on-line интервью
Николай Коваленко, начальник Государственной финансовой инспекции в Сумской области

Николай Коваленко, начальник Государственной финансовой инспекции в Сумской области

Как контролируются бюджетные деньги

- предупреждения финансовых нарушений в бюджетной сфере; - контроль расходования средств в системе ЖКХ, в том числе содержание дорог, капитальном строительстве, а также в производственной сфере

Год рождения – 1965
Образование – высшее экономическое
Кем работал – в сфере образования, в органах государственной власти, в финансово-экономической сфере, в сфере промышленного производства
Должность – начальник Государственной финансовой инспекции в Сумськой области
Семейное положение – женат, имеет троих детей
Хобби – охота, садоводство, пчеловодство
Інтерв'ю проводилося: 25 июля с 14.00 до 15.00
Поставлено запитань:  46 Отримано відповідей:  46

Список вопросов/ответов

 



11
Г. Дорошенко
10.07.2013 14:24

Пані Олено! Уважно прочитав Ваше звернення до Коваленка М.П. Враховуючи, що Коваленко М.П. – є Почесним Президентом «Федерації кінного спорту Сумської області», а Горяєв І.Г. її Президентом, то логічно, що Ваші зауваження стосуються саме цієї громадської організації. З моєї сторони коментарі не можуть бути, як колега, морально не маю права. Чому колега? Я обраний Президентом іншої громадської організації «Федерація коневласників Сумської області», яка зареєстрована в Головному управлінні юстиції 17 серпня 2012 року, свідоцтво № 204. Нам ще не має і року. Тому, дозвольте Ваші критичні зауваження в частині Федерації коневласників Сумської області вважати недоречними. Відносно кандидатури Почесного президента Федерації коневласників. Глибоко переконаний, що масштабного племінного розвитку конярства без організаційної та фінансової підтримки перших осіб області – громадській організації досягти самій буде важко. Чекаємо ділових пропозицій. Телефон: 77-51-10. З повагою, Г. Дорошенко

Николай Коваленко, начальник Государственной финансовой инспекции в Сумской области
25.07.2013 14:04

Без коментарію

12
Семен
12.07.2013 16:09

А сколько уголовных дел возбудила прокуратура согласно актам недопуска ревизоров к проверкам госпредприятий и срыва национального аудита?

Николай Коваленко, начальник Государственной финансовой инспекции в Сумской области
25.07.2013 14:05

Загалом, порушення щодо незаконного перешкоджання державному фінансовому контролю відноситься до компетенції органів міліції.

В поточному році у зв’язку з відсутності фактів недопуску до ревізій фінансова інспекція до правоохоронних органів не зверталася, а, відповідно, і кримінальні провадження за такими правопорушеннями не розпочиналися.

В той же час, мав місце факт відмови одним із об’єктів господарювання в наданні документів в ході проведення зустрічної звірки. За вказаним фактом органами МВС було розпочато кримінальне провадження за ознаками порушення ч. 1 ст. 361 КК України «Зловживання владою або службовим становищем» і документи були надані.

13
222
12.07.2013 16:09

Какие еще структурные проблемы осложняют государственный контроль в финансово-хозяйственной деятельности?

Николай Коваленко, начальник Государственной финансовой инспекции в Сумской области
25.07.2013 14:05

Звичайно, як було зазначено в попередньому питанні, однією з проблем, яка ускладняє державний фінансовий контроль є ухилення різними способами контрагентів, які за документами мали фінансові відносини з ревізуємими об’єктами, від фактичної перевірки реальності та законності цих відносин, в т.ч. шляхом не допуску до проведення зустрічних звірок, ненадання документів, а то і взагалі в результаті припинення діяльності.

В таких випадках звертаємося до правоохоронних органів, які порушують кримінальні провадження і перепони усуваються.

14
Роман
14.07.2013 18:13

Какого вы мнения о своих предшествинниках , и как вы оцениваете свою роботу на этой должности?

Николай Коваленко, начальник Государственной финансовой инспекции в Сумской области
25.07.2013 14:05

Зі своїми попередниками я пліч-опліч не працював, а тому не маю морального права оцінювати їх роботу, але я щиро їм вдячний за створену матеріальну базу а особливо за формування та збереження колективу інспекції, який, в тому числі вже і під мої керівництвом, достатньо професійно та ефективно виконує завдання щодо здійснення державного фінансового контролю, які ставляться перед фінансовою інспекцією в області.

Що стосується оцінки своєї роботи, то вважаю, що знаходження Держфінінспекції в Сумській області протягом усього І півріччя поточного року в десятці кращих, серед усіх регіональних інспекцій по Україні, є в певній мірі і результатом реалізації моїх зусиль на посаді керівника фінансової інспекції.

15
Александр
16.07.2013 19:04

Як відомо, КРУ, а зараз фінансова інспекція, може порушувати перед керівництвом об’єктів контролю питання про притягнення працівників – порушників до дисциплінарної відповідальності, у тому числі і про їх звільнення з роботи. Держфінінспекція також може вносити пропозиції органам виконавчої влади та управління щодо розгляду питань про відповідність керівників, що допустили порушення, займаним посадам. Які саме умови є вирішальними при застосуванні Держфінінспекцією зазначених заходів.

Николай Коваленко, начальник Государственной финансовой инспекции в Сумской области
25.07.2013 14:06

Якщо посадова особа не належно виконує свої службові обов’язки, то чинне законодавство передбачає її звільнення, в т.ч. і за ініціативи органів державного фінансового контролю.

Загалом, ініціювання звільнення з займаних посад фінансова інспекція здійснює в наступних випадках:

- при недотриманні законодавства, що призвело до завдання шкоди на суму, що перевищує розмір 50 мінімальних заробітних плат;

- при допущенні порушень законодавства з держзакупівель;

- коли не вживалися заходи щодо притягнення до матеріальної та дисциплінарної відповідальності винних у завданні об’єкту контролю шкоди працівників;

- при не виконанні в установлені строки законних вимог фінансової інспекції.

16
Наталія
17.07.2013 08:02

Чи проводиться Держфінінспекцією якась робота по попередженню витрачання державних коштів не у відповідності з чинним законодавством на закупівлі товарів, робіт і послуг. Якщо так, то скільки незаконних видатків у цьому році фінінспекцією вже попереджено і яким саме чином. Бо якщо якась сума вже витрачена не так, як треба на оплату закуплених всупереч законодавству робіт чи послуг, або якихось матеріальних цінностей, то, мабуть, бюджетні кошти вже не повернути.

Николай Коваленко, начальник Государственной финансовой инспекции в Сумской области
25.07.2013 14:27

Відповідно до чинного Закону України «Про основні засади здійснення держаного фінансового контролю в Україні» Держфінінспекцією проводиться моніторинг ризикових державних закупівель. Під час моніторингу, ще до проведення операцій, пов’язаних з витрачанням коштів, досліджуються питання дотримання чинного законодавства при таких закупівлях. За результатами проведеного інспекцією протягом І півріччя 2013 року моніторинги по 18 закупівлях упереджено незаконне витрачання державних коштів на 36 млн гривень. Тобто за рекомендаціями інспекції були або відмінені торги, або розірвані договори закупівлі, за закупівлями, проведеними з порушенням чинного законодавства.

17
Владимир
17.07.2013 17:40

Ми знаємо, що Держфінінспекцією крім ревізій проводяться аудиторські перевірки. Скажіть, будь ласка, які саме аудити здійснюються інспекцією?

Николай Коваленко, начальник Государственной финансовой инспекции в Сумской области
25.07.2013 14:28

Законом України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» визначено такі види державного фінансового контролю як інспектування, державний фінансовий аудит та перевірки державних закупівель.

При цьому у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку проводяться наступні державні фінансові аудити:

- виконання бюджетних програм;

- виконання місцевих бюджетів;

- діяльності суб’єктів господарювання державного сектору економіки.

18
Андрій
17.07.2013 18:51

Яким чином фінансова інспекція визначає установи та заклади, що підлягають ревізії?

Николай Коваленко, начальник Государственной финансовой инспекции в Сумской области
25.07.2013 14:29

Фінансова інспекція у відповідності до встановленого порядку має право на проведення як планових, так і позапланових ревізій.

Загалом, планування нашої роботи здійснюється у відповідності до Порядку планування контрольно-ревізійної роботи Державною фінансовою інспекцією та її територіальними органами, затвердженого Кабінетом Міністрів України. При цьому відповідно до зазначеного порядку Держфінінспекцією України впроваджено ризико-орієнтований підхід до визначення об'єктів контролю, який передбачає включення до планів лише тих установ, організацій та підприємств в діяльності яких з певних причин можуть мати місце порушення. Відповідні ризики визначаються як дослідженням фінансової і бюджетної звітності, так і інформацій правоохоронних органів, звернень громадян.

Умови проведення позапланових контрольних заходів чітко визначено ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні». В переважній більшості позапланові ревізії фінансовою інспекцією проводяться за зверненнями правоохоронних органів.

19
Тетяна
17.07.2013 18:54

В установі, де я працюю, має місце несвоєчасна виплата заробітної плати. Чи можу я для захисту своїх прав звернутися до Держфінінспекції в Сумській області?

Николай Коваленко, начальник Государственной финансовой инспекции в Сумской области
25.07.2013 14:29

Відповідно до Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» до повноважень фінансової інспекції не віднесене питання контролю за своєчасністю виплати заробітної плати. Зазначене питання входить до компетенції Територіальної державної інспекції з питань праці у Сумської області, крім того, невиплата заробітної плати є кримінальним правопорушенням, а тому у Вас є усі підстави звертатися для захисту своїх інтересів до органів прокуратури.

20
Сніжана Петрівна
17.07.2013 19:08

Які заходи впливу за порушення бюджетного законодавства Державна фінансова інспекція застосовує до об\"єктів у яких проводяться ревізії?

Николай Коваленко, начальник Государственной финансовой инспекции в Сумской области
25.07.2013 14:29

Згідно з Бюджетним кодексом України та порядками, які визначають застосування відповідних санкцій, за порушення бюджетного законодавства до учасників бюджетного безпосередньо фінансовою інспекцією застосовуються такі заходи впливу:

- попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення бюджетного законодавства;

- зупинення операцій з бюджетними коштами.

Крім того фінансова інспекція, відповідно вищезазначених нормативних актів, ініціює перед уповноваженими учасниками бюджетного процесу санкції до порушників бюджетного законодавства у вигляді:

- призупинення бюджетних асигнувань;

- зменшення бюджетних асигнувань;

- повернення бюджетних коштів до відповідного бюджету;

- безспірне вилучення коштів з місцевих бюджетів.

начало | 1 . 2 . 3 . 4 . 5 | конец
поточні інтерв'ю
Задати питання

Задай вопрос адвокату

Интервью готовится
Задавайте вопросы
минулі інтерв'ю
Читать интервью полностью

Тема: О современной гинекологии

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Тема обсуждения: На приеме у гинеколога

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Тема: Кампания декларирования - 2017

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Тема: Реформирование таможни в 2016 году

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
реклама
Новини
Реклама
Новини