Феміда

«Наволонтерила», ошукавши хазяйку, 24 тисячі

Поліцейські розшукують аферистів, які обманом поцупили в охтирчанки гроші

МИНУЛОГО тижня до чергової частини Охтирського райвідділу поліції звернулася 58-річна місцева мешканка та повідомила про зникнення грошей з її будинку.

Заявниця розповіла, що до неї прийшла жінка, яка представилася волонтеркою. Господиня в цей час перебувала на присадибній ділянці, сказала, що допомоги не потребує та не має часу розмовляти. Однак зловмисниця не полишила свого наміру та все ж вмовила потерпілу поспілкуватися та надати дані, які нібито були необхідними для отримання гуманітарної допомоги. Аби заповнити необхідні документи, «гостя» разом із господинею відійшли за будинок, так, що вхідні двері до нього залишилися поза зоною видимості. Поспілкувавшися з потерпілою близько 20 хвилин та нібито заповнюючи документи, псевдоволонтерка різко припинила свою діяльність та покинула територію домоволодіння. Така дивна поведінка здалася заявниці підозрілою, але спочатку вона не надала цьому значення. А вже через декілька годин, зайшовши до будинку, вона виявила, що з шафи в кімнаті зникли кошти в сумі 24 000 гривень. Зрозумівши, що вона стала жертвою злочину, ошукана жінка звернулась до поліції. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка). Наразі проводяться заходи з метою встановлення та затримання зловмисників.

Поліція закликає громадян бути пильними при спілкуванні з незнайомими особами, особливо якщо останні перебувають у вашому житлі та поводять себе підозріло чи наполягають на спілкуванні з ними, навіть якщо ви не виявляєте такого бажання.


п»ї
Читайте у цій рубриці

У Шостці жінка незаконно зберігала та збувала наркотики

У ході оперативних заходів з виявлення осіб, причетних до незаконного обігу наркотиків, співробітники кримінальної поліції Шостки отримали інформацію, що одна з місцевих жительок продає пігулки «Метадон». Злочинну діяльність 54-річної шосткинчанки правоохоронці задокументували та... Читати статтю повністю

Бізнес на наркоті чи «спецоперація»?

Чи дійсно співробітник центру лікування наркозалежних продавав рецепти на покупку метадону?

МАБУТЬ, один із найбрудніших способів заробітку - на наркотиках. У цей кримінальний бізнес втягнуто чимало людей, у тому числі тих, хто працює в аптеках, медустановах, правоохоронних органах.... Читати статтю повністю

Супроводжував колони російських фашистів...

За процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури 25-річному жителю с. Боромля Охтирського району Сумської області 6 травня повідомили про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, після вторгнення підрозділів збройних... Читати статтю повністю

У Сумах п’яний водій позбивав металеві стовпчики біля ТЦ

Минулого тижня патрульним надійшло повідомлення про ДТП на вул. Харківській у Сумах. Водій транспортного засобу «ЗАЗ Sens», не дотримавшись безпечного інтервалу, збив металеві стовпчики і пошкодив їх.

Пошкоджений автомобіль охоронці порядку зупинили на пр. Лушпи. 35-річний чоловік... Читати статтю повністю

Сумчан застерігають: окупанти можуть прослуховувати телефони!

Через те, що окупанти мають доступ до стільникового обладнання на тимчасово окупованій території України, з їхнього боку можливе втручання в роботу мобільного зв’язку. Це може відбуватися через «паралельну» переадресацію, за якої виклик може йти одночасно на два номери - безпосереднього абонента та чужого номера.

Щоб убезпечити себе та близьких від таких дій, Центр протидії дезінформації закликає за допомогою сервісних кодів перевірити на наявність встановлення переадресації виклику на вашому номері.

Наведені сервісні коди є універсальними та підходять для всіх телефонів:

*#21# виклик - перевірка інформації про включену переадресацію.

*#43# виклик - статус послуги очікування виклику.

*#62# виклик - перевірка переадресації на інший номер.

*#33# виклик - відображає статус блокування вихідних сервісів: дзвінків, SMS та даних.

##002... Читати статтю повністю