Наше місто

Суми: нова квітуча родзинка

В Покровському сквері до Дня Конституції розбили патріотичну клумбу, і не тільки

УЦЕНТРІ Сум, на Покровській площі, неподалік від каплички, КП «Зеленбуд» до Дня Конституціїрозбило нову тематичну клумбу - «Карта України».

- Сама клумба вже висаджена чорнобривцями, а за декілька днів середину викладемо кольоровим камінням і додамо тризуб, також із чорнобривців, - розповів директор КП «Зеленбуд» Олег Скрипка. - Ми дуже хотіли зробити саме патріотичну клумбу під час війни. Одна з рекламних компаній Сум допомогла нам надрукували сам ескіз клумби, потім ми його вирізали, розклали на місці, закріпили кілочками і вже по контуру висаджували квіти. Потім поклали агроволокно, навколо клумби трохи прибрали старої землі і посадили травичку.

- Які нові насадження з’являться у місті, крім цієї клумби?

- Вінниця нам подарувала тисячу різнокольорових троянд. Частину з них ми висадили на двох клумбах, що біля будинку 4 на вул. Харківській. Там же красиво підрізали клени, навколо них посадили чорнобривці, газони засіяли травою. Вийшло досить непогано, приємно подивитися. Ще частину троянд ми висадили навкруги Альтанки. Довелось багато попрацювати, прибрати смітник, що утворився навколо нашої міської перлини - з папірців, недопалків тощо.

Ще одна локація троянд - на площі Незалежності. Також дівчата з міськради висадили 1100 лілій чотирьох сортів біля альтанки, тепер справа за нами - доглядати всю цю красу.

- А як зараз із поливом зелених насаджень, як почувають себе вертикальні клумби?

- Ми працюємо в звичному режимі, все, що закріплено за нами, поливаємо, при необхідності досаджуємо, прополюємо. За чашами з петуніями, які ми встановили в центрі міста, біля Альтанки, на Театральній площі, також доглядаємо. Не забуваємо і про дерева, опікуємось і тими, що висаджували два-три роки тому. Так що працюємо на красу міста.


п»ї
Читайте у цій рубриці

Сховища з антисанітарними умовами...

ОДНА з сумських народних обраниць - Дар’я Резнік - на останній сесії Сумської міської ради винесла на розгляд влади дуже необхідний запит - щодо забезпечення контролю належного санітарного стану підвальних приміщень багатоповерхівок.

Річ у тім, що з 24 лютого, коли росія віроломно... Читати статтю повністю

Куди зникають розклади руху?

Читати статтюЛИШЕ пару місяців тому сумчани ходили пішки не по одному кілометру, щоб купити найнеобхідніші ліки і продукти. Раділи як діти, коли нарешті на вулицях міста після деокупації області з’явились перші тролейбуси, автобуси, маршрутки...

Але сьогодні містяни починають критикувати КП... Читати статтю повністю