on-line интервью
Начальник Сумского горотдела милиции Владимир Рапута

Начальник Сумского горотдела милиции Владимир Рапута

Тема: Чем занимается милиция?

- О работе правоохранителей - поисках неизвестного нападающего на сумчанок - криминальной обстановке в городе - о резонансных преступлениях

Год рождения -1970
Образование –два высшых образования
Кем работал – в милиции с 1995 года
Должность - начальник Сумского горотдела милиции
Семейное положение – женат, воспитывает двух детей
Інтерв'ю проводилося: 14 ноября с 15.00 до 16.00
Поставлено запитань:  48 Отримано відповідей:  48

Список вопросов/ответов

 



21
Ветераны войны и труда ко "Озе
10.11.2013 16:15

Почему ни на одном ответе городской милиции на обращение ветеранов о возращении продукции , украденной злочинной владой горисполкома на сумму 65 тысь гр. и 100 литровых банок меда и другой собственности нет подписи начальника Рапуты, а только подпись неизвестного сотрудника - Т,В.О. Т.В.О. - тимчасово виконуючого обовязки тимчасово виконуючого обовязки начальника Сумського відділу УВС . Прохання не використовувати мафіозні і коррупційні замашки в даній ситуації і фальсифікувать питання.

Начальник Сумского горотдела милиции Владимир Рапута
14.11.2013 15:23

Мені дещо не зрозуміло про що йде мова у вашому питанні. Якщо ви згодні, я вас чекаю на особистому прийомі найближчого вівторка з 16.00 до 18.00.

22
наталия
11.11.2013 12:36

Скажите пожалуйста, в какое учебное заведение в Вашем городе отправляют молодых милиционеров на учебу. Мне кажется или там казарменное положение и если я буду писать письма они дойдут до адресата? Спасибо

Начальник Сумского горотдела милиции Владимир Рапута
14.11.2013 15:24

Після зарахування на службу до органів внутрішніх справ працівники міліції направляються на навчання до Сумського училища професійної підготовки працівників міліції, яке знаходиться за адресою: Сумська область, м.Суми,

вул. Доватора, 41.

Курсанти, які мають прописку в м. Суми, проживають за адресою мешкання. Курсантам, які прибувають на навчання з інших міст, надаються місця для проживання на території училища.

З питань працевлаштування ви можете звернутись за адресою: м. Суми

вул.Першотравнева, 21, сектор кадрового забезпечення Сумського міського відділу, кабінет №310, або зателефонувати за номером (0542)667-247.

23
Ольга
11.11.2013 12:39

Добрый день. Спасибо за вашу работу, за то что нас охраняете. У нас на девятке есть самогонщики которые живут на первом этаже и под окном (в подвальном окошке) сделали звоночек и алкаши позвонять и получают желаемое. Неужели нельзя прикрыть этот беспредел? Во дворе выходим гулять с детьми и алкашей полно. Мало того что пьяные еще и нецензурно выражаются. Как с ними бороться?

Начальник Сумского горотдела милиции Владимир Рапута
14.11.2013 15:26

Якщо ви володієте інформацією щодо протиправних дій, зокрема продажу самогону, будь ласка, телефонуйте на спеціальну лінію «102» або звертайтесь до дільничних інспекторів міліці, та повідомте точну адресу, де здійснюються протиправні дії. За наданою вами інформацією буде проведена ретельна перевірка і вжиті відповідні заходи впливу.

24
Виктория
11.11.2013 23:24

Шановний Володимир Іванович! 17.04.2013 СВ СМВ УМВС України в Сумській області було зареєстровано і внесено в Единий реєстр досудових розслідувань дві заяви про злочин за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 383 Кримінального кодексу України (№ 12013200440002950). По теперішній час кримінальне провадження триває. При цьому слідчим не вживається всіх необхідних заходів щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження викладених у заяві обставин. Усі дії слідчого свідчать про формальний підхід останнього до кримінального провадження, що є неприпустимим. Переконливо прошу Вас сприяти належному і своєчасному дослідженню обставин, наданню їм належної правової оцінки та прийняттю законного процесуального рішення. Дякую за порозуміння.

Начальник Сумского горотдела милиции Владимир Рапута
14.11.2013 15:26

Так, насправді, досудове розслідування за вказаним кримінальним провадженням триває. В зв’язку з великою кількістю слідчих дій, що обов’язково необхідно провести для встановлення всіх обставин, поки що неможливо прийняти процесуальне рішення. Але після досконалого вивчення матеріалів провадження та проведення всіх передбачених законом слідчих дій буде дана належна правова оцінка та прийняте відповідне рішення, про що буде повідомлено заявнику.

25
Юрий
11.11.2013 23:47

В отношении рецидивистов, мошенников-убийц моих родителей в 2007 г. МВДУ в Сумской области открыто уголовное дело № 07290981. Убийцы вошли в сговор с милиционерами Ковпаковского отделения милиции. Те позволили им выполнить в период отбывания уголовного наказания более 70 доказанных государственным обвинением преступных эпизодов. Используя эту крышу, во время досудебного следствия организовали страховой случай, один из многих, сожгли живыми потерпевших-родителей инвалидов 1-й группы ВВВ. Так преступники хотят освободится от уголовной и гражданской ответственности. Получить страховку. Вверенные Вам работники блокируют справедливую работу суда. В результате дело на 50 томов до сих пор не рассмотрено в суде. Убийцы находятся на свободе. Имеют безнаказанную возможность подменять доказательную базу по делу на оправдательную. Запугивать суд, потерпевших, свидетелей. Превратили жизнь пока еще живых потерпевших в кошмар. Если не хотите повторения такой ситуации со своими родителями, помогите. Зло возвращается к его источнику.

Начальник Сумского горотдела милиции Владимир Рапута
14.11.2013 15:27

Провадження за вказаною кримінальною справою здійснювали співробітники слідчого управління УМВС України в Сумській області. Досудове слідство біло закінчено 27.05.2007 р., кримінальну справу того ж числа направлено до суду.

26
Сергей
12.11.2013 14:55

Вопрос расскажите о своих отношениях с Пилипейкой и Чмырем? и как вы хотели стать большим начальником сдавая своих колег прокуратуре

Начальник Сумского горотдела милиции Владимир Рапута
14.11.2013 15:31

По роду своєї службової діяльності мені щодня доводиться спілкуватися з різними людьми, і з керівниками різних рівнів, і зі звичайними громадянами.

27
Дмитро
13.11.2013 22:10

Шановний Володимире Івановичу! Як прихильник футболу відвідую матчі ПФК "Суми" на стадіоні "Ювілейний" і звернув увагу, що громадський порядок на арені охороняють працівники міліції, хоча, наприклад, у Харкові вони забезпечують спокій навколо стадіону. Як це пояснити? Друге питання з цієї ж області. Чому на нашому стадіоні громадський порядок забезпечує так багато одних й тих самих жінок-міліціонерів-офіцерів (я так розумію вони не з патрульної служби), чоловіки - слабенькі стали чи Ви за гендерну рівність, і яким чином відбувається компенсація за роботу у вихідні дні, адже більшість матчів проходить саме у вихідні? Дякую за відповідь. Успіхів Вам у нелегкій роботі.

Начальник Сумского горотдела милиции Владимир Рапута
14.11.2013 15:31

Працівники міліції здійснюють охорону громадського порядку на території стадіону «Ювілейний», тому що, на відміну від таких міст, як Харків, в нашому місті відсутня організація, що отримала всі необхідні дозволи на виконання обов’язків стюардів під час проведення футбольних матчів. У зв’язку з цим керівництво ПФК «Суми» звернулось з офіційним листом до Сумського МВ щодо забезпечення охорони громадського порядку під час проведення футбольних матчів.

Що стосується присутності «жінок-міліціонерів-офіцерів», можу пояснити наступне, що працівники міліції, незважаючи на гендерні відмінності, мають однакові права та обов’язки, у тому числі і в частині охорони громадського порядку.

Компенсація за роботу в вихідні та святкові дні здійснюється згідно установленого законодавством порядку.

28
Сумчанин
14.11.2013 07:01

Уважаемый Владимир Иванович! 1. 10. 2011 г. Д...о А. М. в пьяном виде были обстреляны из пневматического пистолета 4 квартиры дома на ул. СКД 40. Полтора года длилась судебная тягомотина, на многочисленных судебных заседаниях трепали нервы потерпевшим, в результате чего 2 из них отказались от претензий. А преступнику вместо обвинения по законной ч. 4 ст. 296 - от 3 до 7 лет тюрьмы была дана всего лишь ч. 1 и АЖ 4 мес. СИЗО, Вопрос 1: Почему так лояльно и гуманно система правосудия относится к преступникам и наплевательски к правам потерпевших? Вопрос 2: Каким образом привлечь к ответственности Д..ка А.М. за невыполнение решения суда в части возмещения морального ущерба и судебного неисполнителя М., т.к. преступником не выплачено ни копейки морального ущерба потерпевшим. Заранее благодарю за ответ.

Начальник Сумского горотдела милиции Владимир Рапута
14.11.2013 15:32

Відповідаючи на питання «Почему так лояльно и гуманно система правосудия относится к преступникам и наплевательски к правам потерпевших?», можу сказати лише те, що працівники міліції не мають права втручатись в питання судочинства.

Що стосується другого питання, то у разі, якщо громадянин Д.о А.М. злісно ухиляється від виконання рішення суду, вам необхідно звернутись з відповідною заявою до Сумського міського відділу міліції. За результатом її розгляду буде прийнято відповідне процесуальне рішення.

29
пенсионер МВС
14.11.2013 10:32

я, працівник карного розшуку, правозахисник правозахисної організації Б.Хмельницького. 29 лютого 2012 року мною було звернення в ваш Шанс до Чмиря. 09.04.2012 ці 9 запитань я зареєстрував в ОДА, зокрема, що стосюється Рапути, 6-те запитання. Як стояли "міняли" на центральному сумському ринку, як торгували самогоном, так і торгують. Карманщики звірствують. 15 чоловік міліціонерів бездіють, старший дільничий Михайленко разом з Рапутою, вважаю, укривають ці злочини. Рапутою не виконується наказ №90 від 10.03.10 р. про відповідальність керівників підрозділів за неприйняття мір до винних.

Начальник Сумского горотдела милиции Владимир Рапута
14.11.2013 15:32

Працівниками міліції регулярно проводяться рейди з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які займаються незаконними операціями з валютою, торгують алкогольними виробами кустарного виробництва та вчиняють інші протиправні дії на території Центрального ринку. Зокрема до кримінальної відповідальності притягнуто чотирьох осіб за вчинення кишенькових крадіжок. Також з обігу вилучено та знищено десятки літрів самогону, а його продавців притягнуто до адміністративної відповідальності.

30
Алексей
14.11.2013 11:47

когда будет нормальная зар.плата в милиции???!!!а то я скоро заканчиваю учёбу и как то не хочется работать идти на такую зар.плату в милицию!

Начальник Сумского горотдела милиции Владимир Рапута
14.11.2013 15:33

Зарплата в міліції дійсно невисока. Вона перераховується відповідно до вислуги років, які прослужив працівник в ОВС. Зарплатна сітка для міліціонерів встановлена Міністерством внутрішніх справ, і на місцях неможливо збільшити грошове забезпечення. Але за гарну роботу, розкриття злочинів передбачені премії. Силоміць на роботу до органів внутрішніх справ ми нікого не тягнемо, більшість приходить на роботу в міліцію за покликом серця, а ще серед молоді робота в силових структурах сьогодні вважається престижною. Втім, Ви самі повинні вирішити, пов’язувати Вам своє життя з роботою в органах внутрішніх справ чи ні. Це ваш вибір.

начало | 1 . 2 . 3 . 4 . 5 | конец
поточні інтерв'ю
Задати питання

Задай вопрос адвокату

Интервью готовится
Задавайте вопросы
минулі інтерв'ю
Читать интервью полностью

Тема: О современной гинекологии

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Тема обсуждения: На приеме у гинеколога

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Тема: Кампания декларирования - 2017

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Тема: Реформирование таможни в 2016 году

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
Читать интервью полностью

Интервью завершилось
Читайте ответы на сайте
реклама
Новини
Реклама
Новини