Будьмо здорові!

Як вибирати пшоняну крупу?

Вибираючи пшоняну крупу, зверніть увагу на зовнішній вигляд зерен. Якщо крупа блідо-жовта, то каша вийде не розсипчастою, а розмазаною і з бідним вмістом поживних речовин. Найсмачніша та найкорисніша каша виходить із крупи яскраво-жовтого кольору.

На відміну від інших круп, які можна зберігати протягом де-кількох років, пшоно не можна зберігати довго. Корисні жири швидко окислюються, тому каша з перележаного пшона гірчить на смак і має не приємний запах. При купівлі пшоняної крупи зверніть увагу на дату виготовлення. Збе-рігати пшоняну крупу треба в щільно закритих скляних або керамічних контейнерах.

Що можна готувати з пшоняної крупи?

З пшоняної крупи можна готувати солодкі, солоні, прісні страви, а поєднувати її можна і з м’ясом, і з овочами, і з фруктами. Можна готувати супи, різні каші (розсипчасту або рідку, на молоці або воді), запіканки, котлети, оладки. Гірчинку у пшона можна прибрати, обдавши крупу окропом або прожаривши на сковорідці.


п»ї
Читайте у цій рубриці

Все, чого ви не знали про пшоняну кашу

ПРО пшоно відомо досить давно. Протягом століть жителі Африки, Індії та Китаю готували з «золотої крупи» каші, супи, пиво, квас, борошно та хлібобулочні вироби. В Україні пшонка була основною стравою на столі. З часом з’явилися інші крупи, а пшоно відійшло на задній план. Дарма!

Хоча... Читати статтю повністю

Чим замінити майонез у салаті?

Майонез - дуже жирний і калорійний продукт, від якого масово відмовляються прихильники здорового харчування. Тож ми зібрали найкра-щі натуральні заправки, які з легкістю замінять його в будь-якому салаті. Повірте, так буде ще смачніше!

Натуральний йогурт

Густий білий несолодкий... Читати статтю повністю

Чи треба класти хліб у холодильник?

Розвінчуємо міфи про їжу та напої, в які люди вірять до сих пір

КОЛИСЬ давно людина їла тільки те, що давала природа. Так у її життя ввійшли м’ясо тварин і птахів, риба, молоко, злаки, сіль, овочі, фрукти, ягоди, мед, спеції. Це було природним харчуванням, паливом для організму.

З... Читати статтю повністю