Наше місто

25,5 млн грн за «Чайку»: ексгендиректор «СМНВО» незаконно передав табір під заставу?

ЗА процесуального ке-рівництва окружної прокуратури міста Суми 8 липня повідомили про підозру на той час генеральному директору ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання ім. Фрунзе», чиє зловживання повноваженнями спричинило підприємству майнову шкоду в розмірі 25,5 млн грн (ч. 2 ст. 364-1 КК України).

За даними слідства, діючи всупереч інтересам служби, з метою одержання неправо-мірної вигоди для інших осіб підозрюваний у квітні 2013 року уклав іпотечний договір з кредитною установою та передав їй під заставу все майно дитячого оздоровчого центру «Чайка», що належав науково-виробничому об’єднанню. Вказані дії гендиректора є незаконними, оскільки відповідно до чинного законодавства майно дитячого закладу оздоровлення та відпочинку не може бути об’єктом звернення стягнення за борговими зобов’язаннями та не може передаватися в заставу...

Підприємство позичку не повернуло, відтак у 2021 році банк забрав дитячий оздоровчий та-бір у рахунок погашення заборгованості. Незаконними діями гендиректора НВО завдано шкоду в розмірі 25,5 млн грн (ринкова вартість нерухомого майна оздоровчого центру).

Окрім притягнення директора до кримінальної відповідальності, прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом. Рішенням Північного апеля-ційного господарського суду

21 лютого 2022 року іпотечний договір визнано недійсним та скасовано реєстрацію прав на нерухоме майно оздоровчого центру за банківською установою. Більш того, на майно дитячого центру «Чайка» накладено арешт шляхом заборони його відчуження. Вирі-шується питання щодо повернення його власнику.

Олена Карпенко


п»ї
Читайте у цій рубриці

У сумському ТРЦ загубився хлопчик

ПОДІЯ сталася 7 липня. 7-річний хлопчик розминувся з мамою біля входу в «Сільпо», що на першому поверсі ТРЦ. Дитина промчала на самокаті далі по коридору, навіть не помітивши, що мама звернула до магазину.

Жінка ж була впевнена, що син вже там. Cлід зазначити, що хлопчик добре... Читати статтю повністю

Чи буде в Сумах вулиця Паляниці?

Читати статтюМИНУЛОГО тижня, 6 липня, робоча група з проведення експертного обговорення дерусифікації/декомуні-зації топонімів (при Сумській міській раді) знову зібралася, щоб обговорити спірні моменти щодо перейменування вулиць Сумської громади.

Нагадаємо, що на даний час вже сформований перелік... Читати статтю повністю