дуже небажаний продукт для нирок. Доведено, що регулярне споживання води з великою кількістю фтору веде до утворення каменів у нирках. Одна з ознак, що людина споживає дуже багато фтору, - знебарвлення зубної емалі або поява на ній характерних плям, які відносять до захворювання, відомого як флюороз зубів. Найкраще пити бутильовану, відстояну та кип’ячену воду або використовувати системи очищення води від фтору.


п»ї
Читайте у цій рубриці

Як швидко зняти свербіж від укусу комара

Медичний спирт

Лікарі пояснюють, що він зменшує свербіж від комарів і гістамінну реакцію, денатурує білок з комариної слини, тобто усуває те, на що імунна реакція людини реагує сверблячкою.

Мазь з діючої речовиною гідрокортизону ацетатом

Такі засоби пригнічують почервоніння... Читати статтю повністю

Літній аксесуар: не тільки стильно!

УЯСКРАВИЙ сонячний літній день, якщо ви без сонцезахисних окулярів вийшли на пляж або просто вирішили прогулятися містом, одразу відчуєте потребу в захисті своїх очей.

Сітківка та рогівка ока приймають на себе досить потужний світловий удар, який згодом негативно позначиться на... Читати статтю повністю

Полуниця - вітамінів скарбниця!

Читати статтюАРОМАТНА і соковита полуниця - одна з найулюбленіших літніх ягід. Її урожай збирають з кінця травня до початку липня. А в червні прилавки магазинів і ринків просто ломляться від різних сортів ягоди!

Полуниця має безліч корисних властивостей, проте існують також протипоказання до... Читати статтю повністю

Найкращі продукти, які можна їсти навіть опівночі

Якщо у вас склалася така ситуація, що їсти вночі - необхідність, потрібно знати, які продукти принесуть максимум користі. Спираючись на твердження дієтологів, наведемо список продуктів, які допоможуть вгамувати голод навіть опівночі.

Грудка індички

М’ясо індички багате на амінокислоту... Читати статтю повністю